Αφιέρωμα Βλάσσης Μπονάτσος: Η πρώτη εμφάνισή του με τους Πελόμα Μποκιού, σε ηλικία 22 ετών σε ταινία
Gossip Specials

Αφιέρωμα Βλάσσης Μπονάτσος: Η πρώτη εμφάνισή του με τους Πελόμα Μποκιού, σε ηλικία 22 ετών σε ταινία

Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου και θυμόμαστε άγνωστες πτυχές της ζωής του αξέχαστου καλλιτέχνη. 

Όπως ότι ο Βλάσσης, εκτός από κορυφαίος ηθοποιός, περφόρμερ και παρουσιαστής ήταν και ένας λαμπρός τραγουδιστής με εκείνο το χαρακτηριστικό γρέζι στη φωνή του που παρέπεμπε σε ροκ σταρ των 60s!

201102221552040.0015_VLASIS_MPONATSOS_THEATRO_DANDOYLAKI_08101998.jpg

Μάλιστα, από πολύ νωρίς, από έφηβος σχεδόν, επηρεασμένος από την ξένη μουσική που άκουγε και έχοντας για πρότυπα ιερά τέρατα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας της εποχής, όπως οι Beatles, δημιούργησε το δικό του συγκρότημα, τους Loubok. Λίγα χρόνια μετά, πιο ώριμος πλέον, δημιούργησε μαζί με ομοιδεάτες και με το ίδιο όραμα νέους, το συγκρότημα ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ, ένα όνομα που προήλθε από τα αρχικά των επιθέτων των μελών του: Νίκος ΔαΠΕρης, Νίκος ΛΟγοθέτης, Τάκης ΜΑρινάκης, Βλάσσης ΜΠΟνάτσος, Γιάννης ΚΙΟΥρκτσόγλου.

Και τότε ήρθε η πρώτη μεγάλη επιτυχία, με το τραγούδι «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε» που είχε γράψει ο Γιάννης Κιουρκτσόγλου αλλά πρωτοτραγούδησε ο Δαπέρης και όχι ο Μπονάτσος. Το 1971 και ενώ ήταν ήδη μεγάλη επιτυχία, το συγκρότημα έκανε μία και μόνο εμφάνιση σε ταινία της εποχής με τίτλο «Τα ομορφόπαιδα» με τον Νίκο Σταυρίδη, την Αλέκα Στρατηγού και την Ελένη Προκοπίου. Το συγκρότημα εμφανίστηκε σε σκηνές της ταινίας που γυρίζονταν σε ένα μπαρ, με τον Βλάσση Μπονάτσο να τραγουδάει ένα ξένο κομμάτι, τη διασκευή του Al Kooper, στο κομμάτι "The 59th Street Bridge Song" του Paul Simon. Το μπαρ όπου γυρίστηκε η σκηνή, σύμφωνα με δηλώσει του κιθαρίστα και δημιουργού του συγκροτήματος Γιάννη Κιουρκτσόγλου, ήταν το "Blow up".

Δείτε το σπάνιο απόσπασμα από την ταινία:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved