Gossip Specials

Γιορτή μητέρας: Μαίρη Μηλιαρέση στο gossip-tv: «Το πιο δυνατό συναίσθημα που έχω νιώσει στη ζωή μου»

Γιορτή της μητέρας: Όταν ακούμε το όνομα της Μαίρης Μηλιαρέση το μυαλό μας πάει στο «Ρουκ Ζουκ» μιας και το παρουσίαζε με τεράστια επιτυχία για τρία ολόκληρα χρόνια, από το 1994 έως το 1997, μέσα από τη συχνότητα του Mega.

Η Μαίρη Μηλιαρέση μιλάει στο gossip-tv.gr και τον Γιώργο Μουλά για τη Γιορτή της μητέρας. Η ίδια έχει αποκτήσεις μία κόρη, τη Σοφίνα Λαζαράκη, την οποία απέκτησε με τον πρώην σύζυγό της, Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Η ίδια είναι καλλιτεχνική φύση, όπως ακριβώς η μητέρα της.

Αν είχατε τη δυνατότητα να ακούσετε την κόρη σας να σας περιγράφει σε κάποιον άλλο, τι πιστεύετε ότι θα έλεγε για εσάς;

Δύσκολη ερώτηση. Νομίζω πως δε θα με "έθαβε" γιατί νιώθει ότι είμαι δυναμική και ότι μπορώ να αντεπεξέλθω σε όλες τις συνθήκες. Με παραδέχεται με κάποιο τρόπο και είναι καλή ιδέα αυτό, να το μάθω τι λέει για εμένα στους φίλους της.

Τι θυμάστε από όταν ξεκίνησε το ταξίδι της μητρότητας;

Το πιο δυνατό συναίσθημα που έχω νιώσει στη ζωή μου ever ήταν η πρώτη φορά που η μικρή πήρε το στήθος μου για να θηλάσει. Εκεί έσβησαν όλα, έσβησε και η στιγμή της γέννας και η στιγμή που την άκουσα στην κοιλιά μου. Αυτό το δέσιμο της μητέρας με το νεογέννητο που τρέφεται από το σώμα της είναι κάτι που δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Ακόμη και τώρα που το συζητάω συγκινούμαι γιατί ήταν η πιο δυνατή στιγμή της ζωής μου.

Στην περίπτωση τη δική σας, υπάρχει αυτό που υιοθετούν κάποιοι ότι εγώ με το παιδί μου είμαστε και φίλοι;

Πρώτα από όλα είμαι γονιός, τη συμβουλεύω, θα νοιαστώ για εκείνη, να δω τι κάνει. Πλέον μόνο όταν μου ζητάει τη συμβουλή μου το δέχεται γιατί έχει μεγαλώσει και δε θέλει παρεμβάσεις. Μερικές φορές αντιδράει αλλά την επόμενη ημέρα που τα έχει σκεφτεί μου λέει, μαμά έχεις δίκιο. Τώρα που έχει μεγαλώσει έχουμε διαφορετική σχέση, είναι πιο γυναικεία η σχέση μας.

Τι σημαίνει για εσάς το να είστε μητέρα;

Για μένα είναι ότι πιο σημαντικό μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Είναι ότι πιο ιερό. Από τη στιγμή που έκανα παιδί δε με ενδιαφέρει στιγμή το εγώ μου. Για εμένα είναι πρώτα από όλα η Σοφίνα και όλα εξαρτώνται από εκείνη. Μου έλειψε πολύ όταν μεγάλωσε και έφυγε.

Έχετε κρατήσει κάποια συμβουλή από τη μητέρα σας την οποία εφαρμόσατε και στο μεγάλωμα της κόρης σας;

Κράτησα ναι, αν και τότε ένιωθα καταπίεση. Ήθελε πάντοτε η μητέρα μου να είμαι χαμηλών τόνων και να μην προκαλώ. Με κράτησε σε ένα χαμηλό προφίλ για να με προστατέψει. Δε μου επέτρεπε να ντύνομαι με στενά τζιν για παράδειγμα. Εγώ είδα ένα παιδί που χωρίς να της πω κάτι το έκανε. Η κόρη μου δεν ντυνόταν υπερβολικά αλλά ούτε βαφόταν, πράγμα που το έκανε από μόνη της.

Γενικότερα πιστεύεις ότι υπάρχουν γυναίκες που δε θα έπρεπε να έχουν γίνει μητέρες;

Ναι, δεν είμαστε όλοι άνθρωποι γεννημένοι για να κάνουμε τις ίδιες δουλειές. Αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να είναι γονείς γιατί δεν μπορούν να αφιερωθούν και δεν μπορούν να έχουν ευθύνες. Όταν δηλαδή βλέπεις έναν άνθρωπο ο οποίος ποτέ στη ζωή του δεν είχε μια γλάστρα να φυτό, δεν είχε ποτέ ένα ζώο, γιατί και αυτό είναι ένα δείγμα πως μπορείς να φροντίσεις ένα άλλο πλάσμα, έτσι. Εκεί φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι δεν είναι πλασμένοι για αυτή τη δουλειά και τους σέβομαι απόλυτα. Και καλά κάνουν που επιλέγουν και δεν υπάρχει αυτό το παλιό τύπου "Α, πρέπει να κάνω παιδί". Το παιδί είναι για αυτούς τους ανθρώπους που το νιώθουν, που το θέλουν και που είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν τη ζωή τους και να αφιερώσουν τη ζωή τους σε ένα πλάσμα καινούριο που έρχεται στον κόσμο.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved