Η Βάσω Καζαντζίδη στο gossiptv: «Για μένα ο Στέλιος δεν έχει φύγει. Η καρέκλα του είναι στο τραπέζι»
Gossip Specials

Η Βάσω Καζαντζίδη στο gossiptv: «Για μένα ο Στέλιος δεν έχει φύγει. Η καρέκλα του είναι στο τραπέζι»

Σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου κλείνουν 23 χρόνια από την ημέρα που σίγησε για πάντα μία από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο οποίος άφησε πίσω του σπουδαίο έργο και μοναδικές ερμηνείες που συνεχίζουν να θεωρούνται αξεπέραστες. 

H τελευταία σύζυγός του και συνοδοιπόρος του, Βάσω Καζαντζίδη, στάθηκε βράχος στο πλευρό του, κυρίως τους τελευταίους μήνες της ζωής του κορυφαίου τραγουδιστή και ενώ πάλευε με τον καρκίνο.

Χρήστος Μάστορας: «Γύρισα από την ταινία κι ήμουν Καζαντζίδης. Μιλούσα διαφορετικά κι άρχισαν να...»

1106132.jpg

Το 2001, σαν σήμερα, ο Στέλιος Καζαντζίδης πέρασε στην αιωνιότητα αλλά 23 χρόνια μετά, είναι σαν να μην έφυγε ποτέ για το μεγάλο ταξίδι αφού τα τραγούδια του ακούγονται μέχρι σήμερα, οι νέες γενιές διψούν να μάθουν το ρεπερτόριό του ενώ σύντομα πρόκειται να δούμε στις σκοτεινές αίθουσες βιογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα, να υποδύεται τον αξέχαστο τροβαδούρο.

200810161211530.0100_VASO_KAZANTZIDI_PAPADOPOYLOS_VOYTSAS_15102008-(1).jpg

Η Βάσω Καζαντζίδη

Η Βάσω Καζαντζίδη, η γυναίκα που λάτρεψε ο Στέλιος -και τον λάτρεψε και εκείνη- συνεχίζει να κουβαλάει στις πλάτες της ένα βαρύ φορτίο που είναι να συνεχίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τιμάται, όποτε είναι αυτό δυνατόν, η μνήμη του. Για την ίδια, ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν έφυγε ποτέ. Είναι κάτι που την πονάει, όμως πάντα βρίσκει, λόγω καθημερινότητας και υποχρεώσεων, τη δύναμη να παίρνει ανάσα και να προχωρά. Όπως προχωρά και η ζωή. Δεν ξεχνά, όμως, ποτέ τον άντρα που τη λάτρεψε αλλά και τον καλλιτέχνη που σημάδεψε τόσο ανεξίτηλα το καθαρόαιμο λαϊκό τραγούδι. Η Βάσω Καζαντζίδη, 23 χρόνια μετά τον θάνατό του, μιλάει για τον Στέλιο Καζαντζίδη της καρδιάς της, τον Στέλιο Καζαντζίδη του Ελληνισμού αλλά και για τον Στέλιο Καζαντζίδη του κινηματογράφου που θα δούμε μέσα από τις ερμηνείες του Χρήστου Μάστορα...

mastoras.jpg

«Για μένα ο Στέλιος δεν έχει φύγει» εξομολογείται η Βάσω Καζαντζίδη στο gossip-tv και συνεχίζει με συγκίνηση: «Η καρέκλα του, στο τραπέζι που τρώμε, είναι εκεί, πάντα! Δυστυχώς, δεν έχει φύγει. Ο πόνος έχει λίγο απαλύνει γιατί υπάρχουν παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και κάπου ξεχνιέσαι, αλλά εγώ τον περιμένω πάντα. Είναι ένα κομμάτι δύσκολο της ζωής μου. Δυστυχώς, δεν μπορώ να το ξεπεράσω, παρ’ ό,τι πέρασαν 23 χρόνια. Όμως, η ζωή συνεχίζεται με όλες τις υποχρεώσεις και όπως είπα, λίγο απαλύνει ο πόνος. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τίποτα.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να το ξεπεράσω, παρ’ ό,τι πέρασαν 23 χρόνια. Όμως, η ζωή συνεχίζεται...

Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε δηλώσει κάποτε ‘μόνο στην καρδιά του λαού ζω. Εκεί υπάρχω, εκεί γεννήθηκα, εκεί θα πάψω κάποτε να υπάρχω’. Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι γενιές έχουν διαδεχτεί η μία την άλλη. Θεωρείτε ότι οι νεότερες γενιές δεν γνωρίζουν πια τον σπουδαίο Στέλιο Καζαντζίδη;

Όχι, όχι, με τίποτα. Προς το παρόν, οι γονείς περνούν στα παιδιά τους τα μηνύματα. Τώρα που είμαι στον Άγιο Κωνσταντίνο, έρχεται αρκετός κόσμος, νέα παιδιά. Μία μέρα είχα φύγει από το σπίτι να πάω σούπερ μάρκετ και στην επιστροφή μου βλέπω ένα αυτοκίνητο να σταματάει και μου λέει ένας νεαρός ‘’ Κυρία Βάσω ήμασταν στο σπίτι σας κάτω. Ο γιος μου παίζε μπουζούκι και καθίσαμε, τραγουδήσαμε. Ο γιος μου ξέρει τα τραγούδια του Στέλιου όλα και καθίσαμε εκεί’’. Με συγκίνησε ιδιαίτερα. Τώρα, ένα παιδάκι που ήταν 14 ετών και παίξανε τα τραγούδια του Στέλιου μου είπε ότι με περίμεναν. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ξεχαστούν.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας: Στις αποθήκες του πρώτου γεωργικού συνεταιρισμού Χαλάστρας τραγούδησε το 1958 ο Στέλιος Καζαντζίδης έχοντας στο πλάι του τη Μαρινέλα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Άλλωστε και εσείς ενθαρρύνετε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με το έργο και τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη. Όπως συνέβη με τον Πέτρο Ίμβριο και τον Γιώργο Δασκουλίδη και τη συναυλία που ετοιμάζουν με τα τραγούδια του…

Ναι, θα γίνει τώρα τον Σεπτέμβριο. Είναι καλλιτέχνες που τιμούν τη μνήμη του Στέλιου πάρα πολύ και τόσο ο Πέτρος Ίμβριος όσο και ο Γιώργος Δασκουλίδης με συγκινούν ιδιαίτερα γιατί είναι δύο παιδιά που λατρεύουν τον Καζαντζίδη και πάντα κάνουν κάτι για να είναι στην επικαιρότητα ο Στέλιος.

stelios-kazantzidis-4.jpg

Στις 19 Δεκεμβρίου πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία «Υπάρχω» με τον Χρήστο Μάστορα στον ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη. Ήταν αντάξιος των προσδοκιών σας ο τραγουδιστής; Παρακολουθήσατε πρόβες ή και γυρίσματα της ταινίας;

Ο Χρήστος Μάστορας είναι καταπληκτικός. Θα πρέπει να το δει κάποιος για να καταλάβει. Είναι απίθανος. Παρακολούθησα κάποια γυρίσματα. Ήμουν παρούσα. Αυτό που με συγκίνησε ιδιαίτερα στον Χρήστο Μάστορα ήταν η σεμνότητά του. 100% Καζαντζίδης δεν μπορεί να είναι κανένας, όμως ο Χρήστος Μάστορας προσέγγισε στο 90%. Ήταν καταπληκτικός και σε νεαρή ηλικία και σε μεγαλύτερη ηλικία που υποδύεται τον Στέλιο.

s

Αυτό που με συγκίνησε ιδιαίτερα στον Χρήστο Μάστορα ήταν η σεμνότητά του. 100% Καζαντζίδης δεν μπορεί να είναι κανένας, όμως ο Χρήστος Μάστορας προσέγγισε στο 90%

Είχατε τη δυνατότητα να παρέμβετε σε κάποια σημεία του σεναρίου ή των γυρισμάτων για να διορθώσετε πράγματα;

Κοιτάξτε, η ταινία αυτή ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο. Είχαμε επαφές, βρεθήκαμε, μιλήσαμε, προσθέσαμε, αφαιρέσαμε, ναι, βεβαίως υπήρξε παρέμβαση. Δεν ήταν το αποφασίσαμε τώρα και έγινε. Πολλά ραντεβού και στο σενάριο προσθέσαμε και αφαιρέσαμε, είχε πάρα πολλή δουλειά. Είναι υπέροχοι και η σεναριογράφος, και ο σκηνοθέτης και τα παιδιά από την εταιρία παραγωγής… Όλοι συνεργάσιμοι και υπέροχοι άνθρωποι.

stelios-kazantzidis.jpg

Μετά και τη βιογραφική ταινία για τον Στέλιο Καζαντζίδη ποιο είναι τώρα το όραμά σας; Τι να περιμένουμε ακόμα από εσάς;

Δεν περιμένω πολλά πράγματα. Μακάρι να σηκώσω κάποια μέρα το τηλέφωνο και να μου πουν ότι κάνουν κάτι για τον Στέλιο για να τιμήσουν τη μνήμη του. Μα η πολιτεία θα είναι, μα κάποιος ιδιώτης θα είναι… Θα ήθελα να γίνει κάτι ωραίο, κάτι μεγάλο. Θα ήμουν πολύ χαρούμενη και θα με έκανε ευτυχισμένη. Βεβαίως η ταινία είναι κάτι πολύ μεγάλο. Άλλωστε ήταν η επιθυμία του Στέλιου αυτή. Η ζωή του να γίνει ταινία. Οπότε από εκεί ξεκίνησε όλη η ιστορία και είπα, τώρα που είμαι στη ζωή, τώρα πρέπει να γίνει. Η ταινία είναι καταπληκτική και θα δες να τη δεις και δεύτερη φορά. Εγώ θα ευχηθώ, όλος ο κόσμος να είναι καλά, να έχει υγεία και ο Στέλιος εκεί που είναι να είναι αναπαυμένη η ψυχούλα του και ό,τι προκύψει. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος των απαιτήσεων, αλλά ό,τι προκύψει θα με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved