Ηθοποιοί που «λύγισαν» από την ανεργία
Η υπόθεση του Σταύρου Μαυρίδη, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύεται πολύ να βρει δουλειά ως ηθοποιός είναι μια από τις πολλές παρόμοιες περιπτώσεις αγαπημένων ηθοποιών.
Μερικοί από αυτούς δεν άντεξαν το ψυχολογικό βάρος και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην ζωή τους. Βάσει των στοιχείων που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, περισσότεροι από το 70% στον κλάδο των ηθοποιών είναι άνεργοι.
Θεωρούνταν από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς των '70s και '80s. Πριν από έναν χρόνο ο αγαπημένος της ανιψιός, Γιάννης Γραμματικός, έλυσε τη σιωπή του, αναφέροντας για τον θάνατο της θείας του: «Είναι ψέματα ότι πεινούσε και δεν είχε χρήματα. Είχε κάνει το κουμάντο της. Αποφεύγουμε τόσα χρόνια να μιλήσουμε ως οικογένεια γιατί θέλουμε να προφυλάξουμε τη μνήμη της. Δυο μέρες πριν φύγει από τη ζωή, η θεία μας ήρθε στο σπίτι μας να πιούμε καφεδάκι. Η θεία μου είχε μεγάλο άγχος με τη δουλειά της. Προσπαθούσε μέσω αυτής να ξεφύγει από όσα την ταλάνιζαν. Οι ηθοποιοί είναι ευαίσθητα πλάσματα. Είχε κάνει πολλές προσπάθειες να ενταχθεί σε κάποιες σειρές. Τελευταία φορά είχε παίξει σε ένα επεισόδιο στη ,Λάμψη του Φώσκολου. Έβλεπε, λοιπόν, ότι δεν της έδιναν ρόλους και είχε απογοητευτεί, θα έλεγα ότι είχε πάθει κατάθλιψη εξαιτίας αυτού. Η δουλειά της ήταν το φως της. Συχνά πυκνά έλεγε: «Τι γίνεται με εμένα; Ήρθε το τέλος; Δεν με θέλουν πλέον; Δεν θα ξαναπαίξω;". Και έτσι έδωσε τέλος στη ζωή της.»
Ο Βάσος Ανδριάνας υπήρξε ένα από τα σημαντικά πρόσωπα των '70s και '80s, με πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές περγαμηνές. Με αποκορύφωμα τον «Μεθοριακό σταθμό». Στα τέλη της δεκαετίας του '90, ο ίδιος αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας που δεν του επέτρεπαν να εργαστεί, γεγονός που τον κατέβαλε ψυχολογικά. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1999, στις 21 Δεκεμβρίου, ο ηθοποιός έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας στην Κηφισιά. Αρχικά αναφέρθηκε ότι ένιωσε ζαλάδα και έπεσε στο κενό, καθώς κατά την πτώση του είχε παρασύρει μια ξαπλώστρα. Ωστόσο, όπως ανέφεραν εκ των υστέρων άνθρωποι που τον γνώριζαν, έπασχε από κατάθλιψη και έπαιρνε ηρεμιστικά χάπια. Την ώρα της πτώσης βρίσκονταν στο σπίτι η γυναίκα του και η κόρη του.
Ο Έλληνας «Χριστός» στη θρυλική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» είχε τραγικό τέλος, παρόλο που θεωρούνταν ένας από τους πολύ καλούς ηθοποιούς της γενιάς του. Ήταν ωστόσο τόσο μεγάλη απήχηση στον ρόλο του Ιησού, που μετά από αυτή την επιτυχία δεν ξανάπαιξε. Στις 3 Αυγούστου του 2007 τον βρήκαν σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στην Πλατεία Κολιάτσου, εκεί όπου είχε καταφύγει από τότε που είχε φύγει από τπ ζωή η μητέρα του και του είχαν κάνει έξωση. Σε κακή κατάσταση, σχεδόν ημιλιπόθυμο, τον μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Δύο μέρες μετά, στις 5 Αυγούστου του 2007, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Αλέξης Γκόλφης πέθανε στα 59, έχοντας βαδίσει τον δικό του Γολγοθά. Έμεινε στα αζήτητα του νεκροτομείου για 2 μήνες, από τις 5 Αυγούστου έως τις 10 Οκτωβρίου, αφού κανείς δεν τον είχε αναζητήσει Η ταυτότητα του διαπιστώθηκε τυχαία, όταν έτυχε να δει το πτώμα του ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσαύτης, που είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαίρη Ιγγλέση. Η σύζυγος του ήταν συμπρωταγωνίστρια του Αλέξη στην τηλεοπτική σειρά και έτσι ο κ. Κουτσαύτης τον αναγνώρισε.
Ο νεαρός ηθοποιός αντικατέστησε τπ δεύτερη σεζόν του σίριαλ «Αέρινες σιωπές» τον ηθοποιό Κώστα Αποστολίδη, και είχε συμμετάσχει στις ταινίες «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού και «No Budget story» του Ρένου Χαραλαμπίδη, ενώ πρωταγωνίστησε και σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Έβαλε τέλος στη ζωή του το Σάββατο στις 29 Δεκεμβρίου 2012 στο σπίτι του στον Βόλο. Τον 42χρο-νο βρήκε κρεμασμένο η μητέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες της εποχής εκείνης, το τελευταίο καιρό ο ηθοποιός αντιμετώπιζε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία δεν τα ξεπέρασε και έτσι έβαλε τέλος στη ζωή του! Τα τελευταία δύο χρόνια ο ηθοποιός ήταν «πνιγμένος» σε έναν κυκεώνα οικονομικών προβλημάτων, με την ανεργία να γίνεται ολοένα και πιο σφιχτή θηλιά στον λαιμό του. Ζούσε μοναχικά και με τέτοια αξιοπρέπεια, που δεν του επέτρεπε να βγάζει προς τα έξω ό,τι τον απασχολούσε, Οι κλειστές επαγγελματικές πόρτες, που διαρκώς συναντούσε, τον έφεραν στη μεγάλη απόγνωση της αυτοκτονίας.
Πηγή: Freddo