Νίκος Καρβέλας: Τα γενέθλια ενός ασυμβίβαστου σταρ - Η ηλικία, οι γάμοι με Βίσση & Πάνια & τα παιδιά
Gossip Specials

Νίκος Καρβέλας: Τα γενέθλια ενός ασυμβίβαστου σταρ - Η ηλικία, οι γάμοι με Βίσση & Πάνια & τα παιδιά

Αισίως, ο Νίκος Καρβέλας σήμερα σβήνει τα 73 κεράκια της τούρτας γενεθλίων του αλλά τι σημασία έχει; Η ηλικία, ειδικά για τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, είναι απλά ένας αριθμός! 

Αν κάποιος αρχίσει να μετράει την καριέρα του από τότε που ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική, μόλις στα πέντε του χρόνια, όταν απέκτησε και το πρώτο του πιάνο, τότε ο Νίκος Καρβέλας μετράει ήδη 68 χρόνια ενεργής παρουσίας στον καλλιτεχνικό χώρο.

200710101258100.5053_KARVELAS_1997.jpg

Το 1997 σε εμφανίσεις του σε νυχτερινό κέντρο.

Γέννημα θρέμα Πειραιώτης και μάλιστα μεγαλωμένος σε γειτονιά στα Ταμπούρια και αργότερα στο Παλιό Φάληρο, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με τη μουσική τη δεκαετία του '70 με τη σύνθεση, όταν ήταν φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Επηρεασμένος από τους Beatles και τους Rolling Stones, δημιούργησε το δικό του συγκρότημα, όμως σύντομα τον κέρδισε η σύνθεση τραγουδιών, με τον ίδιο να χρησιμοποιεί συχνά το ψευδώνυμο Νίκος Λεονάρδος για να υπογράφει τις δημιουργίες του.

200910291330320.000790_ANNA_VISSI_KARVELAS_VRAVIA_MAD_VRAXON_260604.jpg

Η Άννα Βίσση υπήρξε το έτερον καλλιτεχνικό του ήμισυ και μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες της ζωής του.

Η δεκαετία του '80 τον βρήκε πιο ώριμο αλλά και πιο αποφασισμένο να κυνηγήσει τα όνειρά του. Από το καθαρό ροκ πέρασε στο πιο ποπ και λαϊκό ύφος, δημιουργώντας το δικό του ξεχωριστό «κράμα» μουσικής που τον έκανε να ξεχωρίζει! Και με την Άννα Βίσση βέβαια στη ζωή του, η ζωή... απογειώθηκε!

image00009.jpg

Η οικογένεια Καρβέλα σχεδόν σε απαρτία. Από αριστερά, ο Ανδρέας Καρβέλας, η Σοφία Καρβέλα, η Έλενα Φερεντίνου, η Άννα Βίσση και η Αννίτα Πάνια με τον Νίκο Καρβέλα να κρύβεται από τον φακό (στο κέντρο).

Το «κεφάλαιο» Άννα Βίσση

Μπορεί από τη ζωή του Νίκου Καρβέλα να πέρασαν πολλές γυναίκες και μάλιστα από τις ομορφότερες της ελληνικής σόουμπιζ, όμως η Άννα Βίσση σίγουρα τον στιγμάτισε για πάντα! Ακόμα και σήμερα, οι δυο τους παραμένουν δεμένοι και αγαπημένοι, σαν να μην μεσολάβησε απολύτως τίποτα ανάμεσά τους.

200911021146260.5984_VISSI_KARVELAS_APOLLON_080504.jpg

Το 2004 με την Άννα Βίσση σε βραδινή τους έξοδο, αφότου είχαν χωρίσει οριστικά.

Το 1983 η Άννα Βίσση, ήδη «φτασμένη» τραγουδίστρια από την Κύπρο, παντρεύεται τον επίσης επιτυχημένο μουσικοσυνθέτη, με κουμπάρο τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού. Την ίδια χρονιά ήρθε στον κόσμο η κόρη τους, Σοφία όμως εννέα χρόνια μετά, το 1992 το ζευγάρι πήρε και επίσημα διαζύγιο. Όμως, και αυτό ήταν ένα απλό χαρτί, μία διαδικαστική κατάσταση αφού Άννα και Νίκος ποτέ δεν χώρισαν ουσιαστικά. Σίγουρα πάντως, όχι καλλιτεχνικά αφού μαζί μεγαλούργησαν σε δίσκους, πίστες, θεατρικό σανίδι... Παντού! Αρκεί μόνο να πούμε ότι μετρούν μέχρι σήμερα 26 δίσκους, 33 singles, πάνω από 10 ντουέτα, 3 θεατρικά έργα (Δαίμονες, Μάλα και Οι Καμπάνες Του Edelweiss), 11 χρυσούς δίσκους, 8 πλατινένιους, 5 διπλά πλατινένιους, δύο τριπλά πλατινένιους, έναν τετραπλά και έναν επτά φορές πλατινένιο και όλα αυτά μόνο επί ελληνικής επικράτειας.

BISSH-KARVELA.jpg

H Άννα Βίσση με την κόρη που απέκτησε με τον Νίκο Καρβέλα, τη Σοφία Καρβέλα.

Και βέβαια, ο Νίκος Καρβέλας υπήρξε αστείρευτος και προς άλλους καλλιτέχνες. Και για ποιους δεν έγραψε: Ρίτα Σακελλαρίου, Κατερίνα Στανίση, Έφη Σαρρή, Τόλης Βοσκόπουλος, Λίτσα Διαμάντη, Αντύπας, Σάκης Ρουβάς, Δημήτρης Κοντολάζος, Λευτέρης Πανταζής, Άντζελα Δημητρίου, Δούκισσα, Μπέσσυ Αργυράκη, Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Καλατζής, Δήμητρα Γαλάνη, Λάκης Παπαδόπουλος, Πωλίνα, Αντώνης Ρέμος, Δημήτρης Κόκοτας, Καίτη Γαρμπή, Χριστίνα Αναγνωστοπούλου και πολλοί πολλοί άλλοι...

Η Αννίτα, ο Ανδρέας και η σχέση ζωής

Μία από τις σημαντικότερες γυναίκες στη ζωή του Νίκου Καρβέλα υπήρξε η Αννίτα Πάνια. Ασυμβίβαστοι χαρακτήρες και οι δύο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη δημόσια εικόνα τους, η παρουσιάστρια και ο μουσικοσυνθέτης το 2006 έγιναν πρωτοσέλιδο για τον έρωτα που άρχισε να τους φέρνει όλο και πιο κοντά.

2373_PANIA_KARVELAS_2942007.jpg

Με την Αννίτα Πάνια υπήρξαν πολύ ερωτευμένοι. Εδώ, σε έξοδό τους το 2007.

Ο έρωτας αυτός είχε ευτυχή κατάληξη με τον γάμο τους στις 29 Απριλίου 2010 που φυσικά και ήταν τελείως διαφορετικός από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Ροκ τον χαρακτήρισαν πολλοί. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε ότι η Αννίτα Πάνια εμφανίστηκε με κατακόκκινο φόρεμα και έχοντας στην αγκαλιά της τον γιο της, ο οποίος ήρθε στον κόσμο την 1 Ιανουαρίου του 2008.

Ούτε αυτός ο γάμος όμως έμελλε να κρατήσει για πολύ. Το 2016 χώρισαν ως σύντροφοι, δεν έπαψαν όμως ποτέ να είναι φίλοι και να νοιάζονται ο ένας τον άλλον. Να είναι οικογένεια!

201408051632410.49407_KARVELAS_PANIA_04082014.jpg

Ο Νίκος Καρβέλας και η Αννίτα Πάνια με τον γιο τους το 2014, όταν ο Ανδρέας Καρβέλας ήταν μόλις 6 χρονών.

Οικογένεια όμως δημιούργησε και με την τραγουδίστρια Έλενα Φερεντίνου, σημερινή του σύντροφο η οποία του χάρισε το τρίτο του παιδί, ακόμα έναν γιο, που ήρθε στον κόσμο στις 11 Απριλίου του 2022.

Σήμερα, ο Νίκος Καρβέλας μπορεί να καυχιέται για τις τεράστιες επιτυχίες του που συνεχίζουν να τραγουδιούνται μέχρι σήμερα, όμως το σίγουρο είναι πως ο ίδιος θέλει να καυχιέται για τα τρία του παιδιά, τη Σοφία, τον Ανδρέα και τον βενιαμίν του για τα οποία είναι πολύ περήφανος μπαμπάς. Είναι όμως και παππούς των δύο παιδιών της Σοφίας, του συνωνόματου Νίκου και του μικρότερου, Νέστορα, οι οποίοι όμως σίγουρα είναι οι μεγάλες αδυναμίες της γιαγιάς τους, Άννας Βίσση!

856612.jpg

Με την τωρινή σύντροφό του, Έλενα Φερεντίνου, με την οποία έχει αποκτήσει ακόμα έναν γιο.

Η σπάνια συνέντευξή του που συζητήθηκε!

Η πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Νοοσοφία» στάθηκε η αφορμή για να δεχτεί ο Νίκος Καρβέλας να κάνει, μετά από πολλά πολλά χρόνια, τηλεοπτική συνέντευξη. Αρχικά την έκανε στη Νίκη Λυμπεράκη, με τον ίδιο τον μουσικοσυνθέτη να αφήνει να εννοηθεί αργότερα ότι δεν ήταν και απόλυτα ικανοποιημένος από την κουβέντα τους. Όλα αυτά σε αντίθεση με τη συνέντευξη που έδωσε στην κουμπάρα του, Ναταλία Γερμανού με την οποία στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί και καλλιτεχνικά.

200710101256510.5050_KARVELAS_1998.jpg

Ο Νίκος Καρβέλας το 1998 σε εμφάνισή του σε νυχτερινό κέντρο.

Και στις δύο συνεντεύξεις, οι διαφορετικές απόψεις του σε πάρα πολλά κοινωνικά θέματα, συζητήθηκαν. Στη Ναταλία πάντως, αναφερόμενος στην καριέρα του και τη σχέση του με τα χρήματα, ο Νίκος Καρβέλας αποκάλυψε ότι δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει περιουσία. Μάλιστα, ανέφερε on air και ένα περιστατικό που του συνέβη ένα διάστημα που εμφανιζόταν σε νυχτερινό κέντρο.

«Πολλές φορές αισθανόμουν απαίσια που έβλεπα νέα παιδιά που έμπαιναν μέσα και άφηναν λεφτά και εγώ στο τέλος έβγαζα ένα μάτσο λεφτά. Και έλεγα "αυτό είναι λάθος". Και μάλιστα επειδή ένιωθα πως είναι λάθος, κάποτε αποφάσισα να εμφανιστώ χωρίς λεφτά, αλλά το Υπουργείο με υποχρέωσε να πάρω λεφτά. Ήταν υποχρεωτικό από το σύστημα. Τους είπα να πάρω το κατώτερο που ήταν ένα ευρώ. Ήρθαν οι άνθρωποι και πιο πολύ μίλαγα, παρά τραγουδούσα».

200911021202290.596897_MENEGAKH_KARBELAS_BISSH_1998.jpg

Με την Ελένη Μενεγάκη και την Άννα Βίσση, το 1998 σε νυχτερινό κέντρο.

Αναφερόμενος στην ίδια τηλεοπτική εμφάνιση για το βιβλίο του, ο Νίκος Καρβέλας είχε τονίσει: «Τη Νοοσοφία (σ.σ. το νέο βιβλίο του) τη γράφω πάρα πολλά χρόνια και αυτές τις απόψεις, τις έχω από την εφηβεία μου σχεδόν. Όλοι κυνηγάμε τα λεφτά. Ε και εγώ το ίδιο έκανα, δεν ήξερα να κάνω κάτι άλλο. Έκανα λοιπόν αυτό το επάγγελμα και μετά από λίγο σταμάτησα και έγραφα μόνο μουσική.

Το γεγονός ότι έγινα διάσημος ή απέκτησα λεφτά, δεν είναι θέμα συστήματος. Πάρα πολύ γίνονται γνωστοί, επειδή αυτό που κάνουν τυχαίνει να αρέσει στους υπόλοιπους. Δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα αυτό.

2703_NIKOS_KARVELAS_1792022.jpg

Ένας ασυμβίβαστος σταρ!

NDP photo agency

Όσο για τα λεφτά, λέω και ξαναλέω πως δεν έχω τίποτα, δεν έχω λεφτά καθόλου. Όχι επειδή είχα και τα έχασα. Ποτέ δεν είχα, δεν με ενδιέφεραν. Μου αρέσει να έχω λεφτά. Προτιμώ να είμαι πάμπτωχος.

Αν κατά λάθος έρθουν, καλώς να έρθουν. Πάντα αισθανόμουν άσχημα από την πρώτη φορά που τραγούδησα. Δεν έχω λεφτά, δεν είμαι συστημικός, ανήκω στο σύστημα θέλοντας και μη. Αλλιώς πρέπει να πάω να μείνω σε ένα βουνό».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved