Astrology

Σαν Σήμερα 6/8

Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ, βιολόγος και μικροβιολόγος που ανακάλυψε την πενικιλίνη, γεννήθηκε στις 6/8/1881 (ώρα 2:00) στο αγρόκτημα Lochfield κοντά στο Ντάρβελ της Σκωτίας.

Στο ωροσκόπιο του υπάρχουν πολλά σημάδια για το ρόλο που έμελλε να παίξει στην εξέλιξη της Ιατρικής (δύο ενδεικτικές όψεις είναι τα τετράγωνα του Ήλιου με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα) αλλά σίγουρα εκείνο που ξεχωρίζει είναι η αντίθεση του Ουρανού με το Μεσουράνημα στους Ιχθύες, μια ένδειξη που αν μη τι άλλο «φωτογραφίζει» την επαγγελματική του ιδιότητα αλλά και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη μεγάλη ανακάλυψη που κυριολεκτικά άλλαξε την ιστορία της Ιατρικής.Ο Ουρανός σχηματίζει ένα τ-τετράγωνο με τη Δήμητρα στον Τοξότη και την Έριδα στους Ιχθύες (βρίσκεται στην 16η μοίρα του ζωδίου), αυξάνοντας κατά πολύ την επιρροή του, η οποία σημάδεψε γενικότερα τη ζωή του Φλέμινγκ. Ο θάνατος του πατέρα του όταν ο ίδιος ήταν επτά ετών αλλά και της πρώτης του συζύγου Σάρας Μακ Ιλρόι ήταν κατά τεκμήριο «δουλειές» του γωνιακού Ουρανού.

Ο ρόλος της Έριδας, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δικές μου έρευνες, δεν είναι καθόλου αμελητέος. Ο νέο-ανακαλυφθείς πλανήτης νάνος φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με τις επιστήμες και ιδιαίτερα την μικροβιολογία. Η ανακάλυψη της πενικιλίνης έγινε το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου του 1928, καθώς ο Ήλιος σχημάτιζε μια αντίθεση με τον Ουρανό αλλά και την Έριδα στον Κριό.Η σύνοδος Ουρανού-Έριδας συνδέεται γενικότερα με επιστημονικές ανακαλύψεις και η τελευταία που έγινε στη δεκαετία του 20 ήταν από ότι φαίνεται εκείνη που άνοιξε το δρόμο στη χρήση των αντιβιοτικών.

Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ μετά την απώλεια της πρώτης του συζύγου ξαναπαντρεύτηκε με την «δική μας» Αμαλία (Καρκίνο στο ζώδιο) αλλά ο γάμος τους κράτησε μόνον δύο χρόνια, μέχρι το θάνατο του στις 11/3/55.Το 1945 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής.

Γιάννης Ριζόπουλος  

Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ, βιολόγος και μικροβιολόγος που ανακάλυψε την πενικιλίνη, γεννήθηκε στις 6/8/1881 (ώρα 2:00) στο αγρόκτημα Lochfield κοντά στο Ντάρβελ της Σκωτίας.

Στο ωροσκόπιο του υπάρχουν πολλά σημάδια για το ρόλο που έμελλε να παίξει στην εξέλιξη της Ιατρικής (δύο ενδεικτικές όψεις είναι τα τετράγωνα του Ήλιου με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα) αλλά σίγουρα εκείνο που ξεχωρίζει είναι η αντίθεση του Ουρανού με το Μεσουράνημα στους Ιχθύες, μια ένδειξη που αν μη τι άλλο «φωτογραφίζει» την επαγγελματική του ιδιότητα αλλά και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη μεγάλη ανακάλυψη που κυριολεκτικά άλλαξε την ιστορία της Ιατρικής.
Ο Ουρανός σχηματίζει ένα τ-τετράγωνο με τη Δήμητρα στον Τοξότη και την Έριδα στους Ιχθύες (βρίσκεται στην 16η μοίρα του ζωδίου), αυξάνοντας κατά πολύ την επιρροή του, η οποία σημάδεψε γενικότερα τη ζωή του Φλέμινγκ. Ο θάνατος του πατέρα του όταν ο ίδιος ήταν επτά ετών αλλά και της πρώτης του συζύγου Σάρας Μακ Ιλρόι ήταν κατά τεκμήριο «δουλειές» του γωνιακού Ουρανού.

Ο ρόλος της Έριδας, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δικές μου έρευνες, δεν είναι καθόλου αμελητέος. Ο νέο-ανακαλυφθείς πλανήτης νάνος φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με τις επιστήμες και ιδιαίτερα την μικροβιολογία. Η ανακάλυψη της πενικιλίνης έγινε το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου του 1928, καθώς ο Ήλιος σχημάτιζε μια αντίθεση με τον Ουρανό αλλά και την Έριδα στον Κριό.
Η σύνοδος Ουρανού-Έριδας συνδέεται γενικότερα με επιστημονικές ανακαλύψεις και η τελευταία που έγινε στη δεκαετία του 20 ήταν από ότι φαίνεται εκείνη που άνοιξε το δρόμο στη χρήση των αντιβιοτικών.

Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ μετά την απώλεια της πρώτης του συζύγου ξαναπαντρεύτηκε με την «δική μας» Αμαλία (Καρκίνο στο ζώδιο) αλλά ο γάμος τους κράτησε μόνον δύο χρόνια, μέχρι το θάνατο του στις 11/3/55.
Το 1945 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής.

Γιάννης Ριζόπουλος

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved