Astrology

Σαν Σήμερα 3/10

Ο Άλαν Καρντέκ γεννήθηκε στις 3/10/1804 (ώρα 19:00) στη Λυών της Γαλλίας. Το ωροσκόπιο του ανθρώπου, που συστηματοποίησε τον Πνευματισμό ήταν ένα από τα πιο «πλήρη» ...όλων των εποχών, από την άποψη της ενεργητικής συμμετοχής όλων των πλανητών. Φυσικά τα Ποσειδώνια στοιχεία υπερτερούν (Ποσειδώνας στον 7ο οίκο σε όψεις με Άρη και Αφροδίτη) αλλά και οι άλλοι πλανήτες δεν ...πάνε πίσω. Ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Ήλιο και ο Ουρανός με τον Ερμή κάνουν αισθητή την παρουσία τους συνεισφέροντας, τουλάχιστον, σε πρακτικό πνεύμα και ερευνητική διάθεση. Το τρίγωνο του Δία (στο Σκορπιό) με τον Πλούτωνα-ότι καλύτερο μπορεί να ευχηθεί κανείς σε ένα ωροσκόπιο-είναι το κερασάκι στην τούρτα της πολυμέρειας. Κι αυτό χωρίς καν να χρειαστεί η επιστράτευση των ίδιο-συναστριακών όψεων (ξεχωρίζει η σύνοδος του αστρικού Δία με τον τροπικό Ουρανό και τον Ερμή).

Το τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά μαζί υποδηλώνεται από το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Ο Hippolyte Rivail (αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα) δεν ήταν κάποιος τυχαίος ...αλαφροΐσκιωτος. Με τον Πνευματισμό ασχολήθηκε μετά τα πενήντα του. Υπήρξε καθηγητής μαθηματικών, φυσικής, χημείας, αστρονομίας, φυσιολογίας και συγκριτικής ανατομίας αξιοποιώντας κάθε ...γωνιά του ωροσκοπίου του (μόνο η αστρολογία έλειπε!...) Και τελικά όλα συνοψίστηκαν από τον ίδιο με μια φράση: « Να γεννιέσαι, να ζεις, να πεθαίνεις, να ξαναγεννιέσαι, να προοδεύεις, αυτός είναι ο Νόμος».

Γιάννης Ριζόπουλος 

Ο Άλαν Καρντέκ γεννήθηκε στις 3/10/1804 (ώρα 19:00) στη Λυών της Γαλλίας.
Το ωροσκόπιο του ανθρώπου, που συστηματοποίησε τον Πνευματισμό ήταν ένα από τα πιο «πλήρη» ...όλων των εποχών, από την άποψη της ενεργητικής συμμετοχής όλων των πλανητών.
Φυσικά τα Ποσειδώνια στοιχεία υπερτερούν (Ποσειδώνας στον 7ο οίκο σε όψεις με Άρη και Αφροδίτη) αλλά και οι άλλοι πλανήτες δεν ...πάνε πίσω. Ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Ήλιο και ο Ουρανός με τον Ερμή κάνουν αισθητή την παρουσία τους συνεισφέροντας, τουλάχιστον, σε πρακτικό πνεύμα και ερευνητική διάθεση.
Το τρίγωνο του Δία (στο Σκορπιό) με τον Πλούτωνα-ότι καλύτερο μπορεί να ευχηθεί κανείς σε ένα ωροσκόπιο-είναι το κερασάκι στην τούρτα της πολυμέρειας.
Κι αυτό χωρίς καν να χρειαστεί η επιστράτευση των ίδιο-συναστριακών όψεων (ξεχωρίζει η σύνοδος του αστρικού Δία με τον τροπικό Ουρανό και τον Ερμή).

Το τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά μαζί υποδηλώνεται από το σύνολο των δραστηριοτήτων του.
Ο Hippolyte Rivail (αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα) δεν ήταν κάποιος τυχαίος ...αλαφροΐσκιωτος. Με τον Πνευματισμό ασχολήθηκε μετά τα πενήντα του. Υπήρξε καθηγητής μαθηματικών, φυσικής, χημείας, αστρονομίας, φυσιολογίας και συγκριτικής ανατομίας αξιοποιώντας κάθε ...γωνιά του ωροσκοπίου του (μόνο η αστρολογία έλειπε!...)
Και τελικά όλα συνοψίστηκαν από τον ίδιο με μια φράση: « Να γεννιέσαι, να ζεις, να πεθαίνεις, να ξαναγεννιέσαι, να προοδεύεις, αυτός είναι ο Νόμος».

Γιάννης Ριζόπουλος

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved