5 χρόνια χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα & ακόμα «ρίχνει κόκκινο στη νύχτα»!
www.ndpphoto.gr
Gossip Specials

5 χρόνια χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα & ακόμα «ρίχνει κόκκινο στη νύχτα»!

Όποιος είχε συνεργαστεί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, από την εποχή των Τερμιτών ακόμα, δεν έχει παρά να πει μία καλή κουβέντα για τον καλλιτέχνη, τον δημιουργό, τον άνθρωπο...  

Στις μνήμες όλων παραμένει ο γλυκός τραγουδοποιός με τις μεγάλες ευαισθησίες, το αστείρευτο ταλέντο και την αγάπη για τους γύρω του.

Συναυλία - Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο θέατρο Άλσος

201207101318520.9321_LAYRENTIS_MAXERITSAS_09072012.jpg

«Συμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι ''έφυγε'' αλλά είναι εδώ» είχε παραδεχτεί σε πρόσφατη συνέντευξή του ο φίλος, συνοδοιπόρος και κουμπάρος του Διονύσης Τσακνής ο οποίος την ημέρα της κηδείας του Μαχαιρίτσα που συνήθιζε να φωνάζει χαϊδευτικά Λάρυ, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον επικήδειο που είχε ετοιμάσει. Με τρεμάμενη φωνή από τα αναφιλητά αποχαιρέτησε το έτερον καλλιτεχνικό του ήμισυ και στενό του φίλο, προσπαθώντας να συνηδειτοποιήσει τον αιφνίδιο θάνατό του στις 9 Σεπτεμβρίου του 2019!

«Μου λείπει πολύ» είχε παραδεχτεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ένας άλλος καλλιτεχνικός συνοδοιπόρος του και στενός του φίλος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου ο οποίος συνεχίζει να διαδίδει το έργο του Μαχαιρίτσα ώστε να το μάθουν οι νεότερες γενιές και να μην ξεχαστεί ποτέ, αν και είναι λίγο δύσκολο με αριστουργήματα όπως το «Διδυμότειχο Blues» και το «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα» να ξεχάσει κανείς την ιδιαίτερη φωνή και το ηχόχρωμα του κορυφαίου τραγουδοποιού.

200901091817500.6420_MAHERITSAS_RANTOY_MARGARITIS_08012009.jpg

Το 2009 με την Ελένη Ράντου και τον Γιώργο Μαργαρίτη στην πρεμιέρα της ταινίας «Πεθαίνω για σένα».

Ενός καλλιτέχνη που του έφτανε να έχει από κάτω στις εμφανίσεις του κόσμο για να τραγουδούν μαζί τα τραγούδια του. Έκανε κέφι και χαβαλέ με όλους, αυτοσαρκαζόταν, ζούσε την κάθε στιγμή του σαν να μην υπήρχε αύριο. Και όπως αποδείχτηκε, έκανε πολύ καλά αφού η καρδιά του σταμάτησε εκείνο το μαύρο πρωινό του Σεπτέμβρη του 2019 στο προσωπικό του ησυχαστήριο, στον Βόλο και συγκεκριμένα στο Πτελεό Μαγνησίας.

Τρεις μέρες πριν είχε δώσει την τελευταία του συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Ήταν μόλις 63 ετών. Η οικογένειά του και ειδικά η κόρη του Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα βυθίστηκαν στο απόλυτο πένθος όπως και όλοι όσοι αγάπησαν τις δημιουργίες του και τις σιγοτραγουδούσαν με την πρώτη ευκαιρία.

200806041122420.9716_MAXERITSAS_MIKROYTSIKOS_PAPAKONSTANTINOY_03062008.jpg

Είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χώρας μας, όπως με τον αξέχαστο Θάνο Μικρούτσικο και φυσικά τον αγαπημένο Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Λόγια ενός μεγάλου ποιητή

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ευγνώμων που υπάρχω στην ψυχή και την καρδιά κάποιων ανθρώπων που γουστάρουν αυτό που κάνω», είχε πει ο ίδιος, σαν να ήξερε από πάντα πως έχει περάσει με το έργο του και τα τραγούδια του στην αιωνιότητα χωρίς όμως να το επιδιώξει ποτέ.

201304111202330.0101_MAXERITSAS_1042013.jpg

Μόνο με το ταλέντο του, τη δημιουργικότητά του και εκείνη την κιθάρα που δεν άφηνε ποτέ από τα χέρια του, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησε πίσω του ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή, για να τραγουδιέται για πολλά πολλά χρόνια από τώρα...

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved