Astrology

Σαν Σήμερα 12/5

Ο Τζίντου Κρισναμούρτι, ένας από τους σπουδαιότερους διανοητές του 20ου αιώνα, γεννήθηκε στις 12/5/1895 (ώρα 00:23) στην Madanapalle της Ινδίας.

Αρχικά επελέγη από τους ηγέτες της Θεοσοφικής Εταιρείας ως ο πνευματικός ηγέτης (Avatar) της Νέας Εποχής, ωστόσο η διαφοροποιητική ενέργεια της αντίθεσης Ήλιου-Ουρανού δεν του ...επέτρεψε να παραμείνει για πολύ στους κόλπους της. Το 1929 αυτονομήθηκε διακηρύσσοντας ότι η αλήθεια είναι για τον καθένα ένα ξεχωριστό δικό του μονοπάτι και ότι δεν ήθελε πλέον κανέναν να τον «ακολουθεί».Αυτό φυσικά στενοχώρησε βαθύτατα τόσο τον Καρλ Λιντμπίτερ, που τον είχε επιλέξει, όσο και την Ανί Μπεζάν η οποία τον είχε υιοθετήσει βάζοντας τον στο κλίμα της Βρετανικής κοινωνίας.

Στο ωροσκόπιο του ξεχωρίζει η σύνοδος Ποσειδώνα-Πλούτωνα στον 4ο οίκο, μια όψη που ουσιαστικά διαμόρφωσε τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμού και πολλοί από τους βασικούς συντελεστές του, όπως ο Κρισναμούρτι έγιναν φορείς της ενέργειας της.Οι δύο πλανήτες επέδρασαν τόσο στα παραδοσιακά θέματα του οίκου (υιοθεσία, αλλαγή χώρας), όσο και στον «φιλοσοφικό» άξονα 3ου-9ου οίκου, σχηματίζοντας ως αστρικοί όψεις με τον Ήλιο (σύνοδος) και τον Ουρανό (αντίθεση) και επισημαίνοντας πρακτικά τον «ειδικό ρόλο» που θα μπορούσε να παίξει ως διανοητής.Ένας ακόμη αργός πλανήτης στον 9ο οίκο, ο Κρόνος, σφραγίζει με την παρουσία του την αναζήτηση ενός συστήματος αξιών στα πλαίσια πάντα της ελεύθερης «Ουράνιας» σκέψης. Η σύνοδος του «σοφού» πλανήτη με το αστρικό Μεσουράνημα και οι όψεις του με τον αστρικό Ήλιο (αντίθεση) και το Δία (τρίγωνο) ενδυνάμωσαν το ρόλο του και εμπλούτισαν την οπτική του.

Βέβαια όλος αυτός ο ...χαμός στον 3ο και τον 9ο οίκο είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια-ύστερα από μια πολύχρονη μάχη με τη φυματίωση-του Nitya αδελφού του Κρισναμούρτι, ένα γεγονός που σόκαρε τον ίδιο και επέδρασε καταλυτικά ως προς τον απογαλακτισμό του από τους Θεοσοφιστές.

Ο Κρισναμούρτι, όπως και αρκετοί ακόμη Ταύροι στον τομέα τους υπήρξε ο θεμελιωτής ενός φιλοσοφικού συστήματος, που η κεντρική του ιδέα βρήκε πολλούς υποστηρικτές.Ωστόσο, η προσπάθεια του να συνθέσει αξίες της Ανατολικής φιλοσοφίας με τις Δυτικές αντιλήψεις θυμίζει έντονα ...Ζυγό και παραπέμπει στον αστρικό χάρτη του με τον Κρόνο και τον Ουρανό να φιλοξενούνται στο ζώδιο, συνεπικουρούμενοι από το Δία και τέσσερεις ακόμη προσωπικούς δείκτες (Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη και Δήμητρα) στον Τοξότη και τους Διδύμους, δύο ζώδια που συνδέονται στενά με την πνευματική αναζήτηση και την ελευθερία σκέψης.

Γιάννης Ριζόπουλος 

Ο Τζίντου Κρισναμούρτι, ένας από τους σπουδαιότερους διανοητές του 20ου αιώνα, γεννήθηκε στις 12/5/1895 (ώρα 00:23) στην Madanapalle της Ινδίας.

Αρχικά επελέγη από τους ηγέτες της Θεοσοφικής Εταιρείας ως ο πνευματικός ηγέτης (Avatar) της Νέας Εποχής, ωστόσο η διαφοροποιητική ενέργεια της αντίθεσης Ήλιου-Ουρανού δεν του ...επέτρεψε να παραμείνει για πολύ στους κόλπους της. Το 1929 αυτονομήθηκε διακηρύσσοντας ότι η αλήθεια είναι για τον καθένα ένα ξεχωριστό δικό του μονοπάτι και ότι δεν ήθελε πλέον κανέναν να τον «ακολουθεί».
Αυτό φυσικά στενοχώρησε βαθύτατα τόσο τον Καρλ Λιντμπίτερ, που τον είχε επιλέξει, όσο και την Ανί Μπεζάν η οποία τον είχε υιοθετήσει βάζοντας τον στο κλίμα της Βρετανικής κοινωνίας.

Στο ωροσκόπιο του ξεχωρίζει η σύνοδος Ποσειδώνα-Πλούτωνα στον 4ο οίκο, μια όψη που ουσιαστικά διαμόρφωσε τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμού και πολλοί από τους βασικούς συντελεστές του, όπως ο Κρισναμούρτι έγιναν φορείς της ενέργειας της.
Οι δύο πλανήτες επέδρασαν τόσο στα παραδοσιακά θέματα του οίκου (υιοθεσία, αλλαγή χώρας), όσο και στον «φιλοσοφικό» άξονα 3ου-9ου οίκου, σχηματίζοντας ως αστρικοί όψεις με τον Ήλιο (σύνοδος) και τον Ουρανό (αντίθεση) και επισημαίνοντας πρακτικά τον «ειδικό ρόλο» που θα μπορούσε να παίξει ως διανοητής.
Ένας ακόμη αργός πλανήτης στον 9ο οίκο, ο Κρόνος, σφραγίζει με την παρουσία του την αναζήτηση ενός συστήματος αξιών στα πλαίσια πάντα της ελεύθερης «Ουράνιας» σκέψης. Η σύνοδος του «σοφού» πλανήτη με το αστρικό Μεσουράνημα και οι όψεις του με τον αστρικό Ήλιο (αντίθεση) και το Δία (τρίγωνο) ενδυνάμωσαν το ρόλο του και εμπλούτισαν την οπτική του.

Βέβαια όλος αυτός ο ...χαμός στον 3ο και τον 9ο οίκο είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια-ύστερα από μια πολύχρονη μάχη με τη φυματίωση-του Nitya αδελφού του Κρισναμούρτι, ένα γεγονός που σόκαρε τον ίδιο και επέδρασε καταλυτικά ως προς τον απογαλακτισμό του από τους Θεοσοφιστές.

Ο Κρισναμούρτι, όπως και αρκετοί ακόμη Ταύροι στον τομέα τους υπήρξε ο θεμελιωτής ενός φιλοσοφικού συστήματος, που η κεντρική του ιδέα βρήκε πολλούς υποστηρικτές.
Ωστόσο, η προσπάθεια του να συνθέσει αξίες της Ανατολικής φιλοσοφίας με τις Δυτικές αντιλήψεις θυμίζει έντονα ...Ζυγό και παραπέμπει στον αστρικό χάρτη του με τον Κρόνο και τον Ουρανό να φιλοξενούνται στο ζώδιο, συνεπικουρούμενοι από το Δία και τέσσερεις ακόμη προσωπικούς δείκτες (Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη και Δήμητρα) στον Τοξότη και τους Διδύμους, δύο ζώδια που συνδέονται στενά με την πνευματική αναζήτηση και την ελευθερία σκέψης.

Γιάννης Ριζόπουλος

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved