Ποια διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης
Inside Stories

Ποια διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Η διατροφή που ακολουθεί κάποιος μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση κατάθλιψης στο μέλλον.

Οι επιστήμονες από το University College του Λονδίνου ανέλυσαν στοιχεία της διατροφής 3.500 εθελοντών ηλικίας 40 έως 50 ετών, και τα συνέκριναν με την κατάθλιψή τους πέντε χρόνια αργότερα.
Χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες αναλόγως με την διατροφή τους: σε όσους έτρωγαν πολλά φυσικά προϊόντα (όπως φρούτα, λαχανικά και ψάρια) και σε όσους προτιμούσαν τα επεξεργασμένα (όπως τηγανητά, γλυκά, προϊόντα κρέατος, ζάχαρη και γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος).

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved