Ο σωστός χρονικός και τοπικός προσδιορισμός σε έναν ωριαίο χάρτη
Πώς θα προσδιοριστεί το "πότε" και το "πού";
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί όλοι οι παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν για να μπορέσει κανείς να εκτιμήσει σωστά το όποιο αποτέλεσμα σε ένα χάρτη ωραίας ερώτησης, είτε αρνητικό είτε θετικό. Αυτό όμως που δεν αναφέρθηκε ακόμα είναι το πώς θα προσδιοριστεί σωστά ο τόπος και ο χρόνος, εφ’ όσον βέβαια ζητηθεί. Πότε και πού; Αν υποτεθεί ότι ένας ωριαίος χάρτης χειρίζεται ένας θέμα αγνοούμενου προσώπου ή φυγάδα και εφ' όσον έχει εκτιμηθεί ότι αυτός βρίσκεται εν ζωή, η επόμενη εύλογη ερώτηση είναι πού βρίσκεται ο αγνοούμενος και σε πόσο χρονικό διάστημα θα βρεθεί. Για την επίτευξη αυτού του προσδιορισμού υπάρχουν κανόνες και πίνακες με την σωστή χρήση των οποίων διευκολύνεται πολύ ο καθορισμός του τόπου και του χρόνου.
Χρονικός προσδιορισμός
ΠΟΤΕ;
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να υπολογίσει κάποιος τον ακριβή χρόνο που θα λάβει χώρα το ζητούμενο γεγονός μέσα στο χάρτη. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνότερα στην ωριαία αστρολογία είναι η μέτρηση των μοιρών μεταξύ των σημειοδοτών που σχετίζονται με την υπόθεση. Ποιες, όμως, μονάδες χρόνου θα χρησιμοποιηθούν και πως;
Αυτό εξαρτάται κυρίως από τρεις παράγοντες:
α) Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να εξεταστεί σοβαρά η φύση της ερώτησης. Για παράδειγμα στην ερώτηση “θα ξαναδώ τον γείτονα μου που έχει μεταναστεύσει εδώ και χρόνια στην Αμερική’’;, είναι πιο λογικό η μονάδα μέτρησης του χρόνου που θα επιλέξει να είναι το έτος και όχι τα λεπτά, ώστε τα αποτελέσματα να είναι πιο αξιόπιστα.
β) Οι οίκοι στους οποίους είναι τοποθετημένοι οι σημειοδότες υποδεικνύουν ποια είναι η καταλληλότερη μονάδα μέτρησης του χρόνου. Κατά κανόνα οι γωνιακοι οίκοι είναι αυτοί που επιταχύνουν τα αποτελέσματα ενώ οι διάδοχοι και οι κατιόντες τα καθυστερούν.
Ο γενικός κανόνας που αφορά στους οίκους έχει και εξαιρέσεις, τις οποίες πολλοί σύγχρονοι αστρολόγοι παραβλέπουν η αγνοούν, αλλά ο συγγραφέας του C.A. γνώριζε πολύ καλά και τις κατέγραψε. Για παράδειγμα, στις σελίδες 171-172, ο συγγραφέας αναφέρει ότι οι κατιόντες οίκοι υποδεικνύουν σύντομο χρόνο, δηλαδή μέρες, οι διάδοχοι εβδομάδες και οι γωνιακοί μήνες. Επιπλέον σε ερωτήσεις σχετικές με την μακροβιότητα, τονίζει σαφώς ότι οι γωνιακοί οίκοι δεν δείχνουν θάνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα (σελ. 410). Φαίνεται λοιπόν, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι γωνιακοί σημειοδότες δηλώνουν ότι η κατάσταση θα διατηρηθεί μάλλον σταθερή παρά θα επισπευσθεί. Με το ίδιο σκεπτικό
Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr