
Ιαπωνία: Yπόγεια... θησαυροφυλάκια ποδηλάτων
Χιλιάδες ποδηλάτες στην Ιαπωνία θάβουν τα ποδήλατά τους στα υπόγεια θησαυροφυλάκια για να τα προστατέψουν από τις βροχές και τις κλοπές... Βελτιώνουν όμως και την εικόνα της πόλης, αφού τα πεζοδρόμια παραμένουν καθαρά.
Το 14% των μεταφορών στην Ιαπωνία γίνονται με ποδήλατο. Το ποσοστό δίνεται επίσημα από το Υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας. Γι’ αυτό, τους τελευταίους μήνες, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας άρχισε να «θάβει» χιλιάδες ποδήλατα στα υπόγεια θησαυροφυλάκια, σε μία προσπάθεια να κρατήσει καθαρά τα πεζοδρόμια.
Από το ύψος του δρόμου τα θησαυροφυλάκια μοιάζουν σαν μικρά κιόσκια. Με μία πόρτα που φαινομενικά δεν οδηγεί πουθενά. Στην πραγματικότητα όμως οι πόρτες αυτές, είναι οι πύλες για τους φουτουριστικούς υπόγειους χώρους στάθμευσης, που μπαίνουν περίπου 40 πόδια κάτω από τη γη.
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr