Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης του βωμού της φλόγας μετά την τελετή
G-Sports

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης του βωμού της φλόγας μετά την τελετή

Ολυμπιακοί Άγωνες 2024: Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων η Ολυμπιακή φλόγα του Παρισιού 2024 θα βρίσκεται στον αέρα και θα ανάβει πλήρως με ηλεκτρισμό και νερό, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στους αδελφούς Μοντγκολφιέ.

Παραδοσιακά, η ολυμπιακή φλόγα παραμένει στη θέση της στο έδαφος, σε μια περίοπτη θέση μέσα ή κοντά σε έναν τόπο διεξαγωγής σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων. Ωστόσο, ο καινοτόμος σχεδιασμός του Ολυμπιακού αερόστατου των Παρισίων σημαίνει ότι ενώ η θέση του είναι στατική, η ίδια η Ολυμπιακή φλόγα κάθε άλλο παρά είναι.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τη Σάκκαρη - Πήρε την πρόκριση

Δύο μέρες μετά την τελετή έναρξης των αγώνων και η εξαφάνιση του εντυπωσιακού κατά τα λοιπά βωμού αερόστατο μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και του κόσμου που βρίσκεται στο Παρίσι.

FLOGA3.jpg

Οι διοργανωτές θέλησαν να αποκαλύψουν πως ο βωμός δεν πρόκειται να εμφανιστεί πουθενά αλλού εκτός από το σημείο που τον είδαμε την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, το αερόστατο θα βρίσκεται στο έδαφος στους κήπους Tuilleries της πόλης, αλλά κατά τη διάρκεια του απογεύματος, θα είναι δεμένο στη θέση του και θα ανυψώνεται 30 μέτρα στον αέρα.

"Αυτό το απολύτως μοναδικό αερόστατο αντιπροσωπεύει όλο το πνεύμα που ήθελα να δώσω στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αντικείμενα", δήλωσε ο δημιουργός Lehanneur. "Ελαφρύ, μαγικό και ενωτικό, θα είναι ένας φάρος τη νύχτα και ένας ήλιος σε απόσταση αναπνοής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η φωτιά που θα καίει μέσα του θα είναι φτιαγμένη από φως και νερό, σαν μια δροσερή όαση στην καρδιά του καλοκαιριού".

"Τόσο η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όσο και η παροχή νερού τροφοδοτούνται από το έδαφος στην κατασκευή του αερόστατου στον αέρα, που τροφοδοτείται από τον εταίρο του Παρισιού 2024, την EDF. "Χάρη σε μια καινοτομία της EDF, το αερόστατο του Παρισιού 2024 θα λάμψει για πρώτη φορά με μια 100% ηλεκτρική φλόγα", δήλωσε ο Luc Rémont, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EDF. "Αυτή η "ηλεκτρική επανάσταση" κατέστη δυνατή χάρη στη μνημειώδη δουλειά που πραγματοποίησαν οι ομάδες μας και ο σχεδιαστής Mathieu Lehanneur. Η δημιουργικότητά τους και η καινοτόμος δύναμή τους κατέστησαν δυνατή τη σχεδίαση μιας φλόγας χωρίς καύση ορυκτών καυσίμων, μιας φλόγας από νερό και φως".

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι έξαλλοι θεατές που βρέθηκαν στο Παρίσι & η εξαφάνιση του βωμού

ΕΡΤ: Τηλεθέαση 50,7% έκανε ο συναρπαστικός αγώνας μπάσκετ Ελλάδας-Καναδά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Ντροπή σας!», γράφει έξαλλος ο Γιώργος Αγγελόπουλος για την έναρξη

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved