Σαν Σήμερα 24/7
Η Αμέλια Έρχαρτ, πρωτοπόρος της αεροπλοΐας και η πρώτη γυναίκα πιλότος που πραγματοποίησε μια υπερατλαντική πτήση, γεννήθηκε στις 24/7/1897 (ώρα 23:30) στο Atchison του Κάνσας.
Υπήρξε μια από τις πλέον πολυσυζητημένες προσωπικότητες των αρχών του 20ου αιώνα και η εξαφάνιση της στον Ειρηνικό ωκεανό στις 2/7/37-λίγες χιλιάδες μίλια πριν ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον ισημερινό-έδωσε το έναυσμα για την μεγαλύτερη μέχρι τότε επιχείρηση διάσωσης του ναυτικού των ΗΠΑ.Δυστυχώς μια σειρά από παρεξηγήσεις και επικοινωνιακές αστοχίες η αδυναμίες είχαν σαν αποτέλεσμα να μην βρεθεί ποτέ (υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έψαχναν ...αλλού) και ύστερα από δύο χρόνια θεωρήθηκε οριστικά νεκρή.Αστρολογικά το θέμα παραπέμπει στον Ποσειδώνα, ο οποίος πράγματι την περίοδο της τραγωδίας ήταν ο μόνος αργός πλανήτης που ως διελαύνων σχετιζόταν άμεσα με το θέμα (ήταν στην Παρθένο, σε ακριβές τετράγωνο με τη Δήμητρα και τον ...εαυτό του).
Οι πολλές πρωτιές και τα «κόλπα» της στον αέρα αλλά και η γενικότερη στάση της απέναντι στη ζωή (είχε τις δικές της ανεξάρτητες αρχές και το δικό της ιδιαίτερο στυλ) δημιουργούν την αίσθηση ότι ένας Ωροσκόπος στον Κριό συνδυασμένος με ένα Μεσουράνημα στο τέλος του Τοξότη θα της ταίριαζε καλύτερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την φονικότατη επιδημία της Ισπανικής γρίπης του 1918 της έμεινε «ενθύμιο» μια χρόνια ιγμορίτιδα και οι ...επισυναπτόμενοι πονοκέφαλοι, που αν μη τι άλλο είναι ένα «κλασικό» πρόβλημα των Κριών.Στο ωροσκόπιο της πάντως, εντυπωσιάζει η πολυαστρία στους Διδύμους με τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τη Δήμητρα, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα να βρίσκονται «πακέτο» σε ένα τόξο μόλις δέκα μοιρών.Ο Άρης και ο Δίας από την Παρθένο τετραγωνίζουν άμεσα τη Σελήνη και τον Πλούτωνα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ...αδρεναλίνη αλλά και το «βαθμό επικινδυνότητας» του ωροσκοπίου.Αν και ο ζωδιακός άξονας Διδύμων-Τοξότη συνδέεται άμεσα με τις πτήσεις, το «γλυκό» φαίνεται πως ...έδεσε από τη σύνοδο Κρόνου-Ουρανού στον 7ο οίκο, η οποία με τη συγκεκριμένη ώρα γέννησης που δίνεται πέφτει ως αστρική απέναντι από τον Ωροσκόπο της Έρχαρτ.Ακόμη όμως και στην περίπτωση που ο Ωροσκόπος της στον Ταύρο δεν είναι ο πραγματικός και οι δύο πλανήτες βρίσκονται στον 8ο οίκο, η σπουδαιότητα τους γίνεται αισθητή από τις αντιθέσεις που σχηματίζουν με την πολυαστρία στους Διδύμους στην αστρική της διάσταση. Αυτή η εκδοχή, με τα πέντε ουράνια σώματα να βρίσκονται στον 3ο οίκο, εκτιμώ ότι είναι πολύ πιο κοντά στην αστρολογική πραγματικότητα.Από την άλλη πλευρά, αν κρατήσουμε τον ωροσκόπο στον Ταύρο, τα τετράγωνα του Ήλιου στον 4ο οίκο με τον αστρικό Κρόνο και τον αστρικό Ουρανό είναι μάλλον αντιπροσωπευτικά της ταραγμένης και με πολλές αλλαγές παιδικής ηλικίας της Έρχαρτ, η οποία ταλαιπωρήθηκε τα μάλα εξ αιτίας κυρίως των προβλημάτων του πατέρα της. Ωστόσο, και μόνες οι όψεις θα μπορούσαν να έχουν ανάλογες συνέπειες.
Η Αμέλια παντρεύτηκε το 1931 τον Παρθένο Τζωρτζ Πάτναμ, αποδεχόμενη την πρόταση του μετά από ...έξη επίμονες προσπάθειες και διευκρινίζοντας του ξεκάθαρα ότι ο γάμος τους δεν σήμαινε μια-σώνει και καλά-δέσμευση του ενός προς τον άλλον...Εκείνη την ημέρα (στις 7/2) ο διελαύνων Άρης βρισκόταν πάνω σχεδόν στον Ήλιο της, κατά τα άλλα όμως υπήρχε μια ...εξέχουσα διέγερση των παρορμητικών ζωδίων: Η Σελήνη, ο Ήλιος και έξη ακόμη διελαύνοντες πλανήτες ήταν μοιρασμένοι σε Κριό, Καρκίνο, Ζυγό και Αιγόκερω, κάτι που ενισχύει τις πιθανότητες, είτε να είχε τον γενέθλιο Ωροσκόπο της στον Κριό, είτε να «δούλεψε» καταλυτικά ο αστρικός της Ωροσκόπος ο οποίος με την ώρα γέννησης που δίνεται βρίσκεται στην 12η μοίρα του ζωδίου.
Γιάννης Ριζόπουλος
Η Αμέλια Έρχαρτ, πρωτοπόρος της αεροπλοΐας και η πρώτη γυναίκα πιλότος που πραγματοποίησε μια υπερατλαντική πτήση, γεννήθηκε στις 24/7/1897 (ώρα 23:30) στο Atchison του Κάνσας.
Υπήρξε μια από τις πλέον πολυσυζητημένες προσωπικότητες των αρχών του 20ου αιώνα και η εξαφάνιση της στον Ειρηνικό ωκεανό στις 2/7/37-λίγες χιλιάδες μίλια πριν ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον ισημερινό-έδωσε το έναυσμα για την μεγαλύτερη μέχρι τότε επιχείρηση διάσωσης του ναυτικού των ΗΠΑ.
Δυστυχώς μια σειρά από παρεξηγήσεις και επικοινωνιακές αστοχίες η αδυναμίες είχαν σαν αποτέλεσμα να μην βρεθεί ποτέ (υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έψαχναν ...αλλού) και ύστερα από δύο χρόνια θεωρήθηκε οριστικά νεκρή.
Αστρολογικά το θέμα παραπέμπει στον Ποσειδώνα, ο οποίος πράγματι την περίοδο της τραγωδίας ήταν ο μόνος αργός πλανήτης που ως διελαύνων σχετιζόταν άμεσα με το θέμα (ήταν στην Παρθένο, σε ακριβές τετράγωνο με τη Δήμητρα και τον ...εαυτό του).
Οι πολλές πρωτιές και τα «κόλπα» της στον αέρα αλλά και η γενικότερη στάση της απέναντι στη ζωή (είχε τις δικές της ανεξάρτητες αρχές και το δικό της ιδιαίτερο στυλ) δημιουργούν την αίσθηση ότι ένας Ωροσκόπος στον Κριό συνδυασμένος με ένα Μεσουράνημα στο τέλος του Τοξότη θα της ταίριαζε καλύτερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την φονικότατη επιδημία της Ισπανικής γρίπης του 1918 της έμεινε «ενθύμιο» μια χρόνια ιγμορίτιδα και οι ...επισυναπτόμενοι πονοκέφαλοι, που αν μη τι άλλο είναι ένα «κλασικό» πρόβλημα των Κριών.
Στο ωροσκόπιο της πάντως, εντυπωσιάζει η πολυαστρία στους Διδύμους με τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τη Δήμητρα, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα να βρίσκονται «πακέτο» σε ένα τόξο μόλις δέκα μοιρών.
Ο Άρης και ο Δίας από την Παρθένο τετραγωνίζουν άμεσα τη Σελήνη και τον Πλούτωνα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ...αδρεναλίνη αλλά και το «βαθμό επικινδυνότητας» του ωροσκοπίου.
Αν και ο ζωδιακός άξονας Διδύμων-Τοξότη συνδέεται άμεσα με τις πτήσεις, το «γλυκό» φαίνεται πως ...έδεσε από τη σύνοδο Κρόνου-Ουρανού στον 7ο οίκο, η οποία με τη συγκεκριμένη ώρα γέννησης που δίνεται πέφτει ως αστρική απέναντι από τον Ωροσκόπο της Έρχαρτ.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που ο Ωροσκόπος της στον Ταύρο δεν είναι ο πραγματικός και οι δύο πλανήτες βρίσκονται στον 8ο οίκο, η σπουδαιότητα τους γίνεται αισθητή από τις αντιθέσεις που σχηματίζουν με την πολυαστρία στους Διδύμους στην αστρική της διάσταση. Αυτή η εκδοχή, με τα πέντε ουράνια σώματα να βρίσκονται στον 3ο οίκο, εκτιμώ ότι είναι πολύ πιο κοντά στην αστρολογική πραγματικότητα.
Από την άλλη πλευρά, αν κρατήσουμε τον ωροσκόπο στον Ταύρο, τα τετράγωνα του Ήλιου στον 4ο οίκο με τον αστρικό Κρόνο και τον αστρικό Ουρανό είναι μάλλον αντιπροσωπευτικά της ταραγμένης και με πολλές αλλαγές παιδικής ηλικίας της Έρχαρτ, η οποία ταλαιπωρήθηκε τα μάλα εξ αιτίας κυρίως των προβλημάτων του πατέρα της. Ωστόσο, και μόνες οι όψεις θα μπορούσαν να έχουν ανάλογες συνέπειες.
Η Αμέλια παντρεύτηκε το 1931 τον Παρθένο Τζωρτζ Πάτναμ, αποδεχόμενη την πρόταση του μετά από ...έξη επίμονες προσπάθειες και διευκρινίζοντας του ξεκάθαρα ότι ο γάμος τους δεν σήμαινε μια-σώνει και καλά-δέσμευση του ενός προς τον άλλον...
Εκείνη την ημέρα (στις 7/2) ο διελαύνων Άρης βρισκόταν πάνω σχεδόν στον Ήλιο της, κατά τα άλλα όμως υπήρχε μια ...εξέχουσα διέγερση των παρορμητικών ζωδίων: Η Σελήνη, ο Ήλιος και έξη ακόμη διελαύνοντες πλανήτες ήταν μοιρασμένοι σε Κριό, Καρκίνο, Ζυγό και Αιγόκερω, κάτι που ενισχύει τις πιθανότητες, είτε να είχε τον γενέθλιο Ωροσκόπο της στον Κριό, είτε να «δούλεψε» καταλυτικά ο αστρικός της Ωροσκόπος ο οποίος με την ώρα γέννησης που δίνεται βρίσκεται στην 12η μοίρα του ζωδίου.
Γιάννης Ριζόπουλος