Ελληνικό «παρών» στη Δανία
Showbiz

Ελληνικό «παρών» στη Δανία

Για πρώτη φορά το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα διαθέτει το δικό του περίπτερο στη Διεθνή Μουσική Εκθεση «WOMEX», που θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως τις 31 του μήνα στην Κοπεγχάγη.

Πρόκειται για μια έκθεση διεθνούς εμβέλειας, η οποία επικεντρώνεται στην έθνικ μουσική που προσελκύει σημαντικούς καλλιτέχνες, δισκογραφικές εταιρείες και μουσικά προϊόντα από διάφορα μέρη του κόσμου.

Το ελληνικό περίπτερο θα φιλοξενήσει θεσμοθετημένους μουσικούς φορείς, δισκογραφικές εταιρείες αλλά και μεμονωμένους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν από τις αντίστοιχες ενώσεις IFPI, AEPI, ΕΜΣΕ κ.τ.λ. Αλλά και οι φορείς ή οι καλλιτέχνες που δεν θα παραβρεθούν στην έκθεση έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τη δουλειά τους μέσα από το ελληνικό περίπτερο.

Μέχρι σήμερα οι όποιες ελληνικές συμμετοχές στη συγκεκριμένη έκθεση γινόταν με ιδιωτική πρωτοβουλία. Με τη νέα υπουργική απόφαση, όμως, από εδώ και στο εξής η ελληνική μουσική θα έχει επίσημη εκπροσώπηση τόσο στην έκθεση «WOMEX» όσο και στη «MIDEΜ», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Ιανουαρίου στις Κάνες.

Πηγή: Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved