Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Στην Κύπρο το 1974 έχασα έναν φίλο μου. Το 2016 μας επέστρεψαν τα οστά του»
Showbiz

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Στην Κύπρο το 1974 έχασα έναν φίλο μου. Το 2016 μας επέστρεψαν τα οστά του»

Για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη οι ημέρες των Παθών του Χριστού είναι ημέρες περισυλλογής.

«Η Μεγάλη Εβδομάδα φέρει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, με την έννοια του Πάθους που οδηγεί τελικά στην Ανάσταση, στη γέννηση της άνοιξης. Είναι βαθιά η ανάγκη του ανθρώπου, ακόμη και εάν αφήσεις στην άκρη το θρησκευτικό αίσθημα, για αυτό το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης, της παρηγοριάς, της πίστης σε κάτι που φέρει την έννοια του καλού» τονίζει.

Οι καιροί που διάγουμε την προβληματίζουν. «Οι πολεμικές εστίες γύρω μας, το Μεταναστευτικό, η αγωνία του μέλλοντος, το εάν μας περιμένει ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η θλίψη για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται, για τις ψυχές που δοκιμάζονται, για τα παιδιά που σκοτώνονται, σε κάνουν να αναρωτιέσαι πού οδηγείται η ανθρωπότητα» υπογραμμίζει.

Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»

1698681431890-667531366-karampeti-h-fonissa-(2).webp

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Για την ίδια η ιστορία επαναλαμβάνεται.

«Η ανθρωπότητα δεν μαθαίνει από τα λάθη της» λέει. «Ο Αισχύλος στον “Αγαμέμνονα” μιλάει για τους στρατιώτες που έφυγαν ως άνδρες και επέστρεψαν μέσα σε τεφροδόχους. Στην Κύπρο το 1974 έχασα έναν φίλο μου. Το 2016 μάς επέστρεψαν τα οστά του. Βιώσαμε την επανάληψη των στίχων του “Αγαμέμνονα” δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά. Σήμερα μιλάμε για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, για τα ιδεώδη μας. Επί της ουσίας όμως το θηρίο που κρύβεται μέσα στον άνθρωπο δεν εξημερώνεται. Ο πολιτισμός, το θέατρο, η μουσική θίγουν όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά είμαστε “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”. Τα αφτιά των ανθρώπων που βρίσκονται στα υψηλά πόστα εξουσίας είναι κλειστά. Ανάλγητα στον ανθρώπινο πόνο».

Πηγή: BHMAGAZINO

Διαβάστε επίσης:

Καραμπέτη: Η ηλικία, οι επιτυχίες και γιατί γνωρίζουμε ελάχιστα για τον άντρα στο πλευρό της

Καραμπέτη – Ζουγανέλη – Παπαληγούρα: «Έκλεψαν» τις εντυπώσεις στο γάμο Κουρή-Τοπαλίδου

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved