Eurovision 2005: Σαν σήμερα η Έλενα Παπαρίζου έφερε το «χρυσό» στην Ελλάδα
Eurovision

Eurovision 2005: Σαν σήμερα η Έλενα Παπαρίζου έφερε το «χρυσό» στην Ελλάδα

21 Μάϊου 2005, μια χρονιά που η Ελλάδα έζησε συγκινήσεις καθώς η Έλενα Παπαρίζου με το «Μy number one» έφερε στη χώρα μας την πρώτη θέση κερδίζοντας το «χρυσό» στη Eurovision.

Με μουσική του Μάνου Ψαλτάκη, Χρήστου Δάντη και στίχους του Χρήστου Δάντη και της Ναταλίας Γερμανού, το τραγούδι έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη νίκη στο διαγωνισμό.

Έλενα Παπαρίζου: Δεν το έχετε ξαναδεί - Κυκλοφόρησε σπάνιο βίντεο από τις πρόβες του My number one

paparizou-(5).jpg

Αφού η Ελλάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2004, το τραγούδι προκρίθηκε αυτόματα στον τελικό του 2005. Επιπλέον, το τραγούδι κλήθηκε να ερμηνευτεί 19ο τη βραδιά του τελικού, μετά τον Μπόρις Νόβκοβιτς της Κροατίας με το "Vukovi umiru sami" και πριν τη Νατάλια Ποντόλσκαγια με "Nobody Hurt No One".

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης, η Έλενα Παπαρίζου έκανε σκηνική επίδειξη του τραγουδιού. Κάποιες από τις καλύτερες στιγμές από την εμφάνιση είναι η χορογραφία παραδοσιακού ελληνικού ποντιακού χορού, οι 4 χορευτές που σχηματίζουν τον αριθμό 1 στο δάπεδο (που παρουσιάζεται από την κάμερα) και η Έλενα παίζει μια φανταστική λύρα με χορδές που εμφανίζονται από τη ζώνη ενός χορευτή ενώ οι υπόλοιποι τη σηκώνουν στον αέρα. Μετά το πέρας των ψηφοφοριών, έλαβε 230 πόντους, καταλήγοντας στην πρώτη θέση ενός 24-ισχυρού πεδίου.
Στo Congratulations στα τέλη του 2005, το τραγούδι αναδείχθηκε ως μία από τις πέντε μεγαλύτερες συμμετοχές του Διαγωνισμού όλων των εποχών, κερδίζοντας την 4η θέση στην ιστορία της ESC.

paparizou-(3).jpg

Αφότου η Ελλάδα κέρδισε τη Eurovision, εκδηλώθηκαν πανηγυρισμοί στους δρόμους της Αθήνας. Οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους με ελληνικές σημαίες και άρχισαν να τραγουδούν το "My Number One", καθώς και να πατάνε κόρνες αυτοκινήτων. Αυτό είχε επαναληφθεί όταν κέρδισε η Ελλάδα το Euro 2004, το Eurobasket 2005 και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA 2006. Όταν η Παπαρίζου επέστρεψε στην Ελλάδα από το Κίεβο, μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου κρατούσε μια ελληνική σημαία και το τρόπαιο.

paparizou-(4).jpg


Μετά τη νίκη της Eurovision, το βίντεο για το τραγούδι κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη. Έφτασε στο #1 στα τσάρτς στην Ελλάδα και στην έτερη πατρίδα της Παπαρίζου τη Σουηδία για 4 εβδομάδες και έγινε χρυσός και στις δύο χώρες. Το τραγούδι έπαιζε συνεχώς στην Ελλάδα όλο το καλοκαίρι. Η επιτυχία του single αποδίδεται στο δημοφιλές remix από τον Chris "The Greek" Panaghi, στον οποίο η Sony (Ελλάδος) ανέθεσε το remix.

Μετά την κυκλοφορία του "My Number One" ακολούθησε ένα σουηδικό άλμπουμ το οποίο περιελάμβανε το "My Number One" και στην Ελλάδα η Παπαρίζου επανέκδωσε το πρώτο της άλμπουμ "Προτεραιότητα" με τίτλο "Προτεραιότητα [Euro Edition]", που συμπεριλάμβανε και τα άλλα τραγούδια που συμμετείχαν στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision. Έχει πουλήσει πάνω από 90.000 αντίτυπα στην Ελλάδα και έχει γίνει διπλά πλατινένιος.

Eurovision 2024: Απαστράπτουσα η Παπαρίζου - Πού έδωσε η Ελλάδα το 12αρι της;

Έλενα Παπαρίζου: «Θα προσπαθούσα ξανά να εκπροσωπήσω τη Σουηδία στην Eurovision - Θα ήταν ωραία»

Έλενα Παπαρίζου: Η λαμπερή εμφάνιση στο αεροδρόμιο - Στην Ελλάδα μετά την αποθέωση στη Eurovision

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved