Τζέλλα Φίνου: Ποια ήταν η σπουδαία γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη Finos Films;
Showbiz

Τζέλλα Φίνου: Ποια ήταν η σπουδαία γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη Finos Films;

Ποια είναι η Τζέλλα Φίνου, η γυναίκα που στάθηκε για χρόνια στο πλευρό του «Πατέρα του Ελληνικού Κινηματογράφου», Φιλοποίμενα Φίνου;

Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Φιλοποίμενα Φίνου που έγιναν στις 25 Απριλίου από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, το οποίο κοσμεί πλέον το πάρκο του Σταθμού Λαρίσης, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τη γυναίκα που βρισκόταν τόσα χρόνια στο πλευρό του, τη Τζέλλα Φίνου.

Έκλεισε τα μάτια της η "μούσα" του Φίνου, Τζέλλα Φίνου

agalma-finos.jpg

NDPPHOTO

Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα, κρύβεται και μία σπουδαία γυναίκα. Η Τέλλα Φίνου γεννήθηκε το 1915 στην Αθήνα και το ταλέντο της στο τραγούδι έγινε αισθητό από πολύ μικρή ηλικία.

Το 1936, αφού η Τζέλλα Φίνου είχε εξελιχθεί σε μία σπουδαία τραγουδίστρια, γνώρισε τον Φιλοποίμενα Φίνο και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα.

Ο έρωτάς τους πέρασε από 40 κύματα, μέχρι που το ζευγάρι χώρισε έπειτα από δύο χρόνια κοινής πορείας και πολλών τσακωμών.

Συναντήθηκαν ξανά λίγα χρόνια αργότερα κι έμειναν μαζί ως το τέλος.

Το 1939, ο Φιλοποίμενας Φίνος με τους συνεργάτες του ίδρυσαν την κινηματογραφική εταιρεία «Ελληνικά Κινηματογραφικά Στούντιο» (ΕΚΣ) και τότε η Τζέλλα άφησε για πάντα το τραγούδι, θέλοντας να αφοσιωθεί στον άντρα της και στο έργο του.

1714216078745-720777190-tzella-finou.jpg

Facebook / Finos Film Official

Έτσι, το ζευγάρι έχοντας αφοσιωθεί πλήρως στον στόχο του, μετά από πολλές δυσκολίες και αναποδιές, κατάφερε να φτάσει τη Finos Films στην επιτυχία, κάνοντας τον Φιλοποίμενα Φίνο τον «Πατέρα του Ελληνικού Κινηματογράφου».

Μάλιστα, η Finos Films εκτιμά τόσο πολύ την αφοσίωση της Τζέλλας Φίνου, που κατά καιρούς δημοσιεύει αφιερώματα προς το πρόσωπό της, όπως την ανάρτηση όπου έκανε πριν 8 μήνες, με αφορμή τον θάνατό της το 2010.

«Λένε πως πίσω από κάθε πρωτοπόρο και οραματιστή κρύβεται μια γυναίκα. Στην περίπτωση του Φιλοποίμενα Φίνου, αυτή η γυναίκα ήταν η Τζέλλα. Μια σύζυγος ταγμένη στο κοινό τους όραμα, που θυσίασε τα πάντα για έναν ανώτερο σκοπό.
Η Τζέλλα Βανάκου – Φίνου έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2010, τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια μετά τον… Φίφη της», αναφέρει η ανάρτηση.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση:

tzella-finou.jpg

Διαβάστε επίσης:

Η Μαίρη Χρονοπούλου γίνεται σήμερα 90 χρονών και η Φίνος Φιλμ ετοίμασε ένα υπέροχο βίντεο-αφιέρωμα!

98 χρόνια από τον θάνατο της Έλλης Λαμπέτη: Η αφιερωματική ανάρτηση της Finos Film

To υπέροχο βίντεο-αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ στη Βουγιουκλάκη για τα 27 χρόνια από τον θάνατό της

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved