Ξανθά μαλλιά: Κάνε το μωβ, φίλο σου!
Inside Stories

Ξανθά μαλλιά: Κάνε το μωβ, φίλο σου!

Τελικά, όσοι έχουν ξανθά μαλλιά είναι πιο διασκεδαστικοί; Σύμφωνα με τον αστικό μύθο πιθανότατα ναι, αλλά κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με απόλυτη σιγουριά.

Το βέβαιο είναι πως με τα παρακάτω εύκολα, απλά βήματα, μπορείς να διατηρήσεις τα ξανθά σου μαλλιά όμορφα και λαμπερά, σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο.

Βήμα 1: Επίλεξε το σωστό σαμπουάν για ξανθά μαλλιά

Το πρώτο βήμα για όμορφα ξανθά μαλλιά είναι η επιλογή του σωστού σαμπουάν. Αναζήτησε ένα σαμπουάν για ξανθά μαλλιά ή βαμμένα μαλλιά, καθώς αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν και να ενυδατώνουν τα μαλλιά χωρίς να φθείρουν το χρώμα. Καλό είναι να αποφύγεις τα σαμπουάν που περιέχουν θειικά άλατα, καθώς είναι σκληρά με την τρίχα και μπορούν να ξεθωριάσουν το χρώμα και να αφήσουν τα μαλλιά ξηρά και εύθραυστα.

Επίλεξε ένα απαλό σαμπουάν, εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά όπως λάδι αργκάν, κερατίνη ή βιοτίνη, τα οποία βοηθούν στην ενδυνάμωση και την ενυδάτωση των μαλλιών, αφήνοντάς τα απαλά και λεία. Φρόντισε να λούζεις τα μαλλιά σου, όχι περισσότερες από δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να αποφύγεις το υπερβολικό στέγνωμα και να διατηρούνται ενυδατωμένα.

Βήμα 2: Κάνε το μωβ σαμπουάν, φίλο σου

Το μωβ σαμπουάν είναι ένα απαραίτητο προϊόν για όποιον έχει ξανθά μαλλιά. Περιέχει μωβ χρωστικές, οι οποίες βοηθούν στην εξουδετέρωση των χάλκινων ή κίτρινων τόνων στα ξανθά μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται λαμπερά και ζωντανά. Ενσωμάτωσέ το στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου μία φορά την εβδομάδα ή όσο χρειάζεται για να διατηρήσουν το χρώμα τους και να δείχνουν ζωντανά.

Εφάρμοσε επαρκή ποσότητα από το προϊόν σε βρεγμένα μαλλιά, εστιάζοντας στις περιοχές με τη μεγαλύτερη φθορά. Κάνε μασάζ με τα δάχτυλά σου και άφησέ το για λίγα λεπτά για να επιτρέψεις στις μωβ χρωστικές να κάνουν τη μαγεία τους. Ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό και συνέχισε με ένα conditioner για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου ενυδατωμένα.

Βήμα 3: Χρησιμοποίησε μάσκα ενυδάτωσης για ξανθά μαλλιά

Εκτός από τη χρήση του σωστού σαμπουάν αλλά και του μωβ σαμπουάν, μια μάσκα ενυδάτωσης για ξανθά μαλλιά, μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τα μαλλιά σου ζωντανά. Διάλεξε μια μάσκα, ειδικά σχεδιασμένη για ξανθά ή βαμμένα μαλλιά, για σωστή ενυδάτωση και ενισχυμένη λάμψη.

Εφάρμοσε την ενυδατική μάσκα σε καθαρά, νωπά μαλλιά, εστιάζοντας στη μέση και τις άκρες των μαλλιών. Άφησε τη μάσκα να δράσει για το συνιστώμενο χρονικό διάστημα πριν ξεπλύνεις καλά. Για επιπλέον ενυδάτωση, μπορείς να καλύψεις τα μαλλιά σου με σκουφάκι μπάνιου ή πετσέτα.

Βήμα 4: Ήλιος και μαλλιά, no, no, no

Τα ξανθά μαλλιά μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε φθορές από το styling, το πιστολάκι και τις ακτίνες UV, επομένως είναι σημαντικό να λάβεις τα μέτρα σου για να τα προστατεύσεις επαρκώς. Εφάρμοσε ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα πριν χρησιμοποιήσεις εργαλεία styling, όπως ισιωτικό ή σίδερο για μπούκλες, και φόρεσε καπέλο ή χρησιμοποίησε ένα σπρέι προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία αν πρόκειται να περάσεις χρόνο στον ήλιο.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα και χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα και πρακτικές, μπορείς να διατηρήσεις τα ξανθά μαλλιά σου λαμπερά και υπέροχα. Η ολοκληρωμένη σειρά Blond Absolu της Kerastase, μπορεί να σου προσφέρει ενυδάτωση, προστασία και θεαματικό αποτέλεσμα, για μαλλιά, τα οποία μέρα με τη μέρα δείχνουν καλύτερα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved