Gossip Specials

Ο γάμος του Βλάσση με τη Μάρθα, το επεισόδιο με τους φωτογράφους και το «εμπάργκο»

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Βλάσση Μπονάτσου, από την πρώτη κιόλας ημέρα της επωνυμίας του, ήταν η αμεσότητά του με τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους. Ποτέ δεν έλεγε όχι στο να τον τραβήξουν φωτογραφία ή να μιλήσει σε κάποια κάμερα που τον περίμενε έξω από το στούντιο ή σε κάποιο event.

Κι όμως αυτή η σχέση αλληλοεκτίμησης και επικοινωνίας κόπηκε ξαφνικά το καλοκαίρι του 1996, μία από τις πιο σημαντικές ημέρες στη ζωή του καλλιτέχνη.

Ο Βλάσσης εκείνη την ημέρα του Ιουνίου αποφάσισε να μην επιτρέψει, σε φωτογράφους και κάμερες που θα βρισκόντουσαν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Καβούρι, να τραβήξουν ούτε ένα πλάνο από το γάμο του.

Μάλιστα, όπως λένε άνθρωποι που έζησαν από κοντά το περιστατικό, είχε προσλάβει και σεκιούριτι για την απομάκρυνσή τους από το χώρο της εκκλησίας. Τα πράγματα πήραν άλλη τροπή από αυτήν που περίμεναν, καθώς, όπως μας λέει ο Πέτρος Νικολαρέας, φωτορεπόρτερ και ιδιοκτήτης πλέον της εταιρείας Ndp photo agency, «οι σεκιούριτι τούς την έπεσαν άσχημα».

Οι φωτογράφοι αποφάσισαν να κάνουν «εμπάργκο» στον Βλάσση Μπονάτσο και να μην τον απαθανατίσουν ποτέ ξανά. Η απόφαση των φωτογράφων, την οποία και τήρησαν αφού δεν εμφανίστηκαν στην πρεμιέρα που είχε λίγες ημέρες μετά, με τον Λευτέρη Πανταζή, είχε σαν αποτέλεσμα το σχήμα να διαλυθεί. Το «εμπάργκο» των φωτογράφων κράτησε σχεδόν 6 μήνες και δεν υπήρχε φωτογραφικό καρέ του σε καμία εφημερίδα και περιοδικό της εποχής. Το εμπάργκο έληξε με τη συγνώμη του Βλάσση προς τους φωτογράφους.

Η Τζώρτζια Συρίχα, μία από τις δημοσιογράφους που είχε κάνει αρκετές συνεντεύξεις στον Βλάσση, θυμάται όσα είχαν συμβεί εκείνη την περίοδο αλλά και την τροπή που είχε πάρει η απαγόρευση του Βλάσση Μπονάτσου στους φωτογράφους.

Η Τζώρτζια Συρίχα θυμάται όσα είχαν συμβεί την ημέρα που ο Βλάσσης Μπονάτσος παντρεύτηκε τη Μάρθα Κουτουμάνου

«Ο Βλάσσης έζησε σε μία περίοδο που η προσωπική του ζωή ήταν εκτεθειμένη στα φώτα της δημοσιότητας. Ξέραμε τα πάντα για αυτόν. Τις σχέσεις, τους έρωτες του, τους γάμους του. Περισσότερο, βέβαια, μας είχε απασχολήσει ο μεγάλος έρωτας που είχε ζήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όταν, λοιπόν, γνώρισε τη Μάρθα Κουτουμάνου και ετοιμαζόντουσαν να παντρευτούν, ο Βλάσσης πήρε μία απόφαση. Λόγω του ότι περίμενε να πάει στο γάμο του η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αποφάσισε να μην επιτρέψει στους φωτορεπόρτερς να απαθανατίσουν στιγμές από το γάμο του. Είχαν πάει οι φωτογράφοι και δεν τους άφησε να μπουν μέσα. Τους έδιωξε και εκείνοι αντέδρασαν. Γιατί ο Βλάσσης ήταν αυθόρμητος, έτσι ήταν ο χαρακτήρας του, ήταν έξω καρδιά, ήταν παρορμητικός και πάρα πολύ επικοινωνιακός. Δεν ήταν από τους ανθρώπους που έλεγε π.χ. στους φωτογράφους ''μην με βγάλεις τώρα φωτογραφία''. Οπότε κακοφάνηκε στους φωτογράφους. Αυτό, οι φωτορεπόρτερ, δεν του το συγχώρησαν ποτέ. Και τι εννοώ με αυτό; Το πλήρωσε πολύ ακριβά λίγο καιρό αργότερα στην επαγγελματική του πορεία.

Γιατί;

Γιατί τότε, αφού έγιναν οι φασαρίες και οι φωτογράφοι έκαναν το «εμπάργκο», λίγες ημέρες μετά ο Βλάσσης ξεκινούσε εμφανίσεις, σε ένα μαγαζί στην παραλιακή, μαζί με τον Λευτέρη Πανταζή. Οι δυο τους, λοιπόν, είχαν συνδυάσει στο μυαλό τους, ότι λόγω του γάμου του Βλάσση και της προβολής που θα είχε εκείνο το διάστημα, θα γνώριζαν μεγάλη επιτυχία. Τι έγινε τότε; Οι φωτογράφοι τού έκαναν «εμπάργκο» και του είπαν ότι δεν θα παραστούν στην πρεμιέρα του, όπως και έκαναν, με αποτέλεσμα τότε να γίνει η μεγάλη έκρηξη και ο μεγάλος τσακωμός ανάμεσα στον Λευτέρη Πανταζή και στον Βλάσση Μπονάτσο.

Το σχήμα δεν κράτησε παραπάνω από μία εβδομάδα. Τότε, τα νυχτερινά κέντρα, τα θέατρα κ.λπ δεν είχαν άλλο τρόπο να διαφημιστούν εκτός από τα περιοδικά, τις εφημερίδες και την τηλεόραση. Από τη στιγμή, λοιπόν, που του έκαναν «εμπάργκο», οι φωτογράφοι και δεν υπήρχε ούτε μία λήψη από την πρεμιέρα, υπήρχε πρόβλημα στην επικοινωνία του μαγαζιού προς τον κόσμο... Θυμάμαι, μάλιστα, ότι ο Λευτέρης (σ.σ. Πανταζής) μου είχε δώσει συνέντευξη και τα είχε ρίξει στον Βλάσση και ο Βλάσσης στον Λευτέρη. Είχε γίνει όλο αυτό και την «πλήρωσε» η φιλία τους και -όπως καταλαβαίνεις- το σχήμα διαλύθηκε.

Αυτό οι φωτορεπόρτερ δεν του το συγχώρησαν ποτέ. Και τι εννοώ με αυτό; Το πλήρωσε πολύ ακριβά λίγο καιρό αργότερα στην επαγγελματική του πορεία

Θυμάσαι τι σου είχε πει ο Πανταζής σε αυτή τη συνέντευξη; Και ποια ήταν η αντίδραση του Βλάσση μετά τη δημοσιοποίησή της;

Με είχε φωνάξει ο Λευτέρης Πανταζής, στην καμπάνα που είχε τότε στα Αστέρια. Ήταν η πρώτη φορά που ανοίχτηκε τόσο πολύ ο Λευτέρης. Είχε στεναχωρηθεί πολύ που δεν πήγαν οι φωτογράφοι και που δεν δόθηκε τόση δημοσιότητα στο μαγαζί από τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Ο Λευτέρης σε αυτή τη συνέντευξη είχε μιλήσει με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον Βλάσση. Πρώτη φορά το έκανε αυτό ο Λευτέρης. Θυμάμαι, είχα πάει στο περιοδικό που δούλευα τότε, στο Ciao, και κανείς δεν πίστευε τις δηλώσεις που μου είχε κάνει, μέχρι που τις άκουγαν στο κασετόφωνο. Όταν λοιπόν δημοσιεύθηκε το περιοδικό, ο Μπονάτσος με πήρε τηλέφωνο και με είχε βρίσει γιατί δεν πίστευε ότι ο Λευτέρης είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις, πίστευε ότι τις είχα βγάλει από το μυαλό μου. Το ίδιο και ο επιχειρηματίας του μαγαζιού. Αναγκάστηκα και τους έβαλα την κασέτα και άκουσαν τη συνέντευξη του Λευτέρη. Τότε μόνο συνειδητοποίησαν και κατάλαβαν ότι δεν τις είχα βγάλει από το μυαλό μου αλλά είχαν ειπωθεί. Στην πορεία, βέβαια, το μετάνιωσαν και ο Πανταζής και ο Βλάσσης. Αν δεν κάνω λάθος, ο Βλάσσης ζήτησε συγνώμη από τους φωτορεπόρτερ και είχε πει ότι ήταν λάθος του και φυσικά τα βρήκαν και με τον Πανταζή. Θυμάμαι, πάντως, ότι το βράδυ εκείνο της πρεμιέρας περίμεναν μία διθυραμβική πρεμιέρα και τελικά ήταν ελάχιστος ο κόσμος».

Ο Βλάσσης ζήτησε συγνώμη από τους φωτορεπόρτερ και είχε πει ότι ήταν λάθος του

Ο Πέτρος Νικολαρέας, ήταν ένας από τους φωτογράφους, που έζησαν από κοντά όσα έγιναν στο γάμο του Βλάσση. Το gossip-tv επικοινώνησε μαζί του και μας είπε όσα έζησε.

«Μιλάμε για τον Ιούνιο του 1996 στον Άγιο Γεώργιο στο Καβούρι. Είναι ο γάμος του Βλάσση Μπονάτσου με τη Μάρθα Κουτουμάνου, έχουμε πάει όλοι οι φωτογράφοι στην εκκλησία. Δεν γνωρίζαμε κάτι από πριν γιατί τότε δεν υπήρχαν τα σόσιαλ που να κάνουν ανακοινώσεις, αν θέλουν ή δε θέλουν φωτογράφους, για παράδειγμα. Έχουμε πάει τηλεοπτικά συνεργεία, φωτορεπόρτερς πολλοί και φτάνοντας εκεί υπάρχουν σεκιούριτι που μας απαγορεύουν να φτάσουμε στην εκκλησία. Σε λίγο έρχεται ο Βλάσσης στην εκκλησία και αρχίζει και φωνάζει, βάζει τα χέρια του μπροστά στα πλάνα μέσα από το αυτοκίνητο. Τα μοναδικά πλάνα που έχουμε είναι αυτά, μέσα από το αυτοκίνητο, τόσο τον Βλάσση όσο και τη Μάρθα που έφτασε νύφη, λίγο μετά. Αμέσως μετά μας την «έπεσαν» οι σεκιούριτι άσχημα κιόλας, με σπρωξίδια και τέτοια πράγματα», είπε ο Πέτρος όταν τον ρωτήσαμε σχετικά.

Τα μοναδικά πλάνα που έχουμε είναι αυτά, μέσα από το αυτοκίνητο τόσο τον Βλάσση όσο και τη Μάρθα που έφτασε νύφη

Σας είπε ποτέ γιατί αντέδρασε έτσι;

Εκ των υστέρων δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του ζητώντας μας συγνώμη, αφού πρώτα εμείς είχαμε πάρει απόφαση να μην τον ξανατραβήξουμε. Σε μία παρουσίαση που είχε γίνει το φθινόπωρο του 1996, μετά την κηδεία της Αλίκης, μάς πλησίασε και μας ζήτησε συγνώμη λέγοντάς μας ότι η αιτία ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία δεν ήθελε να την τραβήξουν φωτογραφίες γιατί ήταν σε άσχημη φάση.

Ο Βλάσσης μας ζήτησε συγνώμη λέγοντάς μας ότι η αιτία ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία δεν ήθελε να την τραβήξουν φωτογραφίες γιατί ήταν σε άσχημη φάση

Το ίδιο μου είπε και η ΤΖώρτζια Συρίχα. Ότι ο Βλάσσης σας είχε πει ότι περίμενε την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο γάμο του και δεν ήθελε φωτογράφους

Έτσι είχε πει αλλά ήταν λίγο «χλωμό» να ερχόταν η Αλίκη στο γάμο του. Ενάμιση μήνα μετά η Αλίκη πέθανε. Δεν ξέρω, τι να σου πω…

Εσείς κάνατε για πρώτη φορά εμπάργκο σε έναν καλλιτέχνη

Ναι η πρώτη και η μοναδική επιτυχημένη φορά. Λίγο μετά το γάμο του είχε πρεμιέρα με τον Λευτέρη Πανταζή και δεν πήγε κανένας από εμάς. Η πρώτη συνάντησή του με τους φωτογράφους έγινε μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο, αν θυμάμαι καλά, στην παρουσίαση της Μπονάτσας, όπου ήταν και εκείνος εκεί και μας πλησίασε και μας ζήτησε συγνώμη λέγοντάς μας ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν σωστή», είπε ο Πέτρος Νικολαρέας.

Η προγραμματισμένη συνέντευξη του Βλάσση που δεν έγινε ποτέ…

«Είχα κάνει πολλές συνεντεύξεις με τον Βλάσση», θυμάται η Τζώρτζια Συρίχα. «Θυμάμαι ότι λίγο πριν πεθάνει είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και είχαμε προγραμματίσει για την επόμενη ημέρα να κάνουμε συνέντευξη. Του μίλησα στο τηλέφωνο. Μου λέει έλα να κάνουμε μεθαύριο τη συνέντευξη αλλά θα σε πάρω μετά γιατί πρέπει να κατέβω να πάρω τη Ζένια από το σχολικό γιατί μόλις έφτασε. Και φυσικά δεν έγινε ποτέ η συνέντευξη αυτή», λέει η δημοσιογράφος του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ.

Μου λέει έλα να κάνουμε μεθαύριο τη συνέντευξη αλλά θα σε πάρω μετά γιατί πρέπει να κατέβω να πάρω τη Ζένια από το σχολικό γιατί μόλις έφτασε. Και φυσικά δεν έγινε ποτέ η συνέντευξη αυτή

Είχες κάνει πολλές φορές συνέντευξη στον Βλάσση. Τι άνθρωπος ήταν;

«Ο Βλάσσης στεναχωριόταν πολύ αν κάποιος δεν περνούσε καλά σε κάποια συνεργασία του. Είχε και μία συνεργασία η οποία ναυάγησε με μεγάλο κανάλι , και είχε ρίξει τις ευθύνες σε μεγάλη παρουσιάστρια που πίστευε ότι τον είχε αδικήσει. Ξέρω ποια είναι αλλά δε θα σου το πω. Ήταν πολύ στεναχωρημένος για αυτό. Πίστευε ότι εκείνη είχε βάλει το χεράκι της για να μη συνεργαστεί με το συγκεκριμένο κανάλι και έχω να σου πω ότι δεν είχε άδικο. Είχα εξαιρετικά καλή σχέση μαζί του. Όποτε του ζήταγα να μου δώσει συνέντευξη δεν έλεγε ποτέ όχι. Είχε κάνει για εμένα και την πρώτη φωτογράφιση στην πισίνα του σπιτιού του με την Ζένια που ήταν τότε 5 χρονών. Ήταν παρορμητικός, δοτικός ήταν πικραμένος , πολύ πικραμένος λόγω συστήματος. Τον πέταξε έξω το σύστημα, τηλεοπτικά εννοώ και αυτό τον πίκρανε πολύ. Αλλά δεν το έβαζε ποτέ κάτω».

Τον πέταξε έξω το σύστημα, τηλεοπτικά εννοώ και αυτό τον πίκρανε πολύ

Γιατί τον πέταξε έξω το σύστημα;

Πολλές φορές δεν ήταν μέσα στο σύστημα και γιατί υπήρχαν κάποιοι που δεν τον θέλανε κιόλας μέσα. Γιατί ο Βλάσσης έκανε επιτυχίες και υπήρχαν κάποιοι που ζηλεύανε τις επιτυχίες που έκανε. Μπορεί να ήταν αναβλητικός στα ραντεβού και στις συναντήσεις και σε κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά όταν ξεκίναγε να ασχοληθεί με κάτι ο κόσμος τον αγαπούσε και αυτό το έβλεπαν. Δεν ήθελαν να υπάρχει για κάποιον λόγο.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved