Σαν Σήμερα 12/1
Ο Τζακ Λόντον, συγγραφέας του «Θαλασσόλυκου», του «Μάρτιν Ήντεν» και πολλών ακόμη μυθιστορημάτων που άφησαν εποχή, γεννήθηκε στις 12/1/1876 (ώρα 14:00) στο Σαν Φρανσίσκο.
Στο ωροσκόπιο του (με σύστημα οικοθεσίας Πλάσιντους) ξεχωρίζει η αντίθεση του Κρόνου και του Ουρανού στον άξονα 4ου-10ου οίκου, στην οποία συμμετέχουν η Σελήνη και η Αφροδίτη.Μια ακόμη αντίθεση, αυτή του Δία με τον Πλούτωνα, δημιουργεί έναν «σταυρό», ανακατεύοντας ...όλους τους πλανήτες.Και βέβαια, εξ αιτίας όλων αυτών των όψεων η ζωή του δεν ήταν καθόλου ...συνηθισμένη.Ο πατέρας του ήταν αστρολόγος και η μητέρα του μια δυναμική πνευματίστρια, που όταν την εγκατέλειψε ο σύζυγος της παντρεύτηκε τον χήρο Τζών Λόντον, ο οποίος υιοθέτησε και τον μικρό Τζακ.Ο Ουρανός δεν έπαψε ούτε ...στιγμή να επηρεάζει τη ζωή του επιτυχημένου συγγραφέα, το ίδιο όμως και ο Κρόνος, ο Δίας και ο Πλούτωνας.Γι αυτό η έντονη ζωή του ήταν μια αλληλουχία επιτυχιών και αποτυχιών.Το πατρικό του σπίτι καταστράφηκε εντελώς στο σεισμό του 1906. Ο ίδιος-με τη συνδρομή του Ήλιου στον 8ο οίκο-κυριεύθηκε από το «πάθος του χρυσού» και παραλίγο αυτή η επιθυμία του γρήγορου πλουτισμού να του στοιχίσει τη ζωή του. Η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά και τελικά σώθηκε μόνο χάρη στις προσπάθειες ενός πάστορα που είχε αναλάβει με αυταπάρνηση την περίθαλψη των χρυσοθήρων.
Γενικότερα, η υγεία του δεν ήταν ποτέ σε καλή κατάσταση και μάλιστα τα τελευταία του χρόνια ήταν πολύ βασανισμένα από αυτήν την άποψη. Ο Πλούτωνας στο 12ο οίκο, πάνω στον αστρικό Ωροσκόπο και σε «σταυρό» με τη Σελήνη, την Αφροδίτη και το Δία, προοιώνιζε σοβαρές δυσκολίες σε αυτόν τον τομέα.Και το τ-τετράγωνο Δήμητρας-Ερμή-Ποσειδώνα στην ίδια περιοχή του ωροσκοπίου του συνέβαλε σε πλήθος διαταραχών, μεταξύ των οποίων και ο αλκοολισμός. Ωστόσο, οι όψεις της Σελήνης στον 3ο οίκο και του Ερμή στον 9ο, ευθύνονται ουσιαστικά για το συγγραφικό του ταλέντο, που μάλιστα του απέδωσε εξαιρετικά κέρδη (ο Ήλιος στον 8ο οίκο σε όψεις με το Δία και τον Πλούτωνα).
Από την άλλη πλευρά, ποτέ δεν κάθισε ...ήσυχος. Ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση ως σοσιαλιστής και μάλιστα έθεσε υποψηφιότητα δύο φορές για δήμαρχος του Όκλαντ.Το 1910 με τα-πολλά-χρήματα που κέρδισε από τη συγγραφή ίδρυσε ένα αγρόκτημα εφαρμόζοντας μια μάλλον οικολογική πολιτική. Αν και για τον ίδιο, όπως έλεγε, το αγρόκτημα ήταν η δεύτερη μεγάλη αγάπη μετά τη γυναίκα του, η προσπάθεια στέφθηκε με οικονομική αποτυχία.
Ωστόσο η ...πλήρης εφαρμογή των αντιφάσεων του σταυρού Κρόνου-Ουρανού-Δία-Πλούτωνα υπήρξε στον συναισθηματικό τομέα, αφού τόσο η Σελήνη, όσο και η Αφροδίτη ήταν κάτω από την άμεση επιρροή των τεσσάρων πλανητών.Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι ο Τζακ Λόντον είχε ...μονίμως εξωσυζυγικές σχέσεις, κάτι που με τα δεδομένα του ωροσκοπίου του ήταν απολύτως φυσιολογικό. Ο πρώτος του γάμος με την Μπες Μάντερν ήταν περισσότερο μια «φιλική σύμβαση» και έγινε με βασικό κριτήριο τους ...απογόνους. Και ο δεύτερος, με την Τσάρμιαν Κίτρετζ είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό του το σεξουαλικό πάθος.Η πρώτη ήταν η «μητέρα-κορίτσι» και η δεύτερη η «γυναίκα-σύντροφος»...
Σίγουρα, αν ζούσε στις μέρες μας θα ήταν εξαιρετικά αγαπητός στους ...gossip κύκλους!
Ο Τζακ Λόντον, συγγραφέας του «Θαλασσόλυκου», του «Μάρτιν Ήντεν» και πολλών ακόμη μυθιστορημάτων που άφησαν εποχή, γεννήθηκε στις 12/1/1876 (ώρα 14:00) στο Σαν Φρανσίσκο.
Στο ωροσκόπιο του (με σύστημα οικοθεσίας Πλάσιντους) ξεχωρίζει η αντίθεση του Κρόνου και του Ουρανού στον άξονα 4ου-10ου οίκου, στην οποία συμμετέχουν η Σελήνη και η Αφροδίτη.
Μια ακόμη αντίθεση, αυτή του Δία με τον Πλούτωνα, δημιουργεί έναν «σταυρό», ανακατεύοντας ...όλους τους πλανήτες.
Και βέβαια, εξ αιτίας όλων αυτών των όψεων η ζωή του δεν ήταν καθόλου ...συνηθισμένη.
Ο πατέρας του ήταν αστρολόγος και η μητέρα του μια δυναμική πνευματίστρια, που όταν την εγκατέλειψε ο σύζυγος της παντρεύτηκε τον χήρο Τζών Λόντον, ο οποίος υιοθέτησε και τον μικρό Τζακ.
Ο Ουρανός δεν έπαψε ούτε ...στιγμή να επηρεάζει τη ζωή του επιτυχημένου συγγραφέα, το ίδιο όμως και ο Κρόνος, ο Δίας και ο Πλούτωνας.
Γι αυτό η έντονη ζωή του ήταν μια αλληλουχία επιτυχιών και αποτυχιών.
Το πατρικό του σπίτι καταστράφηκε εντελώς στο σεισμό του 1906. Ο ίδιος-με τη συνδρομή του Ήλιου στον 8ο οίκο-κυριεύθηκε από το «πάθος του χρυσού» και παραλίγο αυτή η επιθυμία του γρήγορου πλουτισμού να του στοιχίσει τη ζωή του. Η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά και τελικά σώθηκε μόνο χάρη στις προσπάθειες ενός πάστορα που είχε αναλάβει με αυταπάρνηση την περίθαλψη των χρυσοθήρων.
Γενικότερα, η υγεία του δεν ήταν ποτέ σε καλή κατάσταση και μάλιστα τα τελευταία του χρόνια ήταν πολύ βασανισμένα από αυτήν την άποψη.
Ο Πλούτωνας στο 12ο οίκο, πάνω στον αστρικό Ωροσκόπο και σε «σταυρό» με τη Σελήνη, την Αφροδίτη και το Δία, προοιώνιζε σοβαρές δυσκολίες σε αυτόν τον τομέα.
Και το τ-τετράγωνο Δήμητρας-Ερμή-Ποσειδώνα στην ίδια περιοχή του ωροσκοπίου του συνέβαλε σε πλήθος διαταραχών, μεταξύ των οποίων και ο αλκοολισμός.
Ωστόσο, οι όψεις της Σελήνης στον 3ο οίκο και του Ερμή στον 9ο, ευθύνονται ουσιαστικά για το συγγραφικό του ταλέντο, που μάλιστα του απέδωσε εξαιρετικά κέρδη (ο Ήλιος στον 8ο οίκο σε όψεις με το Δία και τον Πλούτωνα).
Από την άλλη πλευρά, ποτέ δεν κάθισε ...ήσυχος. Ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση ως σοσιαλιστής και μάλιστα έθεσε υποψηφιότητα δύο φορές για δήμαρχος του Όκλαντ.
Το 1910 με τα-πολλά-χρήματα που κέρδισε από τη συγγραφή ίδρυσε ένα αγρόκτημα εφαρμόζοντας μια μάλλον οικολογική πολιτική. Αν και για τον ίδιο, όπως έλεγε, το αγρόκτημα ήταν η δεύτερη μεγάλη αγάπη μετά τη γυναίκα του, η προσπάθεια στέφθηκε με οικονομική αποτυχία.
Ωστόσο η ...πλήρης εφαρμογή των αντιφάσεων του σταυρού Κρόνου-Ουρανού-Δία-Πλούτωνα υπήρξε στον συναισθηματικό τομέα, αφού τόσο η Σελήνη, όσο και η Αφροδίτη ήταν κάτω από την άμεση επιρροή των τεσσάρων πλανητών.
Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι ο Τζακ Λόντον είχε ...μονίμως εξωσυζυγικές σχέσεις, κάτι που με τα δεδομένα του ωροσκοπίου του ήταν απολύτως φυσιολογικό.
Ο πρώτος του γάμος με την Μπες Μάντερν ήταν περισσότερο μια «φιλική σύμβαση» και έγινε με βασικό κριτήριο τους ...απογόνους. Και ο δεύτερος, με την Τσάρμιαν Κίτρετζ είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό του το σεξουαλικό πάθος.
Η πρώτη ήταν η «μητέρα-κορίτσι» και η δεύτερη η «γυναίκα-σύντροφος»...
Σίγουρα, αν ζούσε στις μέρες μας θα ήταν εξαιρετικά αγαπητός στους ...gossip κύκλους!