Σαν Σήμερα 27/1
Astrology

Σαν Σήμερα 27/1

Ο Λιούις Κάρολ, μαθηματικός και συγγραφέας της πασίγνωστης «Αλίκης» (στη χώρα των θαυμάτων), γεννήθηκε στις 27/1/1832 (ώρα 3:45) στο Daresbury της Αγγλίας.

Υδροχόος με Σελήνη και Ωροσκόπο στον Τοξότη έδωσε μια εξαιρετικά πρωτότυπη διάσταση στην παιδική μυθιστορία και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι περιπέτειες της Αλίκης αναφέρονται πολύ συχνά στα έργα φυσικών και ιδιαίτερα αυτών της κβαντομηχανικής.Ο Charles Lutwidge Dodgson (αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα) είχε πλούσια ενδιαφέροντα και πολλές δυνατότητες έκφρασης, κάτι που στο ωροσκόπιο του υποδηλώνεται τόσο από την παρουσία της Σελήνης, της Αφροδίτης και του Άρη στον Τοξότη, όσο και από την πληθώρα πλανητών στον άξονα 3ου-9ου οίκου.Μάλιστα οι πλανήτες στον 3ο συνδυάζονται ίδιο-συναστριακά (ο αστρικός Δίας σε σύνοδο με τον τροπικό Ήλιο και η αστρική Δήμητρα με τον τροπικό Ουρανό) δίνοντας ένα μέτρο του ιδιαίτερου πνεύματος και της επιτυχίας του.Πρακτικά η ιδέα και η απόδοση της «Αλίκης» ξεπήδησε μέσα από το τετράγωνο της Σελήνης με τη Δήμητρα, που ως αστρικές συνδυάζονται με τον Ουρανό, ο οποίος βέβαια με τη αμέριστη ...συμπαράσταση του Δία στον Υδροχόο ήταν ο βασικός ...υποκινητής του πρωτότυπου σεναρίου.Η Δήμητρα στους Ιχθύες κάλυψε την πλευρά του φανταστικού, ενώ ο Κρόνος στην Παρθένο έβαλε την πινελιά της λογικής.Ωστόσο, πίσω από τη δημιουργικότητα του Κάρολ υπήρχε μια λατρεία για τα νεαρά κορίτσια, τόσο έντονη, που θεωρήθηκε από τους σύγχρονους του ως παιδεραστής. Είναι χαρακτηριστικό ότι γοητευμένος από την τέχνη της φωτογραφίας, που πρωτοεμφανίστηκε στην εποχή του, τράβαγε πόζες κοριτσιών με ένα τρόπο που σίγουρα ήταν ...παρεξηγήσιμος (σήμερα θα τις λέγαμε αισθησιακές). Στην πραγματικότητα-και σύμφωνα με νεώτερες έρευνες-το ενδιαφέρον του ήταν πρωτίστως καλλιτεχνικό και όλος ο σχετικός μύθος προέκυψε από τα συντηρητικά μυαλά της Βικτωριανής περιόδου, που ενδεχομένως έβλεπαν ...ότι θα ήθελαν να κάνουν.Αστρολογικά, αυτές οι τάσεις ήταν αποτέλεσμα της συνόδου Αφροδίτης-Άρη στον Τοξότη (είναι γνωστή η αγάπη του ζωδίου για τη νεότητα), που μάλιστα ως αστρική «πέφτει» πάνω στον Ωροσκόπο και τη Σελήνη του Κάρολ.Φυσικά μια τέτοια σύνοδος δεν θα μπορούσε να μην επιδράσει συνολικά στην προσωπική ζωή του Άγγλου συγγραφέα. Υπακούοντας στο ...ένστικτο της ελευθερίας δεν παντρεύτηκε ποτέ, είχε όμως κάμποσες περιπέτειες με γυναίκες-παντρεμένες και ανύπανδρες-κάτι που κρίνεται ως απολύτως ...φυσιολογικό.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί η ευαίσθητη υγεία του (η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο), που τον ταλαιπώρησε κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του. 

Ο Λιούις Κάρολ, μαθηματικός και συγγραφέας της πασίγνωστης «Αλίκης» (στη χώρα των θαυμάτων), γεννήθηκε στις 27/1/1832 (ώρα 3:45) στο Daresbury της Αγγλίας.

Υδροχόος με Σελήνη και Ωροσκόπο στον Τοξότη έδωσε μια εξαιρετικά πρωτότυπη διάσταση στην παιδική μυθιστορία και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι περιπέτειες της Αλίκης αναφέρονται πολύ συχνά στα έργα φυσικών και ιδιαίτερα αυτών της κβαντομηχανικής.
Ο Charles Lutwidge Dodgson (αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα) είχε πλούσια ενδιαφέροντα και πολλές δυνατότητες έκφρασης, κάτι που στο ωροσκόπιο του υποδηλώνεται τόσο από την παρουσία της Σελήνης, της Αφροδίτης και του Άρη στον Τοξότη, όσο και από την πληθώρα πλανητών στον άξονα 3ου-9ου οίκου.
Μάλιστα οι πλανήτες στον 3ο συνδυάζονται ίδιο-συναστριακά (ο αστρικός Δίας σε σύνοδο με τον τροπικό Ήλιο και η αστρική Δήμητρα με τον τροπικό Ουρανό) δίνοντας ένα μέτρο του ιδιαίτερου πνεύματος και της επιτυχίας του.
Πρακτικά η ιδέα και η απόδοση της «Αλίκης» ξεπήδησε μέσα από το τετράγωνο της Σελήνης με τη Δήμητρα, που ως αστρικές συνδυάζονται με τον Ουρανό, ο οποίος βέβαια με τη αμέριστη ...συμπαράσταση του Δία στον Υδροχόο ήταν ο βασικός ...υποκινητής του πρωτότυπου σεναρίου.
Η Δήμητρα στους Ιχθύες κάλυψε την πλευρά του φανταστικού, ενώ ο Κρόνος στην Παρθένο έβαλε την πινελιά της λογικής.

Ωστόσο, πίσω από τη δημιουργικότητα του Κάρολ υπήρχε μια λατρεία για τα νεαρά κορίτσια, τόσο έντονη, που θεωρήθηκε από τους σύγχρονους του ως παιδεραστής. Είναι χαρακτηριστικό ότι γοητευμένος από την τέχνη της φωτογραφίας, που πρωτοεμφανίστηκε στην εποχή του, τράβαγε πόζες κοριτσιών με ένα τρόπο που σίγουρα ήταν ...παρεξηγήσιμος (σήμερα θα τις λέγαμε αισθησιακές).
Στην πραγματικότητα-και σύμφωνα με νεώτερες έρευνες-το ενδιαφέρον του ήταν πρωτίστως καλλιτεχνικό και όλος ο σχετικός μύθος προέκυψε από τα συντηρητικά μυαλά της Βικτωριανής περιόδου, που ενδεχομένως έβλεπαν ...ότι θα ήθελαν να κάνουν.
Αστρολογικά, αυτές οι τάσεις ήταν αποτέλεσμα της συνόδου Αφροδίτης-Άρη στον Τοξότη (είναι γνωστή η αγάπη του ζωδίου για τη νεότητα), που μάλιστα ως αστρική «πέφτει» πάνω στον Ωροσκόπο και τη Σελήνη του Κάρολ.
Φυσικά μια τέτοια σύνοδος δεν θα μπορούσε να μην επιδράσει συνολικά στην προσωπική ζωή του Άγγλου συγγραφέα. Υπακούοντας στο ...ένστικτο της ελευθερίας δεν παντρεύτηκε ποτέ, είχε όμως κάμποσες περιπέτειες με γυναίκες-παντρεμένες και ανύπανδρες-κάτι που κρίνεται ως απολύτως ...φυσιολογικό.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί η ευαίσθητη υγεία του (η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο), που τον ταλαιπώρησε κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved