«Σπάγανε πιάτα και έβαζαν φωτιά στην πίστα με ουίσκι για να εντυπωσιάσουν την τραγουδίστρια »
Αναφέρθηκε στην εποχή που γνώρισε την αποθέωση και ο κόσμος ξόδευε πολλά χρήματα στα νυχτερινά κέντρα.
Ο Γιώργος Κοινούσης μιλάει για την εποχή που κανείς δεν υπολόγιζε τα χρήματα και την «ζημιά» που έκαναν στα νυχτερινά κέντρα για να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες.
Ποια είναι η γνώμη σας για την πολιτική και τους πολιτικούς;
«Οι πολιτικοί, κάνανε αυτό που τους συνέφερε. Η πρόθεση τους, δεν ήταν να κάνουν κακό στον ελληνικό λαό, αλλά δεν τους συνέφερε να του το πουν. Τους ενδιέφερε να είναι στην εξουσία. Ακόμα και επί Τρικούπη που πτωχεύσαμε, η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική όσο σήμερα. Από το 1821 και μετά, το χρέος της χώρας είναι το μεγαλύτερο που είχε ποτέ. Η Ελλάδα σήμερα, είναι χρεωμένη για 99 χρόνια»
-Ποιος φταίει γι'αυτό;
«Αυτοί που μας δάνειζαν, για να βρουν την Ελλάδα πτωχυμένη, με φτηνά μεροκάματα, μικρές συντάξεις, για να μπορούν να πάρουν φτηνά σπίτια, οικόπεδα παραλίες κι αγαθά της. Έτσι θα έκανε ένας έξυπνος αγοραστής ή τοκογλύφος. Τζογάρισαν τα λεφτά τους και οι πολιτικοί δεν λέγανε την αλήθεια, γιατί αν την λέγανε, θα τους «μαύριζε» ο λαός. Μάθανε τον λαό έτσι. Θυμάμαι, το 1973, τραγουδούσα και υπήρχαν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, οικοδόμοι, που χρωστούσαν στην εφορία, αλλά ξενυχτούσαν χαλβαδιάζοντας μια τραγουδίστρια. Μπορεί να ερχόταν και για μένα, αλλά τότε είχα ι πει το τραγούδι που έλεγε «Να σου δίνουν τα γραμμάτια χαστούκια μα να θες και το ουίσκι στα μπουζούκια». Σπάγανε πιάτα, βάζανε με ουίσκι φωτιά στην πίστα για να εντυπωσιάσουν την φιλενάδα τους ή την τραγουδίστρια και την επόμενη μέρα πηγαίνανε άυπνοι για δουλειά. Αυτή ήταν η Ελλάδα εκείνη την εποχή. Συνεχίστηκε αυτό χρόνια και κάποια στιγμή ξέσπασε μια νεροποντή, αλλά οι Έλληνες δεν είχαν ομπρέλα. Τώρα πρέπει να μάθουν να. ζουν αλλιώς. Κι όσοι ξεκίνησαν από τα λίγα και είναι προπονημένοι, θα αντέξουν. Οι απροπόνητοι, θα την πληρώσουν άσχημα. Ιδιαίτερα τα παιδιά μας. Δεν ξέρω ποιος τα σκέφτεται. Εγώ, έκανα ένα σπίτι για μένα, ένα για τον γιο μου, κι ένα για την κόρη μου. Σύμφωνα με αυτά που είχαμε μάθει από τους γονείς και τους παππούδες μας. Τώρα, μετανιώνω που τα έκανα, γιατί δεν μπορώ να τα συντηρήσω. Κάποια στιγμή θα φύγω από τη ζωή. Τα παιδιά μου, με 300, 400 ή 600 ευρώ, πως θα συντηρήσουν αυτά τα σπίτια με τους αβάστακτους Φόρους; Τα παιδιά πλέον, αποποιούνται τις περιουσίες. Μέχρι τώρα, είχαμε και κάποιες καβάτζες, κι αντέξαμε. Το βαρέλι όμως, έπιασε πάτο. Μας είχαμε μάθει και στο πλαστικό χρήμα, κάρτες για όλα, αλλά όταν δεν βγάζεις χρήματα από ν τσέπη σου, δεν υπολογίζεις. Τρέλαναν τον κόσμο που βέβαια έβγαζε απωθημένα. Για τη δική μου γενιά μιλάω. Κι αυτοί που μας δάνειζαν, έτριβαν τα χέρια τους, γιατί έπαιρναν προμήθεια. Μας κάνανε σκλάβους πολυτελείας. Τώρα, βαλτώσαμε. Κι εμείς, στερούμαστε. Θα προσαρμοστούμε. Οι νέοι όμως; Πού θα βρούμε έναν άνθρωπο που δεν θα τάζει και δεν θα κάνει πράγματα που θα τον κρατήσουν στην εξουσία; Να θυσιαστεί για τον λαό και να πει την αλήθεια; Κι ας μην ξαναβγεί. Αλλά θα μείνει στην ιστορία. Ο λαός έχει πάθει πολλά. Φταίει κι αυτός, αλλά ξεγελάστηκε. Μοιάζει με μια καθυστερημένη κοπέλα που κάποιος πήγε και την βίασε. Βέβαια, μπορεί να ξεγελάστηκαν και οι πολιτικοί» εξήγησε στο Χάι.