Astrology

Σαν Σήμερα 14/3

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε στις 14/3/1879 (ώρα 11:30) στην πόλη Ουλμ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τα συμβατικά κριτήρια είναι μάλλον παράδοξο πως ένας ...τύπος με σύνοδο Ερμή-Κρόνου στον Κριό στο 10ο οίκο μπόρεσε να διατυπώσει τη Θεωρία της Σχετικότητας. Η αντίθεση του Ουρανού με το Δία στον άξονα 3ου-9ου είναι μια καλή ...παρηγοριά αλλά το ερώτημα παραμένει: Γιατί αυτή η αντίθεση εξάντλησε όλα τα πλεονεκτήματα της; Αντιπαρέρχομαι την εκδοχή ότι ο Αϊνστάιν ουσιαστικά στηρίχθηκε σε κάποιο χειρόγραφο του Αριστοτέλη και τη βοήθεια του Καραθεοδωρή. Έτσι κι αλλιώς με έναν Ιχθύ όλα είναι πιθανά. Αλλά ακόμη κι αν είναι έτσι, χρειάζεται ένα υπόβαθρο για να στηρίξει τα ...κλεμμένα. Υπάρχει και μια ακόμη λεπτομέρεια. Οι περισσότεροι και διαπρεπέστεροι επιστήμονες, που ενδιαφέρθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο για τις ιδιότητες του φωτός είχαν «κάτι» πολύ έντονο στο Σκορπιό. Στην περίπτωση του Αλβέρτου το ζώδιο λάμπει δια της απουσίας του... Είναι φανερό ότι χρειάζονται επειγόντως αστρολογικές ...ενισχύσεις.

Ένα «κρυφό χαρτί» στο ωροσκόπιο του Αϊνστάιν φαίνεται πως είναι η-νεοφερμένη στην αστρολογική κοινότητα-Έρις. Σύμφωνα τουλάχιστον με τις δικές μου έρευνες η Έρις είναι ιδιαίτερα έντονη (συνήθως γωνιακή) στους χάρτες επιστημόνων, ιατρών, διανοητών κλπ. Και στην περίπτωση του Αϊνστάιν βρίσκεται ακριβώς πάνω στο Μεσουράνημα του στους Ιχθύες.Ακόμη, εκ των υστέρων μπορούμε άνετα να συμπεράνουμε ότι στο δημιουργικό επίπεδο λειτούργησαν περισσότερο οι αστρικές θέσεις του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος, κάτι που συμβαίνει συχνά στην αστρολογική πραγματικότητα. Όπως κι αν το κάνουμε είναι πολύ πιο λογικό να συνδέσουμε τον Αϊνστάιν με έναν Ωροσκόπο στους Διδύμους και ένα Μεσουράνημα στον Υδροχόο, παρά με το τροπικό δίπολο Καρκίνου-Ιχθύων.Ξέχωρα όμως από αυτό, τα στοιχεία που προκύπτουν από την ίδιο-συναστρία, το συνδυασμό δηλαδή των τροπικών και των αστρικών θέσεων, είναι αρκούντως αποκαλυπτικά. Η αντίθεση Δία Ουρανού αποδεικνύεται ότι είναι το σωστό κλειδί για την αποκρυπτογράφηση του «φαινόμενου Αλβέρτος». Ο αστρικός Ήλιος «πέφτει» πάνω της, σε ακριβή αντίθεση με τον Ουρανό, ενώ αρκετά κοντά βρίσκεται και το Μεσουράνημα. Παράλληλα η αστρική θέση της «πιάνει» τον τροπικό Ποσειδώνα στον Ταύρο (δημιουργείται ένα τ-τετράγωνο), δίνοντας μια ακόμη πιο καθαρή εικόνα της ικανότητας για μια ανατρεπτική παρέμβαση στο χώρο των επιστημών. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις μεταξύ Ουρανού και Ποσειδώνα βρίσκονται πίσω από κάθε μεγέθους κοινωνική η πολιτιστική επανάσταση και ήταν τελείως ...κρίμα κι άδικο να μην υπάρχουν με κάποιο τρόπο στο χάρτη του Αϊνστάιν. Με το Δία στην παρέα μάλιστα οι δυνατότητες αυτές επεκτείνονται με όλους τους τρόπους, θεμιτούς και αθέμιτους.

Όμως και η κατάσταση του Ερμή έχει βελτιωθεί αισθητά. Από την ίδιο-συναστρία προκύπτουν έντονες όψεις με τον Άρη, το Δία και τον Ποσειδώνα, που εμπλουτίζουν τις ικανότητες του και τον βγάζουν από την Κρόνια μονοτονία.Ο ίδιος ο Κρόνος, με τη συνεισφορά των υπόλοιπων πλανητών γίνεται εξαιρετικά δημιουργικός και έτσι οι όψεις του με τον Ερμή, το Μεσουράνημα και τη Σελήνη (ως αστρικός) συντελούν στη συγκρότηση, χωρίς να αποτελούν τροχοπέδη στις νέες ιδέες. Όσο για την αστρική Σελήνη βρίσκεται στο Σκορπιό απέναντι από τον τροπικό Πλούτωνα, καλύπτοντας και το τελευταίο ...σκοτεινό κενό των αποριών.

Γιάννης Ριζόπουλος  

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε στις 14/3/1879 (ώρα 11:30) στην πόλη Ουλμ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τα συμβατικά κριτήρια είναι μάλλον παράδοξο πως ένας ...τύπος με σύνοδο Ερμή-Κρόνου στον Κριό στο 10ο οίκο μπόρεσε να διατυπώσει τη Θεωρία της Σχετικότητας. Η αντίθεση του Ουρανού με το Δία στον άξονα 3ου-9ου είναι μια καλή ...παρηγοριά αλλά το ερώτημα παραμένει: Γιατί αυτή η αντίθεση εξάντλησε όλα τα πλεονεκτήματα της;
Αντιπαρέρχομαι την εκδοχή ότι ο Αϊνστάιν ουσιαστικά στηρίχθηκε σε κάποιο χειρόγραφο του Αριστοτέλη και τη βοήθεια του Καραθεοδωρή. Έτσι κι αλλιώς με έναν Ιχθύ όλα είναι πιθανά. Αλλά ακόμη κι αν είναι έτσι, χρειάζεται ένα υπόβαθρο για να στηρίξει τα ...κλεμμένα.
Υπάρχει και μια ακόμη λεπτομέρεια. Οι περισσότεροι και διαπρεπέστεροι επιστήμονες, που ενδιαφέρθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο για τις ιδιότητες του φωτός είχαν «κάτι» πολύ έντονο στο Σκορπιό. Στην περίπτωση του Αλβέρτου το ζώδιο λάμπει δια της απουσίας του... Είναι φανερό ότι χρειάζονται επειγόντως αστρολογικές ...ενισχύσεις.

Ένα «κρυφό χαρτί» στο ωροσκόπιο του Αϊνστάιν φαίνεται πως είναι η-νεοφερμένη στην αστρολογική κοινότητα-Έρις. Σύμφωνα τουλάχιστον με τις δικές μου έρευνες η Έρις είναι ιδιαίτερα έντονη (συνήθως γωνιακή) στους χάρτες επιστημόνων, ιατρών, διανοητών κλπ. Και στην περίπτωση του Αϊνστάιν βρίσκεται ακριβώς πάνω στο Μεσουράνημα του στους Ιχθύες.
Ακόμη, εκ των υστέρων μπορούμε άνετα να συμπεράνουμε ότι στο δημιουργικό επίπεδο λειτούργησαν περισσότερο οι αστρικές θέσεις του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος, κάτι που συμβαίνει συχνά στην αστρολογική πραγματικότητα. Όπως κι αν το κάνουμε είναι πολύ πιο λογικό να συνδέσουμε τον Αϊνστάιν με έναν Ωροσκόπο στους Διδύμους και ένα Μεσουράνημα στον Υδροχόο, παρά με το τροπικό δίπολο Καρκίνου-Ιχθύων.

Ξέχωρα όμως από αυτό, τα στοιχεία που προκύπτουν από την ίδιο-συναστρία, το συνδυασμό δηλαδή των τροπικών και των αστρικών θέσεων, είναι αρκούντως αποκαλυπτικά.
Η αντίθεση Δία Ουρανού αποδεικνύεται ότι είναι το σωστό κλειδί για την αποκρυπτογράφηση του «φαινόμενου Αλβέρτος». Ο αστρικός Ήλιος «πέφτει» πάνω της, σε ακριβή αντίθεση με τον Ουρανό, ενώ αρκετά κοντά βρίσκεται και το Μεσουράνημα.
Παράλληλα η αστρική θέση της «πιάνει» τον τροπικό Ποσειδώνα στον Ταύρο (δημιουργείται ένα τ-τετράγωνο), δίνοντας μια ακόμη πιο καθαρή εικόνα της ικανότητας για μια ανατρεπτική παρέμβαση στο χώρο των επιστημών. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις μεταξύ Ουρανού και Ποσειδώνα βρίσκονται πίσω από κάθε μεγέθους κοινωνική η πολιτιστική επανάσταση και ήταν τελείως ...κρίμα κι άδικο να μην υπάρχουν με κάποιο τρόπο στο χάρτη του Αϊνστάιν. Με το Δία στην παρέα μάλιστα οι δυνατότητες αυτές επεκτείνονται με όλους τους τρόπους, θεμιτούς και αθέμιτους.

Όμως και η κατάσταση του Ερμή έχει βελτιωθεί αισθητά. Από την ίδιο-συναστρία προκύπτουν έντονες όψεις με τον Άρη, το Δία και τον Ποσειδώνα, που εμπλουτίζουν τις ικανότητες του και τον βγάζουν από την Κρόνια μονοτονία.
Ο ίδιος ο Κρόνος, με τη συνεισφορά των υπόλοιπων πλανητών γίνεται εξαιρετικά δημιουργικός και έτσι οι όψεις του με τον Ερμή, το Μεσουράνημα και τη Σελήνη (ως αστρικός) συντελούν στη συγκρότηση, χωρίς να αποτελούν τροχοπέδη στις νέες ιδέες.
Όσο για την αστρική Σελήνη βρίσκεται στο Σκορπιό απέναντι από τον τροπικό Πλούτωνα, καλύπτοντας και το τελευταίο ...σκοτεινό κενό των αποριών.

Γιάννης Ριζόπουλος

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved