Μελίνα Ασλανίδου στο gossip-tv: «Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε για να γίνει ένας μεγάλος συνθέτης»
Gossip Specials

Μελίνα Ασλανίδου στο gossip-tv: «Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε για να γίνει ένας μεγάλος συνθέτης»

Η Μελίνα Ασλανίδου ξεκίνησε την καριέρα της ερμηνεύοντας το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, «Τι σου 'κανα και πίνεις». 

Από εκείνη την εποχή μέχρι και σήμερα, 05/10, που ο μεγάλος μας συνθέτης έφυγε από τη ζωή, η Μελίνα είχε μία σχέση αγάπης, φιλίας και εκτίμησης τόσο με τον αξέχαστο συνθέτη μας όσο και με τη σύζυγό του, Λουκίλα Καρρέρ.

Ελεάννα Πλέσσα: Οι σπάνιες εμφανίσεις του Μίμη Πλέσσα με την 26χρονη κόρη του & ο γιος του, Αντώνης

201110081616020.5627_MIMIS_PLESAS_MELINA_ASLANIDOY_07102011.jpg

Η συνέντευξη με τη Μελίνα Ασλανίδου έγινε πριν από μερικές ημέρες, με αφορμή τα γενέθλιά του, όπου στις 12 Οκτωβρίου, ο μεγάλος συνθέτης μας θα συμπλήρωνε έναν αιώνα ζωής. Δυστυχώς, το πρωί του Σαββάτου, 05/10, ο αξεπέραστος Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο μουσικό έργο και βυθίζοντας σε θλίψη και πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Μελίνα Ασλανίδου μίλησε για τη σπουδαιότητα του έργου του, για τη φιλία τους για τον άνθρωπο Μίμη Πλέσσα, όπως εκείνη τον γνώρισε και τον αγάπησε.

melina-aslanidou1.jpg

Με τον Μίμη Πλέσσα η σχέση σας είναι καρμική θα έλεγα. Ξεκίνησε η μεγάλη καριέρα σας με το τραγούδι του, Τι σου 'κανα και πίνεις.

«Είναι αλήθεια αυτό και νιώθω μεγάλη ευλογία που μπήκα στη δισκογραφία με τραγούδι του μεγάλου μας μαέστρου, Μίμη Πλέσσα και βέβαια αυτό το αχτύπητο δίδυμο με το μεγάλο πρόεδρό μας, με το μεγάλο μας ποιητή, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο».

Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε για να γίνει ένας μεγάλος συνθέτης, γεννήθηκε με αυτό το μεγάλο ταλέντο και ευτυχώς για εμάς που μας το χάρισε γιατί είναι πιο πλούσια η δισκογραφία μας

Τι συναισθήματα είχατε την πρώτη φορά που τον γνωρίσατε και τι έχετε πάρει από αυτόν τον άνθρωπο;

«Ο μεγάλος μαέστρος μας, ο μεγάλος μας Μίμης είναι ένας άνθρωπος βαθιά ευγενής. Για το ταλέντο του είμαι λίγη να μιλήσω εγώ. Ούτως ή άλλως για εμένα ήταν ένας μύθος, ένα ιερό τέρας που λέμε στο χώρο μας, ο οποίος έχει αφήσει μία μεγάλη παρακαταθήκη, ένα μεγάλο θησαυρό τραγουδιών, που κάποιος που ψάχνει συνέχεια, γιατί ποτέ δεν μπορείς να εξαντλήσεις ένα μεγάλο συνθέτη, πάντα έχει και κρυφές γωνιές για να ανακαλύψει. Όταν τον συνάντησα πρώτη φορά ένιωσα ένα δέος κυρίως από την απλότητα που τον χαρακτηρίζει. Έχει κάτι πολύ λεπτοφυές και ευγενικό στη φυσιογνωμία του και βέβαια είναι μαγικό να είσαι μαζί του και να ακούς τα λόγια του στην καθημερινότητά του. Πώς αντιλαμβάνεται το πουλάκι που μπορεί να κελαηδήσει έξω. Είναι υπέροχος ο Μίμης Πλέσσας. Είμαι βαθιά ευγνώμων που τον έχω συναντήσει στη ζωή μου. Είμαι βαθιά ευγνώμων που είναι φίλη μου και η Λουκίλα και αυτή η υπέροχη οικογένεια είναι άνθρωποι που ανά πάσα στιγμή μπορώ να πάω σπίτι τους και να τους δω και να πούμε μία κουβέντα, πολύ σημαντικό και σπουδαίο».

201910011213480.3793_MELINA_ASLANIDOY_30092019.jpg

Θυμάστε κάποιο περιστατικό που έχετε περάσει μαζί τους και δε φεύγει από το μυαλό σας;

«Και τώρα, μιλώντας για εκείνους, η φαντασία μου και το μυαλό μου είναι στο σπίτι τους στην Καλλιτεχνούπολη. Εννοείται ότι η πιο μαγική στιγμή είναι όταν ο Μίμης, ο μεγάλος μας μαέστρος, πηγαίνει στο πιάνο και παίζει και τραγουδάμε. Αυτή είναι μία μαγική στιγμή και είναι δώρο να την έχεις ζήσει έστω και μία φορά στη ζωή σου. Είναι τόσο καλοδιάθετος και ανοιχτός για αυτό το μοίρασμα. Με τη Λουκίλα έχω πολλές στιγμές. Μία στιγμή που είναι πολύ σημαντική για εμένα ήταν όταν ήρθε ο μαέστρος να με τιμήσει μετά από την πρώτη μου ευρωπαϊκή περιοδεία. Κλείνοντας σε μία μεγάλη συναυλία στο Ντίσελντροφ, ήρθε και έπαιξε για εμένα και κλείσαμε μαζί, τραγουδήσαμε τα τραγούδια μας και ο κόσμος ήτανε βαθιά χαρούμενος και εξέφρασε όλη του την αγάπη με το χειροκρότημα. Δεν εξαντλείται καμία συνέντευξη για να μιλήσει κάποιος για τον Μίμη Πλέσσα. Δε χωράει δηλαδή. Είναι τόσο σπουδαίος άνθρωπος, τόσο σπουδαίος καλλιτέχνης που για εμένα πραγματικά είναι μεγάλη τιμή και μόνο που μου δίνουν την εμπιστοσύνη τους και την αγάπη τους και τη φιλία τους».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που αγαπήσατε στο Μίμη Πλέσσα;

«Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ευγένεια και ο σεβασμός που εκπέμπει. Είναι ο ίδιος ευγένεια και σεβασμός προς όλες τις κατευθύνσεις. Κάτι πολύ σπουδαίο γιατί ένας μεγάλος καλλιτέχνης χαρακτηρίζεται από την ευγένεια και το σεβασμό. Είναι ποιητής ο Μίμης Πλέσσας. Αντιμετωπίζει και βλέπει τη ζωή μέσα από ένα ποιητικό πρίσμα. Έχει μία βαθιά ευγένεια σε όλα του τα μήκη κύματος και αυτό είναι πολύ ωραίο να το ζεις».

Αυτό που διδάχτηκα από τον Μίμη Πλέσσα είναι να μην ξεχνάω να είμαι πάνω από όλα άνθρωπος

Τι είναι εκείνο που έχει κάνει τα τραγούδια του διαχρονικά;

«Μιλάμε για ένα μεγάλο συνθέτη ο οποίος έχει σπουδάσει τζαζ, έχει κάνει ανώτατες σπουδές στο εξωτερικό, έχει δουλέψει με μεγάλους καλλιτέχνες. Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε για να γίνει ένας μεγάλος συνθέτης, γεννήθηκε με αυτό το μεγάλο ταλέντο και ευτυχώς για εμάς που μας το χάρισε γιατί είναι πιο πλούσια η δισκογραφία μας, τα τραγούδια του είναι διαχρονικά και θα είναι για πάντα. Θεωρώ ότι η διαχρονικότητα των τραγουδιών του έχει αποδειχθεί και αποδεικνύεται και καθημερινά. Αισθάνομαι δέος και τιμή που βρίσκεται στη ζωή μου. Αυτός ο άνθρωπος είναι η δημιουργία η ίδια. Τον αγαπώ πολύ τον Μίμη Πλέσσα. Είναι σαν πατέρας μου».

201204251125240.6195_ANDREATOS_ASLANIDOY_PLESAS_24042012.jpg

Ποιο είναι το τραγούδι εκείνο που έχετε αγαπήσει πολύ;

Το «Τι σου κανα και πίνεις». Όταν το άκουσα πρώτη φορά μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Δεν έχω ξεπεράσει ακόμη την αγάπη μου και τον έρωτα που έχω για αυτό το τραγούδι. Το «Άγαλμα», επίσης, είναι ένα συγκλονιστικό τραγούδι που με την ιδιαίτερη γραφή του Λευτέρη Παπαδόπουλου και την υπέροχη, απλή μουσική του Μίμη Πλέσσα, πάντα με συγκινεί. Το «Ξημερώνει Κυριακή», επίσης, και βέβαια όλες εκείνες οι επιτυχίες που έκαναν με την Τζένη Βάνου. Αυτό το δίδυμο ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, υπέροχο, μαγικό.

Δεν εξαντλείται καμία συνέντευξη για να μιλήσει κάποιος για τον Μίμη Πλέσσα. Δε χωράει δηλαδή...

Η συμβουλή που σας έχει δώσει και την κρατάτε φυλαχτό;

«Δεν είναι άνθρωπος που δίνει συμβουλές. Είναι ένας άνθρωπος από τον οποίο εσύ μαθαίνεις. Αυτό που διδάχτηκα είναι να μην ξεχνάω να είμαι πάνω από όλα άνθρωπος, ευγενής άνθρωπος και να έχω σεβασμό στα πάντα στη ζωή μου».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved