Gossip Cam

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Οι συγκινητικές στιγμές στο Ηρώδειο με τον διανοούμενο πατέρα του, Άντη Ιωαννίδη

Μεγάλες στιγμές μουσικής ανάτασης έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης (8/10) στο Ηρώδειο με αφορμή το αφιέρωμα στον αξέχαστο Μάνο Χατζηδάκι όπου τραγούδησε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Και βέβαια το παρών έδωσαν σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ανάμεσά τους ο Σταύρος Ξαρχάκος με τη σύζυγό του Ηρώ Σαΐα, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργος Θεοφανόπουλος, ο Γιώργος Αρσενάκος, ο Μπάμπης Στόκας, η Μαρίνα Σάττι, ο Γιώργος Περρής και σε σπάνια δημόσια εμφάνιση είδαμε την ηθοποιό Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Όμως ανάμεσα στο κοινό ήταν και ο πατέρας του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ο Ανδρέας (Άντης) Ιωαννίδης, ο οποίος στην Κύπρο χαίρει της εκτίμησης των συμπατριωτών του για όλα όσα έχει προσφέρει εδώ και πολλές δεκαετίες στον πολιτισμό.

Ο 85χρονος Άντης Ιωαννίδης που γεννήθηκε στη Λευκωσία, είναι πολυδιάστατος καλλιτέχνης αφού εκτός από κορυφαίος ζωγράφος του νησιού της Αφροδίτης, του οποίου τα έργα έχουν εκτεθεί και στο εξωτερικό είναι και συγγραφέας ενώ από τα ιδρυτικά μέλη του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου και της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου. Μάλιστα ήταν και ο πρώτος, τη δεκαετία του '50 που6 εισήγαγε τις γραφικές τέχνες στην Κύπρο ενώ παράλληλα εργαζόταν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Έχει φιλοτεχνήσει βιβλία, περιοδικά, αφίσες, κέρματα, μετάλλια, γραμματόσημα ενώ έχει εργαστεί και ως σκηνογράφος, έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο και το κινούμενο σχέδιο, την τυπογραφία, τη χαρακτική αλλά και τη φωτογραφία.

Έχει λάβει για το έργο του διεθνείς διακρίσεις και βραβεία ενώ δίδαξε τέχνη στην Κύπρο και στο εξωτερικό, έγραψε και δημοσίευσε κείμενα και έδωσε διαλέξεις. Έχει εκδώσει τα βιβλία ποίησης "Χρωμόλευκο" (1991) και "Άπατρις Ύπνος" (Το Ροδακιό, 2018), με μεγάλο αδημοσίευτο ποιητικό έργο. Τιμήθηκε, μάλιστα, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για τη συμβολή του στην κατανόηση των κρατών μέσα από την δουλειά του (1989) και στην Κύπρο για την συμβολή του στην ανοικοδόμηση της χώρας (2001).

Εκτός από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη έχει και άλλον έναν γιο, τον ποιητή Λίνο Ιωαννίδη.

Φυσικά, η συνάντηση του πατέρα με τον γιο στα παρασκήνια του Ηρωδείου δεν θα μπορούσε να απαθανατιστεί από τους φωτογραφικούς φακούς. Δείτε παρακάτω:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved