Back To the Future

Σπάνιο καρέ από την κηδεία της Έλλης Λαμπέτη το 1983 - Εικόνα εγκατάλειψης στον τάφο της

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου του 1983 όταν έκλεισαν για πάντα τα πιο μελαγχολικά μάτια του θεάτρου και του κινηματογράφου. Η Έλλη Λαμπέτη έσβησε στα 57 της χρόνια, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

41 χρόνια μετά, ήρθε στο φως ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ από την ημέρα της κηδείας της που έγινε στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών παρουσία σύσσωμου του καλλιτεχνικού αλλά και του πολιτικού κόσμου.

Η Έλλη Λαμπέτη γεννήθηκε στα Βίλια Αττικής και το πραγματικό της όνομα ήταν Έλλη Λούκου (το όνομα Λαμπέτη ήταν δανεισμένο από τους ήρωες του Αστραπόγιαννου στο ομώνυμο ποίημα του Βαλαωρίτη). Ο πατέρας της Κώστας Λούκος είχε μια ταβέρνα στα Βίλια και η μητέρα της ήταν η Αναστασία Σταμάτη. Είχε 6 αδέρφια, εκ των οποίων ένα δίδυμο αδελφό, που πέθανε από φυματίωση το 1941.

«Πως η Λαμπέτη άρπαξε το παιδί μου»: Στο φως η συνέντευξη του Πισσάνου που συγκλόνισε την Ελλάδα

Η τελευταία παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησε στην Αθήνα ήταν το «Σάρα – Τα Παιδιά ενός κατώτερου Θεού», όπου συγκλόνισε το κοινό στον ρόλο της κωφής Σάρα.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1983 στις 7:30 το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Mount Sinai Hospital των ΗΠΑ, όπου είχε μεταβεί λίγες εβδομάδες πριν και στις 6 Σεπτεμβρίου κηδεύτηκε με δημόσια δαπάνη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Δείτε τις εικόνες στην παρακάτω gallery:

Διαβάστε επίσης:

Έλλη Λαμπέτη: Στο φως αδημοσίευτο καρέ από τον γάμο της με τον Μάριο Πλωρίτη

Έλλη Λαμπέτη: Μια ζωή γεμάτη τέχνη & πάθη - Η θρυλική καριέρα & οι προσωπικές της μάχες

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved