Κατερίνα Βρανά: Πήγε σε κοπή πίτας και έκλεψε τις εντυπώσεις με το χρυσό κολάν και το λεοπάρ φουλάρι
Την πίτα τους έκοψαν οι συντελεστές της παράστασης "Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε από τη γη" στο θέατρο Ήβη.
Από εκεί φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Κατερίνα Βρανά, η οποία μάλιστα έκλεψε και τις εντυπώσεις με το στιλ της, αφού επέλεξε να φορέσει ένα χρυσό κολάν, κόκκινη μπλούζα και λεοπάρ φουλάρι και πόζαρε ευδιάθετη και όπως πάντα χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό του gossip-tv.gr.
Λίγα λόγια για την παράσταση...
Ένα παράδοξο μουσικό φαινόμενο, η Florence Foster Jenkins, γεννήθηκε το 1868 από πολύ εύπορους γονείς στην Πενσυλβάνια. Παιδί θαύμα στο πιάνο -είχε μάλιστα παίξει μπροστά στον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών- εμποδίστηκε από τον πατέρα της από το να συνεχίσει τις σπουδές που τόσο λαχταρούσε στη μουσική. Μετά από έναν γάμο με έναν πολύ μεγαλύτερό της άνδρα και αφού ένα ατύχημα την εμπόδισε να συνεχίσει να παραδίδει μαθήματα πιάνου σε παιδιά, η Φλόρενς έκανε το όνειρό της πραγματικότητα με τη βοήθεια ενός καλά δικτυωμένου στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Νέας Υόρκης ηθοποιού, του St Clair Bayfield που έγινε μάνατζερ και σύντροφός της μέχρι το τέλος της ζωής της.
Με τα χρήματα που κληρονόμησε από τους πλούσιους γονείς της, βοήθησε άλλους μουσικούς, ηχογράφησε αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου (ηχογραφήσεις που γίνονταν αμέσως συλλεκτικές) και εμφανίστηκε σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους στον κόσμο. Ανάμεσα στους φανατικούς θαυμαστές της συγκαταλέγονται ο Cole Porter και ο Enrico Carouso, ενώ πολλοί κοσμικοί και εκπρόσωποι της καλής κοινωνίας της εποχής δεν έχαναν εμφάνισή της. Η εκτέλεση της περίφημης άριας της Βασίλισσας της Νύχτας στον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ από τη Φλόρενς αποτελεί μέχρι σήμερα αξεπέραστο ντοκουμέντο κορυφαίου φάλτσου.
Η ίδια ζούσε μέσα σε μία μακάρια άγνοια της ανικανότητάς της να τραγουδήσει σωστά (ίσως και εξαιτίας της σύφιλης που την ταλαιπώρησε μέχρι το θάνατό της). Αυτό δεν την εμπόδισε να γράψει ιστορία με μία εμφάνιση στο Carnegie Hall (το πιο γρήγορο sold out στην ιστορία του, με 2.000 θεατές να μένουν απέξω), αλλά και να απασχολεί συγγραφείς και καλλιτέχνες έναν αιώνα μετά. Ανάμεσα στα θεατρικά έργα και ταινίες που εμπνέονται από την ιστορία της, ξεχωρίζουν η γαλλική ταινία Marguerite, που σάρωσε τα βραβεία Σεζάρ το 2015, η Florence Foster Jenkins (2016) του Stephen Frears με την Meryl Streep και τον Hugh Grant και το θεατρικό Glorious του Peter Quilter, το οποίο διασκευάζει φέτος η Θέμις Μαρσέλλου στο Θέατρο Ήβη.
Δείτε φωτογραφίες από την κοπή της πίτας στη gallery που ακολουθεί:
Διαβάστε επίσης:
Κατερίνα Βρανά: Η στιγμή που φοβήθηκε και η επιστροφή στο θέατρο
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η θεατρική έξοδος μετά το Παρίσι και η συνάντηση με Βρανά – Καπουτζίδη
Ξανά στα πόδια της η Κατερίνα Βρανά - Οι συγκινητικές στιγμές στην πρεμιέρα της με τον Καπουτζίδη