Αποκλειστικό-Το gossip-tv στον φάρο που γυρίστηκε η τελευταία ταινία του Αλεξανδράκη 24 χρόνια πριν
Gossip Specials

Αποκλειστικό-Το gossip-tv στον φάρο που γυρίστηκε η τελευταία ταινία του Αλεξανδράκη 24 χρόνια πριν

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης διακρίθηκε τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή οθόνη ενώ από νωρίς καθιερώθηκε σε ρόλους ζεν πρεμιέ. Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο θέατρο ενώ παράλληλα οι τηλεοπτικές του επιτυχίες ήταν πολλές και σημαντικές. Με τη νεορεαλιστική ταινία Συνοικία το όνειρο (1961) βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το ταξίδι για την κορυφή είχε ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα.

Το 2000 πρωταγωνίστησε στην ταινία που έμελλε να είναι η τελευταία του. Ο λόγος για την παραγωγή με τίτλο, Το φως που σβήνει σε σκηνοθεσία Βασίλη Ντούρου. Το σενάριο ήταν της Δέσποινας Τοπάζη και του Γιάννη Τσίρου.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης είχε τον ρόλο του φαροφύλακα και οι σκηνές που είδαμε στον φάρο γυρίστηκαν στην Ικαρία. Συγκεκριμένα, η τοποθεσία βρίσκεται στον Κάβο Πάπα και η εικόνα, όπως θα δείτε, είναι μαγική.

Αποκλειστικό-Τζένη Μπότση: H chic καλοκαιρινή εμφάνιση στην Ικαρία και η ομοιότητα με την αδελφή της

Fading-Light-2000-19.jpg

ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ - Πλοκή

Η ταινία διαδραματίζεται στη Χάλκη και την Ικαρία, όπου ο δωδεκάχρονος Χρήστος ζει με τη χωρισμένη μητέρα του. Ο μικρός χάνει την όρασή του, από μία σπάνια αρρώστια, αλλά αναπτύσσει μια ιδιαίτερη ακουστική ευαισθησία ικανή να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη μουσική. Στο πρόσωπο του γέρου φαροφύλακα του νησιού βρίσκει κατανόηση και δημιουργείται μια βαθιά φιλική σχέση μεταξύ τους.

Ο φαροφύλακας, αυτοδίδακτος μουσικός ο ίδιος, αντιλαμβάνεται το ταλέντο του μικρού και τον καθοδηγεί ως «πνευματικός δάσκαλος». Η μητέρα του αγοριού που είναι αντιμέτωπη με τη δύσκολη καθημερινότητα ενοχλείται από αυτήν τη σχέση. Ωστόσο, ο ερχομός στο νησί μιας νέας δασκάλας θα αλλάξει το σκηνικό. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ικανότητες του μικρού ήρωα και με δική της πρωτοβουλία ο μικρός λαμβάνει μέρος σε έναν μουσικό διαγωνισμό που διοργανώνεται στην Αθήνα.

Το gossip-tv.gr βρέθηκε στον φάρο που έγιναν τα γυρίσματα και σας παρουσιάζει πλούσιο υλικό.

Δείτε τις εικόνες στην παρακάτω Gallery:

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Ο Γιάννης Ζουγανέλης στο πλοίο της γραμμής - O μαγικός προορισμός και η «λευκή νύχτα»

Τζένη Καζάκου: H εγγονή της Τζένης Καρέζη αποκλειστικά στο gossip-tv.gr

To gossip-tv στη συναυλία της Taylor Swift στο Μιλάνο-Το φαινόμενο Beatles & το οικονομικό αποτύπωμα

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved