Νίκος Αποστολόπουλος: «Ποτέ δεν τα παράτησα και μετά από κάθε δυσκολία επέστρεφα πιο δυνατός»
Είναι ένας δημιουργικός άνθρωπος, με έντονα καλλιτεχνικά στοιχεία που βίωσε τα «αλώνια» και απόλαυσε τα «σαλόνια». Ο Νίκος Αποστολόπουλος, εάν παραμερίσει το ρόλο του σχεδιαστή, που επιθυμεί να ζει, πως επιλέγει τους φίλους του και που αισθάνεται άτι είναι ο εαυτός του;
«Να είναι ο εαυτός του κοντά σας δημιουργίες του. Στο Μπαλί, στο Μάτσου Πίτσου, στο Περού, στην Υεμένη..., πολίτης όλου του κόσμου. Ταξιδεύοντας και δημιουργώντας» τόνισε στο Prestige.
-Πώς ξεκίνησε η προσωπική πορεία στη μόδα;
«Τέλειωσα νομική στην Ελλάδα και μετά αποφάσισα να φύγω στο Παρίσι για μεταπτυχιακό, ήθελα να ακολουθήσω διπλωματική καριέρα και ο μόνος τρόπος ήταν να μείνω στο Παρίσι. Τέλειωσα τις σπουδές μου και αργότερα ξεκίνησα να γνωρίζω τον χώρο της μόδας. Έναν κόσμο παράξενο, μαγικό, διαφορετικό, ο οποίος σίγουρα για έναν άνθρωπο που ήθελε να κάνει μια πιο σοβαρή καριέρα τον γοήτευε περισσότερο.»
-Εγκαταλείψατε τα στεγνά γραφεία και από τη θέση του Διευθυντή μεγάλων εταιρειών που εκπροσωπούσαν γνωστούς οίκους μόδας γυρίσατε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα έχετε δηλώσει: «Είχα απόλυτη γνώση της μόδας, πράγμα που με γοήτευσε. Είναι ένας , κόσμος μαγικός, το επάγγελμα της μόδας όμως είναι πολύ δύσκολο». Μήπως τελικά ο παραμυθένιος κόσμος της μόδας κρύβει πολλούς δράκους, άρα η δυσκολία του επαγγέλματος έγκειται στο ποιους επιλέγατε για να συνεργαστείτε;
«Η μόδα μπορεί να είναι ένα επάγγελμα με πολύ χρυσόσκονη, γοητεία, επίδειξη, αλλά η αλήθεια δεν είναι αυτή. Είναι μια δουλειά δύσκολη η οποία εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα. Με ποιους συνεργάζεσαι, εργοστάσια, υφάσματα. Είναι καθαρά μια εμπορική βιομηχανία η οποία διαθέτει αρκετούς τομείς και αυτόματα την κάνουν δύσκολη ' στην διαχείριση. Σημασία έχει όταν επιλέγεις την μόδα, την ακολουθείς, την λατρεύεις, και σίγουρα δεν έχω μετανιώσει γι' αυτό που κάνω τόσα χρόνια. Υπάρχουν μεγάλοι σχεδιαστές από το εξωτερικό οι οποίοι σήμερα έχουν σταματήσει να δημιουργούν.»
-Υπήρξε περίοδος στην ζωή σας που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;
«Πολλές φορές γιατί είχα αντιμετωπίσει, δυσκολίες στις σχέσεις μου με συνεταίρους, καταστάσεις περίεργες, άσχημες σχέσεις με εργοστάσια, αλλά τελικά ποτέ δεν τα παράτησα και μετά από κάθε δυσκολία επέστρεφα πιο δυνατός και με περισσότερη όρεξη για δημιουργία.»