Αποκλειστικό - Ρένη Πιττακή: Σπάνια δημόσια εμφάνιση για την σπουδαία ηθοποιό
Gossip Specials

Αποκλειστικό - Ρένη Πιττακή: Σπάνια δημόσια εμφάνιση για την σπουδαία ηθοποιό

Μία σπάνια δημόσια εμφάνιση έκανε πρόσφατα η σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου Ρένη Πιττακή.

Είναι μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ηθοποιούς που διετέλεσε ένα από τα πιο σπουδαία στελέχη του Θεάτρου Τέχνης, το οποίο υπηρέτησε για 40 περίπου χρόνια.

Έχει ερμηνεύσει τους περισσότερους γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους του διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου, καθώς και μερικούς από τους κορυφαίους Ελληνικούς γυναικείους θεατρικούς ρόλους, ενώ ερμήνευσε - σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα - τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις πρώτες παραστάσεις των έργων της Λούλας Αναγνωστάκη.

Ρένη Πιττακή: «Με θυμώνει η ερώτηση "γιατί τώρα;" Γιατί κάποτε έπρεπε να σταματήσουν οι βιασμοί»

506214.jpg

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει παίξει σε όλα τα θεατρικά είδη, από αρχαία τραγωδία και σύγχρονο θέατρο, από θέατρο του παραλόγου και κωμειδύλλιο, και από θεατρικό αναλόγιο μέχρι ιαπωνικό θέατρο Νο.

Επίσης, έχει διδάξει Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης (1987 - 1991), ενώ τιμηθεί με τα βραβεία «Βραβείο Κοτοπούλη» (1971 - 1972), «Παξινού» (1992), και 3 φορές (2006, 2009, 2018) με τα «Θεατρικά βραβεία Κοινού. Συγκεκριμένα έχει πάρει «Β΄ βραβείο γυναικείου ρόλου» για την ερμηνεία της στις «Δούλες», στο ρόλο της Κλερ το 2006, το «Α΄ βραβείο» για την ερμηνεία της στο «Εξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες» το 2009 και το «Β' βραβείο» για την ερμηνεία της στο ρόλο της Άνι Γουίλκς στο «Misery» το 2018.

Γεννήθηκε στα Εξάρχεια, από πατέρα μικρασιατικής καταγωγής και μητέρα Αθηναία με καταγωγή από το Άργος. Είχε έναν ακόμα δίδυμο αδερφό ο οποίος όμως πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στην ηλικία των 6 μηνών.

Το 1966 θα μπει στη Δραματική Σχολή και όντας ακόμα φοιτήτρια θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της σε παράσταση, στο έργο του Πίτερ Βάις «Η δολοφονία του Ζαν Πολ Μαρά» σε βοηθητικό ρόλο. Το καλοκαίρι του 1966 θα παίξει στους «Πέρσες» σαν μια από τους ακολούθους της βασίλισσας, και στους «Βάτραχους» ως μέλος του Χορού.

Η Ρένη Πιττακή βρέθηκε πριν από μερικές εβδομάδες σε εκδήλωση που έγινε σε παραθαλάσσιο οικισμό της νότιας Εύβοιας. Ο φωτογραφικός μας φακός της απαθανάτισε:

PITAKI32.jpg

Ρένη Πιττακή: «Πούλησα την ψυχή μου στο θέατρο»

Ρένη Πιττακή: «Ο Κουν ήταν αυτό που δεν λέγεται»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved