Τι λένε τα άστρα... για την Ελλάδα
Αρκετοί ερευνητές της αστρολογίας εξεγείρονται και μόνον στη σκέψη ότι μια τόσο «καθυστερημένη και συντηρητική» χώρα, όπως η Ελλάδα ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου. Θα προτιμούσαν ίσως Καρκίνο, Παρθένο η οτιδήποτε άλλο θα τόνιζε τη γκρίνια και τη μιζέρια των Νεοελλήνων.
Ίσως όμως, παρασυρμένοι από μια ιερή ...αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στην όμορφη πατρίδα μας, ξεχνούν το ...δισυπόστατο των Ελλήνων, που ναι μεν στο εσωτερικό τα κάνουν ...κουλουβάχατα αλλά συνήθως διαθέτουν μια ενστικτώδη πολιτική διορατικότητα σε διεθνή θέματα. Πάρα πολλές φορές η κοινή γνώμη στην Ελλάδα έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από την Ευρωπαϊκή, όπως φάνηκε για παράδειγμα στην κρίση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εκτός αυτού, είναι γνωστό ότι ο λαός μιας χώρας δεν περιγράφεται από τον Ήλιο αλλά από τη Σελήνη. Και η Σελήνη στους Διδύμους εκφράζει πολύ καλά την ευελιξία την επικοινωνιακή δεινότητα και το ...διπλό χαρακτήρα του Νεοέλληνα. Κάθε φορά μάλιστα που οι γενικότερες εξελίξεις βοηθούν, ξεδιπλώνονται οι ποικίλες επικοινωνιακές ...αρετές της (ατέλειωτο κουβεντολόι, πληθωρισμός κινητών και αυτοκινήτων κλπ) Η αντίθεση της Σελήνης με τον Άρη περιγράφει εξ ίσου ικανοποιητικά το μεσογειακό ταπεραμέντο, την εσωτερική φαγωμάρα μας αλλά και τα θύματα που θρηνούμε ετησίως στην άσφαλτο-ελλείψει πολέμων...Όσο για τον ίδιο τον Άρη είναι πηγή εντάσεων και προστριβών. Όπως όμως θα δούμε από την ιδιοσυναστρία «μπολιάζεται» με Πλουτώνιες ιδιότητες. Και βέβαια η συσχέτιση Άρη-Πλούτωνα παραπέμπει σε γνωστούς συμβολισμούς με τον φοίνικα να αναγεννάται από τη στάχτη του η στο πολύ γνωστό εμβατήριο «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...»
Το Ελληνικό ωροσκόπιοΗ χώρα μας απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ύστερα από μια σειρά συνθηκών, από τις οποίες η πιο γνωστή-κι εκείνη που συνήθως χρησιμοποιείται από τους αστρολόγους-είναι το «Πρωτόκολλο του Λονδίνου», που υπεγράφη ανάμεσα στο Σουλτάνο και τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής στις 3/2/1830.Τα κριτήρια επιλογής αυτής της ημερομηνίας ως «γέννηση» της σύγχρονης Ελλάδας είναι σε κάθε περίπτωση συζητήσιμα. Όταν υπεγράφη το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο, η χώρα είχε ήδη κυβέρνηση και από αυτήν την άποψη δείχνει πιο λογικό να ανατρέξουμε σε άλλες ημερομηνίες που προηγήθηκαν και σημειοδότησαν την ύπαρξη ενός Ελληνικού κράτους. Αν στηριζόμαστε σε κριτήρια όπως εκείνα που οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν για τις ΗΠΑ θα έπρεπε μάλλον να επικεντρωθούμε στις τελικές αποφάσεις της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο (13/1 1822, με το νέο ημερολόγιο), οπότε και διακηρύχθηκε επισήμως η ανεξαρτησία μας. Θα μπορούσαμε όμως να θεωρήσουμε ως ημερομηνία-σταθμό και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ιωάννη Καποδίστρια στα τέλη Ιανουαρίου του 1828. Κάποιοι μελετητές πάλι παρακάμπτουν όλες αυτές τις «παλιές» ημερομηνίες, υποστηρίζοντας ότι ως «αρχή» της σύγχρονης Ελλάδας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είτε την Μεταπολίτευση (23/7/74), είτε την ψήφιση του νέου Συντάγματος που τέθηκε σε ισχύ στις 11/6/75.
Όλες οι απόψεις έχουν τα-αστρολογικά-επιχειρήματα τους κι αυτό είναι μάλλον φυσιολογικό από τη στιγμή που κάθε σημαντικό συμβάν στην ιστορία μιας χώρας προκύπτει συχνά από πλανητικές διελεύσεις που «κάθονται» σε προγενέστερες θέσεις και ενδείξεις, επιβεβαιώνοντας την ευαισθησία και τη λειτουργικότητα τους. Για παράδειγμα στον προτεινόμενο χάρτη για το 1975 ο Πλούτωνας βρίσκεται στο Ζυγό ακριβώς απέναντι από τη θέση που έχει σε εκείνον του 1830. Κάτι που απλά σημαίνει ότι ανεξάρτητα με το ποιός τελικά είναι ο «σωστός» χάρτης, τέτοιες ενδείξεις πιστοποιούν την ισχύ συγκεκριμένων θέσεων όπως είναι αυτή του Πλούτωνα.
Ο ...παραλαγμένοςΥδροχόοςΌσον αφορά τα περί Υδροχόου, ανεξάρτητα με τη φυσική ασυμβατότητα του με κάθε μορφή εξουσίας (ακόμη και του ιδίου...), που τον καθιστά ακατάλληλο για οποιαδήποτε σχετική θέση, δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την παρεμβολή του Κρόνου από το Λέοντα, που σε αντίθεση με τον Ήλιο αλλά και σε τετράγωνο με την «πολιτευόμενη» Δήμητρα στο Σκορπιό δεσπόζει στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου της χώρας, επηρεάζοντας άμεσα το πολίτευμα και τον τρόπο διακυβέρνησης. Κατά τη γνώμη μου τόσο η κληρονομική βασιλεία που με μικρές διακοπές ίσχυσε μέχρι το δημοψήφισμα του 74, όσο και η πιο ...επίμονη οικογενειοκρατία που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, θα μπορούσε να απορρέει από τη συγκεκριμένη θέση του Κρόνου. Το τετράγωνο της Δήμητρας με τον Κρόνο θέτει ευθέως ένα ζήτημα καταστολής η περιορισμού των πολιτικών ελευθεριών ενώ παράλληλα η θέση της στο Σκορπιό βάζει στην οικονομική «κακοδαιμονία» της χώρας άφθονες πολιτικές συνιστώσες. Παράλληλα με τη συνδρομή και των δύο πλανητών η Ελλάδα, ως προς τον Ήλιο της μπορεί να λειτουργεί εναλλακτικά τόσο σαν Λέοντας-ακολουθώντας τα αχνάρια της «πεφωτισμένης δεσποτείας-όσο και σαν Σκορπιός με τα κρυφά κέντρα εξουσίας να κυριαρχούν.Υπάρχει βέβαια και η σύνοδος του Ουρανού με το μεσουράνημα που συνάδει με την ταραγμένη ιστορία της χώρας μας. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 1974 οι ανατροπές και τα πραξικοπήματα ήταν υπόθεση ρουτίνας...
Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το ότι αυτή η ακριβής αντίθεση Ήλιου-Κρόνου (στη 14η μοίρα) σε γωνιακούς οίκους δεν έχει πάντα την αναμενόμενη ανταπόκριση σε διελεύσεις και προόδους, τουλάχιστον όσον αφορά άμεσα κυβερνητικά και εθνικά θέματα.Σε πολλές περιπτώσεις οι διελεύσεις αργών πλανητών από τη 14η μοίρα των σταθερών ζωδίων έφεραν στην επιφάνεια τη ...συνήθη για τα ελληνικά δεδομένα διαπλοκή πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Και γι αυτό «ευθύνεται» κυρίως η Δήμητρα, που «στρέφει» την ενέργεια σε θέματα Σκορπιού. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η διέλευση του Ουρανού από τις 14 του Υδροχόου το 1999 (στο χρηματιστηριακό κραχ) και αυτή του Πλούτωνα από τις 14 του Σκορπιού το 1989.
Η κρυφή ...γοητεία του ΠοσειδώναΌμως η διασύνδεση απάτης και πολιτικής τονίζεται και από την ιδιοσυναστρία του γενέθλιου χάρτη της χώρας. Το ταυ-τετράγωνο Ήλιου-Δήμητρας-Κρόνου στην αστρική του μορφή «κάθεται» πάνω στο γενέθλιο τροπικό Ποσειδώνα (στον 9ο οίκο), ανοίγοντας το δρόμο σε οράματα, ιδέες και εξαπατήσεις, που δεν έχουν αρχή και τέλος. Η πίστη σε «έξωθεν» βοήθεια είναι μια πολύ παλιά ...συνήθεια των Ελλήνων, από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης, τότε που το «ξανθό γένος» θα αναλάμβανε την τιμωρία των Οθωμανών. Ύστερα ακολούθησαν οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Αμερικάνοι και εντελώς πρόσφατα πάλι οι Ρώσοι με τον «ορθόδοξο» Πούτιν να θεωρείται από κάποιους κύκλους περίπου ως ο διάδοχος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου! Ο λαός μας παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις είναι πάντα πρόθυμος να στηρίξει τις ελπίδες του σε ποικίλους σωτήρες, που κατά τα άλλα κοιτάνε πάντα το συμφέρον τους. Και από αυτήν την άποψη η πίστη στο Χριστό και την Παναγία είναι χίλιες φορές προτιμότερη...
Το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα Δυστυχώς όμως στο ωροσκόπιο της Ελλάδας η διαπλοκή έχει κι άλλα ...αστρολογικά χαρτιά στο τσεπάκι της. Το τετράγωνο του Δία στον 8ο οίκο με τον Πλούτωνα στον 11ο συνδέει άμεσα την οικονομία και την πολιτική υπονοώντας ότι η διαρκής σχέση τους είναι τόσο αλληλένδετη, όσο και ...βρώμικη. Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες κάνουν ...πάρτι, ενώ τα χρέη της χώρας και των πολιτών συσσωρεύονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι από καταβολής Ελληνικού κράτους όλες σχεδόν οι διελεύσεις του Δία από τον Αιγόκερω βάζουν ...πονηρές ιδέες στα μυαλά πολιτικών και επιχειρηματιών, οδηγώντας τελικά σε σκάνδαλα κάθε είδους. Παράλληλα οι διελεύσεις του Πλούτωνα από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου της Ελλάδας, έχουν εκτός των άλλων και ουσιαστικές οικονομικές συνέπειες.Για παράδειγμα, η είσοδος του στον 1ο οίκο της χώρας (το 1878 περίπου) σήμανε τον οικονομικό εκσυγχρονισμό της αλλά και την είσοδο στο ...κλαμπ των δανειοληπτών ευρείας κλίμακας. Με την αμέριστη συμπαράσταση πολιτικών και οικονομικών κύκλων, το 1893 η πτώχευση ήταν πλέον γεγονός...Στον 4ο οίκο ήρθε η βιομηχανική ανάπτυξη και το σχέδιο Μάρσαλ, ενώ στον 7ο (μετά το 1994) είχαμε τα μεγάλα έργα (το μεγάλο φαγοπότι δηλαδή) της «εποχής Σημίτη» και την ένταξη στην ΟΝΕ.Ωστόσο πάνω στο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα «κάνουν παιχνίδι» και άλλοι αργοί πλανήτες.Γενικότερα, όποιος περνά από τις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο γύρο ...
Αρκετοί ερευνητές της αστρολογίας εξεγείρονται και μόνον στη σκέψη ότι μια τόσο «καθυστερημένη και συντηρητική» χώρα, όπως η Ελλάδα ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου. Θα προτιμούσαν ίσως Καρκίνο, Παρθένο η οτιδήποτε άλλο θα τόνιζε τη γκρίνια και τη μιζέρια των Νεοελλήνων.
Ίσως όμως, παρασυρμένοι από μια ιερή ...αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στην όμορφη πατρίδα μας, ξεχνούν το ...δισυπόστατο των Ελλήνων, που ναι μεν στο εσωτερικό τα κάνουν ...κουλουβάχατα αλλά συνήθως διαθέτουν μια ενστικτώδη πολιτική διορατικότητα σε διεθνή θέματα. Πάρα πολλές φορές η κοινή γνώμη στην Ελλάδα έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από την Ευρωπαϊκή, όπως φάνηκε για παράδειγμα στην κρίση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Εκτός αυτού, είναι γνωστό ότι ο λαός μιας χώρας δεν περιγράφεται από τον Ήλιο αλλά από τη Σελήνη.
Και η Σελήνη στους Διδύμους εκφράζει πολύ καλά την ευελιξία την επικοινωνιακή δεινότητα και το ...διπλό χαρακτήρα του Νεοέλληνα. Κάθε φορά μάλιστα που οι γενικότερες εξελίξεις βοηθούν, ξεδιπλώνονται οι ποικίλες επικοινωνιακές ...αρετές της (ατέλειωτο κουβεντολόι, πληθωρισμός κινητών και αυτοκινήτων κλπ)
Η αντίθεση της Σελήνης με τον Άρη περιγράφει εξ ίσου ικανοποιητικά το μεσογειακό ταπεραμέντο, την εσωτερική φαγωμάρα μας αλλά και τα θύματα που θρηνούμε ετησίως στην άσφαλτο-ελλείψει πολέμων...
Όσο για τον ίδιο τον Άρη είναι πηγή εντάσεων και προστριβών. Όπως όμως θα δούμε από την ιδιοσυναστρία «μπολιάζεται» με Πλουτώνιες ιδιότητες. Και βέβαια η συσχέτιση Άρη-Πλούτωνα παραπέμπει σε γνωστούς συμβολισμούς με τον φοίνικα να αναγεννάται από τη στάχτη του η στο πολύ γνωστό εμβατήριο «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...»
Το Ελληνικό ωροσκόπιο
Η χώρα μας απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ύστερα από μια σειρά συνθηκών, από τις οποίες η πιο γνωστή-κι εκείνη που συνήθως χρησιμοποιείται από τους αστρολόγους-είναι το «Πρωτόκολλο του Λονδίνου», που υπεγράφη ανάμεσα στο Σουλτάνο και τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής στις 3/2/1830.
Τα κριτήρια επιλογής αυτής της ημερομηνίας ως «γέννηση» της σύγχρονης Ελλάδας είναι σε κάθε περίπτωση συζητήσιμα. Όταν υπεγράφη το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο, η χώρα είχε ήδη κυβέρνηση και από αυτήν την άποψη δείχνει πιο λογικό να ανατρέξουμε σε άλλες ημερομηνίες που προηγήθηκαν και σημειοδότησαν την ύπαρξη ενός Ελληνικού κράτους.
Αν στηριζόμαστε σε κριτήρια όπως εκείνα που οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν για τις ΗΠΑ θα έπρεπε μάλλον να επικεντρωθούμε στις τελικές αποφάσεις της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο (13/1 1822, με το νέο ημερολόγιο), οπότε και διακηρύχθηκε επισήμως η ανεξαρτησία μας.
Θα μπορούσαμε όμως να θεωρήσουμε ως ημερομηνία-σταθμό και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ιωάννη Καποδίστρια στα τέλη Ιανουαρίου του 1828.
Κάποιοι μελετητές πάλι παρακάμπτουν όλες αυτές τις «παλιές» ημερομηνίες, υποστηρίζοντας ότι ως «αρχή» της σύγχρονης Ελλάδας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είτε την Μεταπολίτευση (23/7/74), είτε την ψήφιση του νέου Συντάγματος που τέθηκε σε ισχύ στις 11/6/75.
Όλες οι απόψεις έχουν τα-αστρολογικά-επιχειρήματα τους κι αυτό είναι μάλλον φυσιολογικό από τη στιγμή που κάθε σημαντικό συμβάν στην ιστορία μιας χώρας προκύπτει συχνά από πλανητικές διελεύσεις που «κάθονται» σε προγενέστερες θέσεις και ενδείξεις, επιβεβαιώνοντας την ευαισθησία και τη λειτουργικότητα τους. Για παράδειγμα στον προτεινόμενο χάρτη για το 1975 ο Πλούτωνας βρίσκεται στο Ζυγό ακριβώς απέναντι από τη θέση που έχει σε εκείνον του 1830. Κάτι που απλά σημαίνει ότι ανεξάρτητα με το ποιός τελικά είναι ο «σωστός» χάρτης, τέτοιες ενδείξεις πιστοποιούν την ισχύ συγκεκριμένων θέσεων όπως είναι αυτή του Πλούτωνα.
Ο ...παραλαγμένοςΥδροχόος
Όσον αφορά τα περί Υδροχόου, ανεξάρτητα με τη φυσική ασυμβατότητα του με κάθε μορφή εξουσίας (ακόμη και του ιδίου...), που τον καθιστά ακατάλληλο για οποιαδήποτε σχετική θέση, δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την παρεμβολή του Κρόνου από το Λέοντα, που σε αντίθεση με τον Ήλιο αλλά και σε τετράγωνο με την «πολιτευόμενη» Δήμητρα στο Σκορπιό δεσπόζει στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου της χώρας, επηρεάζοντας άμεσα το πολίτευμα και τον τρόπο διακυβέρνησης.
Κατά τη γνώμη μου τόσο η κληρονομική βασιλεία που με μικρές διακοπές ίσχυσε μέχρι το δημοψήφισμα του 74, όσο και η πιο ...επίμονη οικογενειοκρατία που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, θα μπορούσε να απορρέει από τη συγκεκριμένη θέση του Κρόνου.
Το τετράγωνο της Δήμητρας με τον Κρόνο θέτει ευθέως ένα ζήτημα καταστολής η περιορισμού των πολιτικών ελευθεριών ενώ παράλληλα η θέση της στο Σκορπιό βάζει στην οικονομική «κακοδαιμονία» της χώρας άφθονες πολιτικές συνιστώσες.
Παράλληλα με τη συνδρομή και των δύο πλανητών η Ελλάδα, ως προς τον Ήλιο της μπορεί να λειτουργεί εναλλακτικά τόσο σαν Λέοντας-ακολουθώντας τα αχνάρια της «πεφωτισμένης δεσποτείας-όσο και σαν Σκορπιός με τα κρυφά κέντρα εξουσίας να κυριαρχούν.
Υπάρχει βέβαια και η σύνοδος του Ουρανού με το μεσουράνημα που συνάδει με την ταραγμένη ιστορία της χώρας μας. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 1974 οι ανατροπές και τα πραξικοπήματα ήταν υπόθεση ρουτίνας...
Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το ότι αυτή η ακριβής αντίθεση Ήλιου-Κρόνου (στη 14η μοίρα) σε γωνιακούς οίκους δεν έχει πάντα την αναμενόμενη ανταπόκριση σε διελεύσεις και προόδους, τουλάχιστον όσον αφορά άμεσα κυβερνητικά και εθνικά θέματα.
Σε πολλές περιπτώσεις οι διελεύσεις αργών πλανητών από τη 14η μοίρα των σταθερών ζωδίων έφεραν στην επιφάνεια τη ...συνήθη για τα ελληνικά δεδομένα διαπλοκή πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Και γι αυτό «ευθύνεται» κυρίως η Δήμητρα, που «στρέφει» την ενέργεια σε θέματα Σκορπιού.
Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η διέλευση του Ουρανού από τις 14 του Υδροχόου το 1999 (στο χρηματιστηριακό κραχ) και αυτή του Πλούτωνα από τις 14 του Σκορπιού το 1989.
Η κρυφή ...γοητεία του Ποσειδώνα
Όμως η διασύνδεση απάτης και πολιτικής τονίζεται και από την ιδιοσυναστρία του γενέθλιου χάρτη της χώρας. Το ταυ-τετράγωνο Ήλιου-Δήμητρας-Κρόνου στην αστρική του μορφή «κάθεται» πάνω στο γενέθλιο τροπικό Ποσειδώνα (στον 9ο οίκο), ανοίγοντας το δρόμο σε οράματα, ιδέες και εξαπατήσεις, που δεν έχουν αρχή και τέλος. Η πίστη σε «έξωθεν» βοήθεια είναι μια πολύ παλιά ...συνήθεια των Ελλήνων, από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης, τότε που το «ξανθό γένος» θα αναλάμβανε την τιμωρία των Οθωμανών. Ύστερα ακολούθησαν οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Αμερικάνοι και εντελώς πρόσφατα πάλι οι Ρώσοι με τον «ορθόδοξο» Πούτιν να θεωρείται από κάποιους κύκλους περίπου ως ο διάδοχος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου!
Ο λαός μας παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις είναι πάντα πρόθυμος να στηρίξει τις ελπίδες του σε ποικίλους σωτήρες, που κατά τα άλλα κοιτάνε πάντα το συμφέρον τους. Και από αυτήν την άποψη η πίστη στο Χριστό και την Παναγία είναι χίλιες φορές προτιμότερη...
Το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα
Δυστυχώς όμως στο ωροσκόπιο της Ελλάδας η διαπλοκή έχει κι άλλα ...αστρολογικά χαρτιά στο τσεπάκι της. Το τετράγωνο του Δία στον 8ο οίκο με τον Πλούτωνα στον 11ο συνδέει άμεσα την οικονομία και την πολιτική υπονοώντας ότι η διαρκής σχέση τους είναι τόσο αλληλένδετη, όσο και ...βρώμικη. Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες κάνουν ...πάρτι, ενώ τα χρέη της χώρας και των πολιτών συσσωρεύονται.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από καταβολής Ελληνικού κράτους όλες σχεδόν οι διελεύσεις του Δία από τον Αιγόκερω βάζουν ...πονηρές ιδέες στα μυαλά πολιτικών και επιχειρηματιών, οδηγώντας τελικά σε σκάνδαλα κάθε είδους. Παράλληλα οι διελεύσεις του Πλούτωνα από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου της Ελλάδας, έχουν εκτός των άλλων και ουσιαστικές οικονομικές συνέπειες.
Για παράδειγμα, η είσοδος του στον 1ο οίκο της χώρας (το 1878 περίπου) σήμανε τον οικονομικό εκσυγχρονισμό της αλλά και την είσοδο στο ...κλαμπ των δανειοληπτών ευρείας κλίμακας. Με την αμέριστη συμπαράσταση πολιτικών και οικονομικών κύκλων, το 1893 η πτώχευση ήταν πλέον γεγονός...
Στον 4ο οίκο ήρθε η βιομηχανική ανάπτυξη και το σχέδιο Μάρσαλ, ενώ στον 7ο (μετά το 1994) είχαμε τα μεγάλα έργα (το μεγάλο φαγοπότι δηλαδή) της «εποχής Σημίτη» και την ένταξη στην ΟΝΕ.
Ωστόσο πάνω στο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα «κάνουν παιχνίδι» και άλλοι αργοί πλανήτες.
Γενικότερα, όποιος περνά από τις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο γύρο ...διαπλοκής. Η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος γνώρισε τις μεγαλύτερες δόξες της όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα «πακέτα» από τις Βρυξέλλες στη δεκαετία του 80. Ατυχώς για την πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας, ο Ποσειδώνας μπήκε στον Αιγόκερω το 1984 και το πέρασμα του από την «κρίσιμη» 6η μοίρα δεν άφησε ασυγκίνητο κανένα ...λαμόγιο
Στο ερώτημα αν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το κακό, η απάντηση εξαρτάται από το κατά πόσον οι κυβερνώντες είναι διατεθειμένοι-που δεν είναι-να αξιοποιήσουν τον ορυκτό πλούτο και τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας, που εξ αιτίας της διαπλοκής παραμένουν στα ...αζήτητα η γίνονται αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης. Όπως δείχνει το πράγμα, μάλλον για φαύλο κύκλο πρόκειται...
Η Ιδιοσυναστρία
Όμως αυτό το τετράγωνο στην 6η μοίρα των παρορμητικών έχει δυστυχώς κι άλλες συνέπειες σε εθνικά κυρίως θέματα, κάτι που αστρολογικά μπορεί να εξηγηθεί επαρκώς με τη χρήση της ιδιοσυναστρίας στο ωροσκόπιο της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα το αστρικό τετράγωνο Δία-Πλούτωνα «πέφτει» πάνω στον τροπικό Άρη στον 7ο οίκο (στον Τοξότη). Και μπορεί βέβαια η σύνοδος Άρη-Δία να δημιουργεί μια φρενίτιδα ενθουσιασμού και έναν αέρα νίκης, όμως πολύ συχνά ο Πλούτωνας, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των «Μεγάλων Δυνάμεων» και του διεθνούς κεφαλαίου, έχει διαφορετική άποψη.
Ο Άρης που βασικά ευθύνεται για τις διαρκείς «τριβές» η εχθροπραξίες με όλους σχεδόν τους ...αγαπητούς μας γείτονες συμπαρασύρει μαζί του και τη Σελήνη (σαν να λέμε, το λαό αυτής της χώρας) με την οποία όπως ήδη σημείωσα κάνει μια ...ωραιότατη αντίθεση.
Οικονομία, πολιτική και διεθνείς σχέσεις μπλέκονται μεταξύ τους και όπως έχει δείξει η ιστορία το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου αναίμακτο.
Πρακτικά κάθε τροπική διέλευση πλανήτη από τις πρώτες μοίρες των παρορμητικών, απειλεί να ενεργοποιήσει το γενέθλιο Άρη και να βάλει μπροστά την ...πολεμική μηχανή.
Ο ...μαιτρ αυτών των ενεργοποιήσεων είναι ο Πλούτωνας. Και στις δύο περιπτώσεις, που κινήθηκε σε αυτήν την περιοχή οι συνέπειες ήταν καταστροφικές. Η πρώτη ήταν το 1922 (στον Καρκίνο) και η δεύτερη το 1974 (στο Ζυγό).
Το 2011
Αυτήν την περίοδο η προοδευμένη Σελήνη βρίσκεται στον 8ο οίκο επισημαίνοντας αυτό που ήδη γνωρίζουμε, την προσπάθεια της χώρας δηλαδή να απεμπλακεί από το οξύ οικονομικό της πρόβλημα.
Παράλληλα ο προοδευμένος Ερμής βρίσκεται απέναντι από τον Ουρανό επιφέροντας αλλαγές στους θεσμούς και την εξωτερική πολιτική.
Όλα αυτά όμως είναι …λεπτομέρειες μπροστά στα μελλούμενα.
Όπως ίσως γνωρίζετε εδώ και λίγο καιρό ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω. Και από του χρόνου θα βρίσκεται στην «καυτή»-για την Ελλάδα-ζώνη των παρορμητικών. Η ιστορία μας διδάσκει ότι όσο κι αν τα πράγματα έχουν αλλάξει, η χώρα μας κινδυνεύει να εμπλακεί σε εθνικές περιπέτειες με άδοξο τέλος. Γι αυτό είναι φρόνιμο να πάψουν τουλάχιστον οι εθνικιστικές σειρήνες...
Η όποια διεθνής υποστήριξη υπάρξει αρχικά, μπορεί να «γυρίσει» είτε λόγω λανθασμένων χειρισμών, είτε επειδή θα αλλάξουν οι διεθνείς συγκυρίες. Και βέβαια δεν είναι μόνον ο Πλούτωνας... Από το 2011 μπαίνει στο παιχνίδι και ο Ουρανός από τον Κριό, ενώ και ο Κρόνος θα ...σιγοντάρει από το Ζυγό.
Και το δυστύχημα είναι ότι όλες αυτές οι ενδείξεις από τις διελεύσεις συνδυάζονται με την κίνηση της προοδευμένης Αφροδίτης, που σε δύο περίπου χρόνια θα βρεθεί κι αυτή στην 6η μοίρα του Καρκίνου, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα.
Αυτή η λεπτομέρεια είναι ίσως η πιο ανησυχητική από όλες, αφού η Αφροδίτη εκτός από την σχέση της με οικονομικά θέματα, είναι και ένας δείκτης πόνου και στενοχώριας του λαού, όταν «βάλεται» από τον Πλούτωνα.
Από που να πρώτο-φυλαχθούμε... Εν δυνάμει έχουμε ανοιχτά μέτωπα με όλους τους γείτονες: Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει...
Τέτοια αστρολογική συγκυρία έχει να ζήσει ο τόπος από το ...1821 και από αυτήν την άποψη όλα όσα έχουν δει τα ματάκια μας μέχρι τώρα, στην ιστορία αυτής της ταλαίπωρης χώρας ενδέχεται να είναι πταίσματα!
Μάλιστα, γύρω στο 2013-14 ο «προχωρημένος» Κρόνος έρχεται σε επαφή με το γενέθλιο Ήλιο, θέτοντας ένα ουσιαστικό θέμα ασφυκτικών περιορισμών που προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό.
Τα κεφάλια μέσα…