Έντι Γαβριηλίδης: «O Alexander McQueen ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά χαμηλών τόνων, προσηνής και ευγενής»
Ταλαντούχος, ανήσυχος και πάνω απ' όλα δημιουργικός, λίγο πριν κρατήσει στα χέρια του τον πανεπιστημιακό τίτλο του σχεδιαστή μόδας, ο Έντι Γαβριηλίδης ξεκινά να εργάζεται για τους διάσημους oίκους Alexander McQueen και Τοm Ford.
«Όταν βρέθηκα στον Alexander McQueen κατάλαβα τι σημαίνει να δουλεύεις για έναν τόσο μεγάλο οίκο μόδας. Εκεί συνειδητοποίησα τι σημαίνει "επαγγελματισμός" και πως όταν δουλεύεις δίπλα στους καλύτερους οφείλεις να γίνεις ένας από αυτούς. Την πρώτη μέρα που μπήκα στον οίκο ήμουν ψαρωμένος. Μιλάμε για πολυεθνικές εταιρείες μόδας, για βαριά ονόματα, για κομμάτια μοναδικά». Υπάρχουν μνήμες και περιστατικά που θα του μείνουν αξέχαστα; «Οταν μπήκα στον χώρο όπου υπήρχαν οι σημαντικότερες δημιουργίες του Alexander McQueen αισθάνθηκα σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Ολα τα ρούχα που παρουσιάστηκαν μεταγενέστερα στην έκθεση του Metropolitan Museum στη Νέα Υόρκη βρίσκονταν εκεί. Είχα τη δυνατότητα όχι μόνο να μελετήσω την ιστορία τους, αλλά να τα δω από κοντά, να τα αγγίξω και να αισθανθώ δέος. Τον ίδιο τον Alexander McQueen τον είχα γνωρίσει κάποια χρόνια νωρίτερα σε κάποιο πάρτι. Υπήρξε ένας άνθρωπος εξαιρετικά χαμηλών τόνων, προσηνής και ευγενής...» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του στον χώρο που επέλεξε να υπηρετήσει, ο Εντι Γαβριηλίδης είχε την τύχη να ανταλλάξει απόψεις με σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς μόδας. «Τον Τζιόρτζιο Αρμάνι τον γνώρισα στο Μιλάνο, στο πλαίσιο ενός event που διοργανώθηκε στο εστιατόριό του μαζί με την ιταλική "Vogue". Μου έκανε εντύπωση η σεμνότητά του και ότι γύριζε από τραπέζι σε τραπέζι ευχαριστώντας τον κόσμο. Λίγο καιρό αργότερα είχα την τύχη να βρεθώ με τη σιδηρά κυρία της μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε. Πρόκειται για μια πανέξυπνη γυναίκα που όχι μόνο μπόρεσε να κρατήσει τον οίκο ψηλά μετά τον θάνατο του αδελφού της, αλλά και κατάφερε να χτίσει τον προσωπικό της μύθο, επιβάλλοντας ως τάση μόδας και lifestyle το απόλυτο γκλάμουρ».