Back To the Future

Έλλη Λαμπέτη: Στο φως αδημοσίευτο καρέ από τον γάμο της με τον Μάριο Πλωρίτη

Ένα ακόμη σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο φέρνει στο φως η σελίδα, Vintage Greece, στο Instagram. Αυτή τη φορά πρωταγωνίστρια είναι η Έλλη Λαμπέτη η οποία όπως θα δείτε έιναι ντυμένη νύφη στο πλευρό του Μάριου Πλωρίτη το 1950.

Στη λεζάντα γράφει:

Παντρεύτηκαν στις 19 Αυγούστου του 1950.
Ο γάμος τους κράτησε σχεδόν 3 χρόνια αλλά για πάντα η φιλία τους .

Ο Μάριος Πλωρίτης δημοσιογράφος, κριτικός, μεταφραστής, λογοτέχνης και θεατρικός σκηνοθέτης ήταν ο πρώτος σύζυγος της Έλλης Λαμπέτη. Η γνωριμία τους ξεκίνησε απο ένα γεγονός που στηριζόταν σε παρεξήγηση.

Έλλη Λαμπέτη: Μια ζωή γεμάτη τέχνη & πάθη - Η θρυλική καριέρα & οι προσωπικές της μάχες

Όταν η Έλλη έκανε τα πρώτα της θεατρικά βήματα, ο Πλωρίτης είχε γράψει μία κριτική για την Έλλη. Η ίδια παρεξηγώντας κάποια λόγια του που τα θεώρησε ειρωνικά, πήγε και βρήκε τον Πλωρίτη στην εφημερίδα ζητώντας του εξηγήσεις. Εκείνος της εξήγησε πως οφείλεται σε τυπογραφικό λάθος καθώς πιο κάτω έγραφε τα καλύτερα για αυτήν, κάτι που η Έλλη δεν είχε προσέξει μέσα στον εκνευρισμό της. Εκείνος την ερωτεύτηκε και η γνωριμία τους κατέληξε σε γάμο.

Ώσπου εκείνη ερωτεύτηκε τον Χόρν. Η Έλλη το ομολόγησε αμέσως στον Πλωρίτη: “ αρχίζω να ερωτεύομαι τον Χόρν, όσο αντιπαθής και να μου είναι” του είχε πεί.

Αργότερα η ίδια η Λαμπέτη είχε δηλώσει:”έλεγα στον Μάριο,ερωτεύομαι τον Χόρν. Και το έλεγα έτσι απλά, ο βλάκας και ο Μάριος είχε μείνει ξερός με το θράσος μου. Ω θεέ μου όντως είχα πολυ θράσος, εγώ στην θέση του θα με είχα χαστουκίσει.” Στην καριέρα της ‘Ελλης έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Πλωρίτης αφού της είχε μεταφράσει σπουδαία έργα .Το τέλος του γάμου τους ήρθε το 1953 αφού εγκαταλείφθηκε στον έρωτα του Χόρν.

Σπάνια φωτό: Η Έλλη Λαμπέτη, η Κάτια Δανδουλάκη & η Βέρα Κρούσκα σε ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές!

98 χρόνια από τον θάνατο της Έλλης Λαμπέτη: Η αφιερωματική ανάρτηση της Finos Film

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved