
Μειωμένη αίσθηση γεύσης: Με ποια έλλειψη συνδέεται
Οι διαταραχές γεύσης κυμαίνονται από ολική απώλεια της γευστικής λειτουργίας που συνεπάγεται την αδυναμία αναγνώρισης του ξινού-γλυκού-αλμυρού-πικρού, έως μερική απώλεια της γευστικής ικανότητας ή διάκρισης ορισμένων γεύσεων.
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Ulster, στη Γερμανία, σε 387 εθελοντές έδειξε πως όσοι είχαν χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στα ερυθρά αιμοσφαίριά τους δεν μπορούσαν να διακρίνουν καλά τις αλμυρές γεύσεις.
Η ημερήσια συνιστώμενη δόση ψευδαργύρου κυμαίνεται σε 5,5-9,5 mg για τους άντρες και 4-7 mg για τις γυναίκες.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ