Back To the Future

Εδώ εμπνεύστηκαν το σενάριο για τη θρυλική ταινία «Της Κακομοίρας» με τον «Μπακαλόγατο» Χατζηχρήστο!

Ποιος θα περίμενε πως εν έτει 2024 θα διασωζόταν ένας ιστορικός χώρος όπου κάποιοι εμπνεύστηκαν το σενάριο της θρυλικής ταινίας «Της Κακομοίρας» όπου είχε πρωταγωνιστήσει ο αξέχαστος Κώστας Χατζηχρήστος

Η ταινία βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες του κινηματογράφου τον Ιούνιο του 1963 όμως λίγο καιρό πριν κάποιοι είχαν καθίσει γύρω από ένα τραπέζι και είχαν συλλάβει την ιδέα της δημιουργίας της.

Γιάννης Ζουγανέλης: «Είχα τρομερή αγωνία αν θα πετύχει»

Αυτό το τραπέζι βρισκόταν σε στέκι στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μεταξουργείο, στην οδό Ψαρρών όπου σήμερα στεγάζεται ένα πολυτελές εστιατόριο ελληνικής κουζίνας.

«Ο χώρος χτίστηκε από τους πρώτους Γερμανούς έποικους επί Όθωνα γύρω στο 1860 και στέγασε το πρώτο επιπλοποιείο των Αθηνών, που έφτιαχνε τα έπιπλα για τα ανάκτορα και τα πλούσια σπίτια της εποχής» αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου εστιατορίου, Lux, στην Οδό Ψαρρών, Σπύρος Σμυρής.

«Από τότε άλλαξε χρήσεις και μέχρι τις ημέρες μας λειτουργούσε κυρίως ως ταβερνείο και μπακάλικο. Μάλιστα, επειδή στον από κάτω δρόμο ήταν τα γραφεία της Finos Film, στο μαγαζί έρχονταν πολλοί καλλιτέχνες. Εδώ γράφτηκε ο σκελετός του σεναρίου για την ταινία “Της κακομοίρας”, με τον Κώστα Χατζηχρήστο. Η ταινία εμπνεύστηκε από αυτά που γίνονταν στο μαγαζί! Πολλοί καλλιτέχνες έρχονταν ως πελάτες, ανάμεσά τους η Αλίκη Βουγιουκλάκη, το πρώτο σπίτι της οποίας ήταν εδώ κοντά. Με την παρακμή της περιοχής το μαγαζί εγκαταλείφθηκε και σήμερα βρίσκεται στα χέρια μας, που αποφασίσαμε σε αυτή τη γειτονιά να κάνουμε κάτι αιρετικό!».

Διαβάστε επίσης:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved