Gossip Specials

Τζώνη Καλημέρης στο gossip-tv: «Είχε αυτό το φως ο Βλάσσης! Ήταν σταρ»

Ο Τζώνη Καλημέρης, γνωρίστηκε με τον Βλάσση Μπονάτσο, όταν ακόμη εκείνος ήταν μέλος του συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού.

Η πορεία των χρόνων ένωσε τους δύο άντρες και σε επαγγελματικό επίπεδο όταν ο Τζώνη Καλημέρης άρχισε την ενασχόλησή του με την τηλεόραση, αναλαμβάνοντας το δύσκολο πόστο του διευθυντή προγράμματος του Mega.

Ο ισχυρός άντρας της τηλεόρασης πίστευε στο μεγάλο ταλέντο του Βλάσση και, λίγο μετά την τεράστια επιτυχία της σειράς Απαράδεκτοι, τον έχρισε παρουσιαστή. «Ο Βλάσσης ήταν showman. Έκανε τα πάντα με επιτυχία», λέει στο gossip-tv ο Τζώννη Καλημέρης.

Ο γκουρού της ελληνικής τηλεόρασης, θυμάται τη γνωριμία του με τον Βλάσση και μιλάει για το αστείρευτο ταλέντο και το χάρισμα του ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή, ξαφνικά, στις 14 Οκτωβρίου του 2004.

Τι ήταν αυτό που είχε ο Βλάσσης και τον εμπιστευτήκατε για να γίνει παρουσιαστής;

«Καταρχήν τον Βλάσση τον ήξερα ως μέλος των Πελόμα Μποκιού, ένα ροκ συγκρότημα της εποχής. Η ονομασία του συγκροτήματος βγήκε από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του συγκροτήματος. Μπο είναι ο Βλάσσης. Τους είχα δει αρκετές φορές να κάνουν performance. Τον είχα γνωρίσει και κοινωνικά σε κάτι club, σε κάτι parties, σε ντισκοτέκ της εποχής. Δεν είχε προκύψει και για εμένα τότε η τηλεόραση... Όταν αυτή προέκυψε, ήρθε και η συνεργασία. Να πω εδώ ότι η επιλογή του Βλάσση για τους Απαράδεκτους δεν ήταν δική μου, ήταν της Φρόσως Ράλλη. Εκείνη επέλεξε τους βασικούς πρωταγωνιστές. Και ο Βλάσσης, όπως ήταν στο σήριαλ, ήταν και στην πραγματική του ζωή. Και επειδή είχαμε και συχνή επαφή, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος, όπως τον έβλεπες στην τηλεόραση, ήταν και στην πραγματική ζωή. Έτσι, μας μπήκε στο μυαλό η ιδέα ότι θα μπορούσε να κάνει και ένα show μόνος του. Ένα show στηριγμένο πάνω του. Γιατί ο Βλάσσης ήταν ένας showman. Μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Μπορούσε να υποκριθεί, να τραγουδήσει, να χορέψει, να κάνει σάτιρα, μονολόγους...

Αν υπήρχε μία προσωπικότητα σαν τον Βλάσση τώρα, θα έκανε σπουδαία πράγματα, ως σόλο εννοώ. Απλώς, τότε, τα πράγματα δεν ήταν τόσο οργανωμένα. Οι ομάδες παραγωγής δεν ήταν τόσο ισχυρές, δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί κειμενογράφοι να γράφουν αστεία, ξοδεύαμε λιγότερα λεφτά. Αν είχαμε τον Βλάσση τώρα, θα ήταν τρομακτικός σταρ. Γιατί ήταν σταρ. Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν σταρ. Πώς λέμε για τον Σάκη Ρουβά ότι είναι σταρ; Ήτανε σταρ ο Βλάσσης. Έμπαινε σε ένα χώρο και ξεχώριζε με το καλημέρα ».

Εσείς τον γνωρίζατε και πριν γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Τι ήταν αυτό το ξεχωριστό επάνω του;

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που τους τραβάει το φως. Είχε αυτό το φως ο Βλάσσης. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος και σε έκανε να νιώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή πολύ άνετα μαζί του.

Ήταν ο Βλάσσης, ρε παιδί μου. Είτε τον έβλεπες στην τηλεόραση, είτε στο εστιατόριο, είτε σε ένα κλαμπ, ήταν ο Βλάσσης!

Ήταν ένα λαϊκό παιδί ο Βλάσσης...

Ήταν, ναι. Από ό,τι ξέρω από τους συμμαθητές του, πάντα έτσι ήταν. Δεν ήταν ότι κάποιος τον έμαθε να είναι έτσι. Ήταν από τη φύση του. Είναι ένα σύνολο πραγμάτων ο Βλάσσης. Και αυτό που μου είπες, ότι σου λένε όλοι τη φράση «Ήταν ο Βλάσσης», θα στην πω και εγώ. Ήταν ο Βλάσσης ρε παιδί μου. Είτε τον έβλεπες στην τηλεόραση, είτε στο εστιατόριο, είτε τον έβλεπες σε ένα κλαμπ ήταν ο Βλάσσης.

Περιμένατε ότι θα γνώριζε τόση μεγάλη επιτυχία όταν τον σκεφτήκατε να παρουσιάζει την εκπομπή Άλλα Κόλπα;

Όποιος σου πει ότι περίμενε την επιτυχία, θα σου πει χαζομάρα. Ήλπιζα στην επιτυχία. Δεν περίμενα την επιτυχία. Αλλά με μερικούς ανθρώπους ελπίζεις πιο πολύ από ό,τι ελπίζεις με άλλους. Επιλέγεις έναν άνθρωπο, ο οποίος κατά τη γνώμη σου έχει όλα τα προσόντα να καταφέρει κάτι, δεν είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Και σε άλλες περιπτώσεις πίστευα και ήλπιζα, ξέρεις, ''αυτός που επιλέγω θα τα καταφέρει'' αλλά δεν τα κατάφερνε, για κάποιους λόγους που μπορεί να μη φταίνε και οι ίδιοι. Είναι οι συγκυρίες, αν το φορμάτ που τους έχεις δώσει τους ταιριάζει ή δεν τους ταιριάζει, είναι ένας σωρός πράγματα. Αλλά στην περίπτωση του Βλάσση είχα πολύ σοβαρές ελπίδες. Όλοι είχαμε ελπίδες ότι ο Βλάσσης θα ξεχωρίσει και θα τα καταφέρει.

Αυτό το είδος του entertainment-performance που είχε ο Βλάσσης δεν έχει ξανά υπάρξει στην ελληνική showbiz

Τι είναι αυτό που σας λείπει περισσότερο;

Η ύπαρξή του. Και τώρα θα μου πεις, ''τι μας λες ρε μεγάλε;'', είναι μια κοινοτυπία αυτό το οποίο λέω αλλά το ότι υπήρχε ο Βλάσσης, σου έδινε και μία σιγουριά. Σε ποιο θα το δώσω αυτό; Θα το δώσω στον Βλάσση. Αυτό το είδος του entertainment- performance που είχε ο Βλάσσης δεν έχει ξανά υπάρξει στην ελληνική showbiz. Μπορούσε να κάνει τα πάντα. Από σάτιρα μέχρι τα πάντα. Αυτό είναι που λείπει. Υπάρχουν και άλλοι που είναι σταρ αλλά τόσο πολυδιάστατοι όσο ήταν ο Βλάσσης δεν υπάρχουν.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved