Σαν σήμερα διεξήχθη η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004! Γιατί θα μείνει στην ιστορία
Gossip Specials

Σαν σήμερα διεξήχθη η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004! Γιατί θα μείνει στην ιστορία

Όχι επειδή είμαστε Έλληνες, όχι γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά από πολλά πολλά χρόνια… Αλλά γιατί πράγματι, σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 20 χρόνια, διεξήχθη η καλύτερη Τελετή Έναρξης όλων των εποχών μέχρι τώρα, όπως έχει ανακηρυχθεί και επίσημα...

Παρ’ όλο που οι Γάλλοι, στις 26 Ιουλίου, στην τελετή έναρξης της φετινής Ολυμπιάδας που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μέρες (11 Αυγούστου) έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κλέψουν τον παραπάνω τίτλο, τελικά δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη διοργάνωση στην Αθήνα. Μάλιστα, ο τότε πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ τούς είχε χαρακτηρίσει «αξέχαστους ονειρικούς αγώνες».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι παίκτες της εθνικής πόλο σήκωσαν αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÌÁÓÊÏÔ ÁÈÇÍÁ 2004

Μιλώντας με νούμερα να πούμε ότι στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 συμμετείχαν συνολικά 10.625 αθλητές (6.296 άντρες και 4.329 γυναίκες), μαζί με 5.500 προπονητές και συνοδούς, από 201 χώρες. Υπήρξαν συνολικά 301 τελετές απονομής μεταλλίων από 28 διαφορετικά αθλήματα ενώ χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 7 χρόνια για να προετοιμαστεί η Ελλάδα για την διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού θεσμού.

Όσο για το καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής έναρξης στην Αθήνα, αρκεί μόνο να πούμε ότι ξεκίνησε με το "Ζεϊμπέκικο της Ολυμπιάδας" ή “Ζεϊμπέκικο του Δία” που συνέθεσε και διηύθυνε ο κορυφαίος Σταύρος Ξαρχάκος για να καταλάβει κανείς πόσο σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός υπήρξε, όχι μόνο για την εποχή αλλά για τον πλανήτη ολόκληρο στους αιώνες των αιώνων.

OLYMPIAKOI-AGONES-2004.jpg

Την ώρα που ακουγόταν το ζεϊμπέκικο του Ξαρχάκου, εκατοντάδες τυμπανιστές, πλημμύρισαν το Ολυμπιακό στάδιο που για λίγο είχε μετατραπεί σε μία μικρή λίμνη. Δείτε την έναρξη παρακάτω:

Φυσικά ακολούθησε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα γεμάτο μουσική, τραγούδι, μαγικές εικόνες γεμάτες ιστορία και πολιτισμό, τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό που είναι γνωστός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Σημαιοφόρος των Ελλήνων Αθλητών ο Πύρρος Δήμας που μπήκε πρώτος στο στάδιο και αποθεώθηκε ενώ ακολούθησε η παρέλαση των αθλητών από όλον τον κόσμο. Το πρωτόκολλο θέλει την Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα που παρουσιάζει τους αθλητές της στη μεγάλη παρέλαση. Όμως, το 2004 εφόσον ήταν και η διοργανώτρια χώρα, πρώτα εμφανίστηκει ο Πύρρος Δήμας με την ελληνική σημαία «ανοίγοντας» την παρέλαση ενώ στο τέλος, μετά από όλες τις υπόλοιπες χώρες, εμφανίστηκαν και οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στους Αγώνες, όπως συμβαίνει κάθε φορά.

Όσο για την κορυφαία στιγμή της βραδιάς που σήμανε και το τέλος της τελετής, αυτή δεν ήταν άλλη από το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι.

Ο Νίκος Γκάλης μπήκε στο στάδιο με τη Φλόγα, την παρέδωσε στον Μίμη Δομάζο, η Βούλα Πατουλίδου συνέχισε τη διαδρομή κρατώντας την, την έδωσε στη συνέχεια στον Κάχι Καχιασβίλι, ο Ιωάννης Μελισσανίδης συνέχισε και τελικά την παρέδωσε στον Νίκο Κακλαμανάκη ο οποίος και άναψε τον βωμό στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved