Σπάνια καρέ: Όταν η Μαρία Κάλλας έφτασε να ζυγίζει 108 κιλά - Τι έκανε για να νιώθει χορτασμένη;
Η Μαρία Κάλλας, πέρα από την καριέρα της ως θρυλική σοπράνο, είχε και μια έντονη σχέση με τη διατροφή και το σωματικό βάρος της.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, έχοντας φτάσει σε βάρος που ξεπερνούσε τα 100 κιλά, αποφάσισε να κάνει μια ριζική αλλαγή. Η προσπάθειά της αυτή περιλάμβανε αυστηρές δίαιτες και αλλαγές στον τρόπο ζωής της, χάνοντας περισσότερα από 30 κιλά, γεγονός που άλλαξε τη σιλουέτα και την εμφάνισή της, κάνοντάς την να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο στον χώρο της όπερας.
Όταν μετά από την παράσταση "Αΐντα", που έδωσε στη Βερόνα, η Κάλλας δέχτηκε μια πολύ αυστηρή κριτική για την παχυσαρκία της, κατάλαβε ότι δεν πήγαινε άλλο. Ο Ιταλός που έγραψε την κριτική είπε, πως "του ήταν αδύνατο να βρει τη διαφορά ανάμεσα στα πόδια των ελεφάντων, που ήταν πάνω στη σκηνή και στα πόδια της "Αΐντα" την οποία έπαιχε η Κάλλας.
Η Κάλλας ήταν γνωστή για την αγάπη της στο φαγητό, ιδιαίτερα στα γλυκά, αλλά επέλεγε να τρέφεται κυρίως με ψητό κρέας και σαλάτες για να διατηρεί τη γραμμή της. Μάλιστα, απέφευγε κρασί και ζυμαρικά, ενώ έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στο steak tartare. Η προσήλωσή της σε αυστηρές δίαιτες, αν και επιτυχής, δεν ήταν πάντα ασφαλής, καθώς επηρέαζε τη γενική υγεία της και τη φυσική της κατάσταση.
Αυτή η πειθαρχία αντικατοπτρίζει τη θέληση της Κάλλας να πετύχει στον κόσμο της όπερας, συνδυάζοντας την καλλιτεχνική της αφοσίωση με την προσωπική της εικόνα.
Τι έκανε για να νιώθει χορτασμένη;
Δεν έφαγε ποτέ ξανά ζυμαρικά ή την αγαπημένη της σάλτσα βοδινού ή ταρτάρ. Όταν έγραφε συνταγές (αυτό ήταν το αγαπημένο της χόμπι) φανταζόταν πώς έτρωγε όλα αυτά τα φαγητά και έβρισκε μια παρηγορητική απόλαυση σε αυτό.