Αποθεώθηκε ο Ξαρχάκος στο Ηρώδειο! Η συγκίνησή του, ο Σαββόπουλος & η εμφάνιση-έκπληξη της Καρύδη
Gossip Cam

Αποθεώθηκε ο Ξαρχάκος στο Ηρώδειο! Η συγκίνησή του, ο Σαββόπουλος & η εμφάνιση-έκπληξη της Καρύδη

Χθες (13/9) το βράδυ, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσίασε μετά από 41 ολόκληρα χρόνια ξανά το εμβληματικό έργο του, «Ρεμπέτικο» που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και φυσικά αποθεώθηκε! 

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης με τη «ρεμπέτικη κομπανία» του (20 μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες) ερμήνευσαν με συγκίνηση το εμβληματικό αυτό έργο που φέτος έκλεισε 41 χρόνια από τότε που ρίζωσε στις καρδιές μας.

Το θρυλικό Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου 40+1 χρόνια μετά

6Z3A4065.jpg

Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται, ήταν το 1983 όταν o Κώστας Φέρρης σκηνοθέτησε και παρουσίασε, σε σενάριο του ίδιου και της Σωτηρίας Λεονάρδου, την ταινία «Ρεμπέτικο», μια ταινία ορόσημο, η οποία με αφορμή την πορεία μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου (υπονοείται η Μαρίκα Νίνου), κατέγραψε την Ελλάδα του μεσοπολέμου, τα ρεμπέτικα, τη ζωή των καλλιτεχνών, τη ζωή στα προσφυγικά.

Για τις ανάγκες της ταινίας ο Σταύρος Ξαρχάκος δημιούργησε νέα τραγούδια φτιαγμένα με παλιά συνταγή που έδιναν την αίσθηση ότι πρόκειται για παλιά ρεμπέτικα.

Ο δίσκος ''Ρεμπέτικο'' από τότε γνώρισε πολλές επανακυκλοφορίες και τεράστια αποδοχή, πούλησε περισσότερα από 250.000 αντίτυπα και έδωσε νέα ώθηση στο ρεμπέτικο.

6Z3A4181.jpg

Τα τραγούδια «Καίγομαι», «Μάνα Μου Ελλάς», «Το Δίχτυ», «Το Πρακτορείο», «Στου Θώμα», «Στης Πίκρας Τα Ξερόνησα», «Μπουρνοβολιά», «Στην Αμφιάλη», γνώρισαν ευρύτατη αποδοχή, κηρύχτηκαν διαχρονικά και έγραψαν τη δική τους αυτόνομη ιστορία. Από τότε μέχρι σήμερα άλλωστε τα έχουμε ακούσει σε άπειρες διασκευές και εκδοχές, από καλλιτέχνες όλων των ειδών, Έλληνες και όχι μόνο.

Όπως έγραψε και ο Γιώργος Νοταράς στο βιβλίο του «Το ελληνικό τραγούδι των τελευταίων 30 χρόνων»: «Το ταλέντο του Ξαρχάκου πέτυχε κάτι μοναδικό: να γεννήσει ρεμπέτικα, με βάση όλα τα κλισέ και όλους τους δρόμους του είδους. Πήρε στα χέρια του τους ειδικούς κώδικες και τα κλειδιά και τα χρησιμοποίησε με τη μεγαλύτερη δυνατή προσήλωση και αυστηρότητα. Η ποίηση του Γκάτσου έπαιξε καταλυτικό ρόλο...»

Και πράγματι, χθες το βράδυ, το κατάμεστο Ηρώδειο αποθέωσε τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη ο οποίος δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του σε κάποιες στιγμές της συναυλίας.

6Z3A4003.jpg

Ο Διονύσης Σαββόπουλος με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ηρώδειο.

NDP Photo Agency

Εξέχουσες προσωπικότητες φυσικά βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των καθισμάτων του Αρχαίου Ωδείου όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία βρισκόταν δίπλα στον Διονύση Σαββόπουλο και τη σύζυγό του Άσπα που έκαναν σπάνια δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό.

Στο Ηρώδειο όμως είδαμε και πολλούς ακόμα επώνυμους καλλιτέχνες όπως η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Μάριος Φραγκούλης με την Άλκιστις Πρωτοψάλτη, η Έλλη Πασπαλά αλλά και η Σάσα Σταμάτη, ο Νίκος Αλιάγας, η Κατερίνα Ευαγγελάτου και ο Οδυσσέας Ιωάννου.

Εμφάνιση έκπληξη όμως στην εκδήλωση έκανε και η Σμαράγδα Καρύδη η οποία στο παρελθόν υπήρξε σημαντική γυναίκα στη ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου. Η ηθοποιός μάλιστα επισκέφτηκε τον μουσικοσυνθέτη στο καμαρίνι και συνομίλησε μαζί του αλλά και με τη σύζυγό του Ηρώ Σάια που μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη ερμήνευσαν το έργο του Σταύρου Ξαρχάκου επί σκηνής.

Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή μαγική βραδιά:

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved