Gossip Specials

Σταύρος Νικολαΐδης στο gossip-tv: Το να δημιουργήσεις έναν σωστό άνθρωπο είναι το πιο δύσκολο πράγμα

Γιορτή του πατέρα σήμερα και δικαιωματικά ανήκει σε όλους εκείνους τους τρυφερούς μπαμπάδες που μόνο σκοπό έχουν να οδηγούν το παιδί στην ολοκλήρωση μιας υγιούς προσωπικότητας. Ανάμεσά τους και ο Σταύρος Νικολαΐδης, ένας μπαμπάς που καθημερινά δίνει τον δικό του αγώνα ώστε ο γιος του να καλλιεργήσει όλες εκείνες τις αξίες που θα καθορίσουν τη ζωή του μεγαλώνοντας.

Ο Σταύρος Νικολαΐδης και η σύζυγός του, Γιώτα Ζαργιακούπη έχουν ζήσει δύσκολες στιγμές καθώς πριν γεννηθεί ο γιος τους, Θάνος βιώσαν απώλειες από άτυχες εγκυμοσύνες, ωστόσο ποτέ δεν έχασαν την ελπίδα τους κι έτσι το μικρό τους «θαύμα» ήρθε και τους άλλαξε τη ζωή.

Έχουν δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια

Έχεις ζήσει δύσκολες στιγμές μέχρι να γεννηθεί ο γιος σου. Πώς ένιωσες όταν πλέον ήρθε στη ζωή το πρώτο σου παιδί;

«Πετούσα από τη χαρά μου. Και συγκινήθηκα και έκλαψα. Απλά τι γίνεται; Όταν κάτι σου έχει «βγει» η Παναγία για να το αποκτήσεις, έχεις ζοριστεί και μέχρι τελευταία στιγμή έχεις το φόβο μήπως δεν γίνει αυτό που περιμένεις, όλο αυτό σου κόβει λίγο τη χαρά και τον ενθουσιασμό που θα μπορούσες να νιώσεις σε μια πιο ομαλή συνθήκη»

Πατρότητα είναι ο πιο δύσκολος ρόλος που υπάρχει στη ζωή ενός ανθρώπου

Σαφώς ήταν δύσκολο και για εσένα αλλά λίγο περισσότερο για τη σύζυγό σου

«Δεν το συζητάω. Καμία σχέση αυτό που περνάει η γυναίκα που είναι και σωματικό με αυτό που περνάει ο άνδρας που είναι μόνο ψυχολογικό. Πάντα συμβουλεύω όλους τους άνδρες να στηρίζουν με κάθε τρόπο τη γυναίκα που το περνάει αυτό και να αφήσουν πίσω τον εαυτό τους»

Πόσο άλλαξε τη ζωή σου ο ερχομός του γιου σου, Θάνου;

«Του έχω τρομερή αδυναμία. Να σου πω… εγώ ήθελα πάντα κορίτσι και τα δυο μάλιστα που είχαμε «χάσει» ήταν κορίτσια αλλά τώρα δεν τον αλλάζω τον Θάνο ούτε με εκατό κορίτσια. Θα σου πω όμως και κάτι άλλο γιατί δεν είναι όλα ρόδινα. Ο ερχομός του παιδιού αλλάζει πάρα πολύ τη ζωή του ζευγαριού. Όποιος είναι γονιός καταλαβαίνει και μιλάω για αυτούς τους γονείς που δεν «ακουμπάνε» το παιδί σε άλλους αλλά το μεγαλώνουν μόνοι τους»

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει ζήσει μέχρι τώρα με την πατρότητα;

«Δεν ξέρω αν φταίει η εποχή, τα παιδιά είναι σαν να μπαίνουν νωρίς στην εφηβεία πια. Αρχίζουν από τα 7 τους να έχουν υπέρμετρο πείσμα, να βγάζουν «γλώσσα» και να «κοπανάνε» και την πόρτα… Η ουσία πάντως είναι να βλέπεις ότι μεγαλώνεις ένα καλό παιδί, ένα τρυφερό παιδί με ενσυναίσθηση. Αυτό που βλέπω στον Θάνο είναι ότι θα γίνει ένα καλό παιδί»

Τον συμβουλεύεις;

«Καλό είναι να μην συμβουλεύουμε τα παιδιά μας γιατί ό, τι και να τους πούμε τα παιδιά απλά θα μας μιμηθούν. Αν θέλουμε λοιπόν κάτι να πάρουν από εμάς, αρκεί να φερθούμε εμείς, έτσι όπως θα θέλαμε να φερθούν εκείνα. Ό, τι θεωρία κι αν πούμε στο παιδί αν σε δει να κάνεις το αντίθετο δεν έχει νόημα»

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σου;

«Η νεανική βία. Δεν ξέρω σε ακραίες περιπτώσεις πώς μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου. Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι…»

Αυτό που βλέπω στον γιο μου, Θάνο είναι ότι θα γίνει ένα καλό παιδί

Υπάρχει κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα που είσαι μόνο για τον Θάνο;

«Ναι, υπάρχουν αρκετές στιγμές μέσα στην ημέρα που είναι αφιερωμένες σε εκείνον -όταν το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις- θα παίξω μαζί του, θα συζητήσω μαζί του»

Έχει καλλιτεχνική φλέβα;

«Ελπίζω η ασχολία που έχει κάνοντας παραστάσεις με τους φίλους του στο σπίτι να είναι μόνο για παιχνίδι. Φαίνεται όμως πως έχει μουσικό ταλέντο. Έχει πολύ «καλό αυτί» και τραγουδάει πολύ σωστά. Θα ήθελα να ασχοληθεί με τη μουσική έστω και σαν χόμπι»

Τι είναι πατρότητα για σένα;

«Πατρότητα είναι ο πιο δύσκολος ρόλος που υπάρχει στη ζωή ενός ανθρώπου, που ξεπερνά τις όποιες άλλες δυσκολίες. Το να δημιουργήσεις έναν σωστό και καλό άνθρωπο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που υπάρχει. Θέλει καθημερινό αγώνα και ποτέ δεν νιώθεις πως τα έχεις καταφέρει»

Φέτος το καλοκαίρι ο Σταύρος Νικολαΐδης είναι σε περιοδεία με την παράστασή του «Στους 2 τρίτος χωρεί», στην οποία και πρωταγωνιστεί κι έχει κάνει τη διασκευή και την παραγωγή και τη σκηνοθεσία.

Οι σταθμοί της περιοδείας

20/6 Μύκονος

27/6 Άρτα

28/6 Παξοί

29/6 Θεσπρωτικό Πρέβεζας

30/6 Ποτιδάνεια Φωκίδας

1/7 Βόνιτσα

2/7 Πάτρα

3/7 Μεσολόγγι

4/7 Πύργος

5/7 Σκάλα Λακωνίας

11/7 Σπάτα-Λούτσα

18/7 Γλυφάδα

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved