Back To the Future

«Πως η Λαμπέτη άρπαξε το παιδί μου»: Στο φως η συνέντευξη του Πισσάνου που συγκλόνισε την Ελλάδα

Είναι η απίστευτη ιστορία που συγκλόνισε την Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 και που απασχόλησε ακόμη και τις δικαστικές αίθουσες με πρωταγωνίστρια την αείμνηστη Έλλη Λαμπέτη.

Το 2006 η οικογένεια Πισσάνου ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα να διακοπεί η τηλεοπτική σειρά του Alpha «Τελευταία παράσταση» που ήταν βασισμένη στη ζωή της Έλλης Λαμπέτη, γιατί όπως τόνιζαν «θίγονταν υπολείψεις και προσωπικά δεδομένα».

Ο Παύλος Πισσάνος που ήταν ο βιολογικός πατέρας της Λίζας την οποία διεκδίκησε χωρίς φόβο και πάθος η Έλλη Λαμπέτη, είχε μιλήσει το 2016 στον Νίκο Νικόλιζα για την ιστορία που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα.

Κώστας Κακκαβάς: H απομόνωση, το προσωπικό του δράμα και η σημερινή εμφάνιση στα 88 του χρόνια

Η Έλλη Λαμπέτη έφτασε στο σημείο να απαγάγει τη Λίζα, από την ανάγκη να αποκτήσει ένα παιδί, αλλά και εξαιτίας της παθολογικής αγάπης της για εκείνη. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της πρωταγωνίστριας σε εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού όπου η ίδια μιλώντας προς τον δικηγόρο της, σε ένα σημείο της αφήγησής της ομολογεί: «ανακάλυψα λοιπόν που είναι το παιδί και θα πάω να το κλέψω. Ο δικηγόρος μου είπε ότι θα πάω φυλακή αν το κάνω, και εγώ του απάντησα: τιμή και δόξα να πάω φυλακή για ένα παιδί»…

Ο Παύλος Πισσάνος είχε τονίσει για το θέμα:

«Μπαίνετε σε μια ιστορία η οποία δεν είναι ούτε πικρή ούτε γλυκιά. Όλα έχουν τελειώσει. Τίποτα δεν δώσαμε στην Λαμπέτη. Τίποτα. Μπήκε στη μέση εκείνη για να κάνουμε μια συμφωνία επειδή η γυναίκα είχε μια ανίατη ασθένεια. Το παιδί μας βρισκόταν στον παιδικό σταθμό στη Βίλα Αμαλία. Και εκείνη άρχισε να λέει ότι βρήκε το παιδί έξω από τον παιδικό σταθμό σε μια πόρτα και τέτοια. Έβγαλε τότε και ψεύτικα χαρτιά και τρέχαμε εμείς με τα δικαστήρια για να αλλάξουμε τα χαρτιά. Έγιναν όλα όπως έπρεπε, πήραμε το παιδί μας και τελείωσε η ιστορία».

«Ποιος δίνει το παιδί του σε έναν άλλον, όταν ο φυσικός γονέας γυρίζει την Ελλάδα ανάποδα για να το βρει; Είναι δυνατόν; Πολεμήσαμε για το παιδί μας με πολύ τίμια όπλα και χωρίς πολυλογίες και τυμπανοκρουσίες. Χωρίς να βγαίνουμε στις εκπομπές –τότε- και να λέμε για την ιστορία μας και όλα αυτά που απεχθανόμαστε. Πήγαμε με όπλο μας την δικαιοσύνη, τους σωστούς δικηγόρους και πήραμε το παιδί μας. Ότι θα έκανε μια σωστή οικογένεια, ένας σωστός πατέρας και μια σωστή μάνα».

Δεσποινίς Διευθυντής-1964: Δείτε πώς είναι σήμερα το κτίριο που επιβλέπουν Καρέζη-Αλεξανδράκης

Θεώνη Σκαλέρη: Αγνώριστη σήμερα η πρωταγωνίστρια της σειράς Θα σε δω στο πλοίο-Γιατί εξαφανίστηκε;

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved