Πάνος Σουπιάδης: H σημερινή εικόνα του θρυλικού «Γαβρίλου», η απόσυρση & η οικονομική καταστροφή
Είναι χωρίς καμία αμφιβολία μια φιγούρα κλασική της εποχής της βιντεοκασέτας. Ο λόγος για τον Πάνο Σουπιάδη ο οποίος μετά από τις μεγάλες επιτυχίες που έκανε στις θρυλικές βιντεοκασέτες της εποχής θέλησε να αποτραβηχτεί.
Πρωταγωνίστησε με τεράστια επιτυχία σε μερικές από τις πιο cult ταινίες της εποχής όπως οι «Άγριες πλάκες στα θρανία», «Γρανίτα από μελάνι», «Ο Νταβατζής με τα ριγέ», «Φαντάροι για κλάματα», «Μπορούμε και κάτω από τα θρανία», «Το παίζω και πολύ άντρας», «Πόντιος και Σαλονικός», «Λόρδαν ο βάρβαρος», «Το βλήμα που δαγκώνει».
Σήμερα, στα 61 του χρόνια, ζει μόνιμα στον Αμπελώνα, στη Λάρισα και ασχολείται ακόμη με το θέατρο σε τοπικό επίπεδο. Ο πιο περιζήτητος ηθοποιός της δεκαετίας του ’80 γράφει, σκηνοθετεί και ανεβάζει παιδικές παραστάσεις που έχουν μεγάλη απήχηση από το κοινό.
Δούλεψε μαζί με τον Νίκο Ξανθόπουλο και στον δρόμο ο κόσμος τον φώναζε «Γαβρίλο» για πολλά χρόνια όπως στον ρόλο του. Στη συνέχεια τον εντοπίζει ο ηθοποιός Λευτέρης Λουκατζής και του προτείνει τις εξετάσεις στο Εθνικό. Του κάνει μάθημα με μονόλογους του Σαίξπηρ και τα πάει περίφημα. Περνάει και από τη σχολή του Γρηγόρη Μασαλά. Παράλληλα κάνει τον ηχολήπτη, τον βοηθό, τον τεχνικό, τον ηλεκτρολόγο, τον οδηγό σε μεγάλους θιάσου με Παπαγιαννόπουλο, Ανδριανό και άλλους. «Τότε κάναμε 300 μεροκάματα. Δεν είχαμε ρεπό τότε και γκρινιάζαμε. Τώρα γκρινιάζουμε γιατί δεν έχουμε μεροκάματα».
Έκανε 45 ταινίες και βίντεο, 10 θεατρικά παραγωγές και συνεργάστηκε με όλα τα γνωστά ονόματα της ελληνικής “Showbiz”. «Ήμουν με ένα αυτοκίνητο και ένα μαγνητοφωνάκι όλη μέρα για να λέω τι πρέπει να κάνω επειδή δεν μπορούσα να γράφω. Δεν προλάβαινα. Δε με ενδιέφερε ποτέ αν είχα μεγάλο ή μικρό ρόλο. Το μόνο που με ενδιέφερε είναι να έχει το ηθικό στοιχείο μέσα» υπογραμμίζει.
Η απόσυρση και τα οικονομικά προβλήματα
Το 1990 ο Παναγιώτης Σουπιάδης πήρε την απόφαση να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια: «Είπα δε θέλω να κάνω τίποτα και έκανα οικογένεια». O ίδιος αρνήθηκε προτάσεις και επέλεξε τις παιδικές παραστάσεις. Τα οικονομικά προβλήματα όμως τον φέρνουν το 2012 στον Αμπελώνα ως λύση ανάγκης.
Δείτε πώς είναι σήμερα στα 61 του χρόνια