Στο σφυρί ο «θερινός Λευκός Οίκος» για 21,9 εκατ. δολάρια
G-Politics

Στο σφυρί ο «θερινός Λευκός Οίκος» για 21,9 εκατ. δολάρια

Την εντυπωσιακή φάρμα Blue Heron στο νησάκι Μartha's Vineyard στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, όπου περνούσε τα τελευταία τρία χρόνια τις διακοπές του ο Μπαράκ Ομπάμα, αγόρασε διάσημος βρετανός αρχιτέκτονας αγόρασε.

Ο λόρδος Νόρμαν Φόστερ και η σύζυγός του Έλενα, οι οποίοι αγόρασαν το ακίνητο προς 21,9 εκατομμύρια δολάρια, αν και οι ιδιοκτήτες ζητούσαν 23,7 εκατομμύρια. Η οικονομική κρίση φαίνεται να έριξε την τιμή του ακινήτου, πωλητήριο στο οποίο μπήκε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η φάρμα έχει έκταση 115 στρεμμάτων και περιλαμβάνει πέντε κτίσματα.

Το κεντρικό διαθέτει τέσσερα δωμάτια, σουίτα, τρία μπάνια και κελάρι στο υπόγειο. Ένα δεύτερο κτίσμα με πέντε υπνοδωμάτια χρησιμοποιείται ως ξενώνας. Υπάρχουν επίσης οχτώ στάβλοι, χώρος για ιππασία, γήπεδο τένις, γκολφ και μπάσκετ, πισίνα, ακόμη και ιδιωτική παραλία στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Δηλαδή αν καταλάβατε πρόκειται για σωστό παλατάκι και όχι για οικόπεδο με θέα στη Λούτσα! Ο αμερικανός πρόεδρος δεν είναι ο πρώτος διάσημος επισκέπτης της Blue Heron. Πολλά μέλη των Δημοκρατικών, απόγονοι των Κένεντι, ο Κλίντον και η γυναίκα του Χίλαρι είναι μερικά από τα ονόματα της λίστας που έδειξαν προτίμηση στο Blue Heron.

Οι Van Devenders, οι μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες, δεν είχαν λοιπόν κανένα ενδοιασμό να νοικιάσουν το Blue Heron στην οικογένεια Ομπάμα, αν και οι ίδιοι είναι φανατικοί ρεπουμπλικάνοι. Και αυτό γιατί η εν λόγω ενοικίαση τους απέφερε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από 50.000-70.000 δολάρια την εβδομάδα.

Για την ιστορία του ακινήτου να αναφέρουμε ότι η φάρμα είχε αγοραστεί το 1991 από τον φιλάνθρωπο Μ. Άντονι Φίσερ. Ο ίδιος και η γυναίκα του σκοτώθηκαν σε αεροπορικό ατύχημα το 2003. Η φάρμα πέρασε το 2005 στην οικογένεια Van Devender και τώρα αλλάζει και πάλι χέρια περνώντας στην κατοχή του βρετανού αρχιτέκτονα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved