πηγή: Instagram
G-Business

Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάιερς: Η πρώτη γυναίκα στο κλαμπ των100 δισεκατομμυρίων

Έναν νέο τίτλο προσθέτει στη «συλλογή» της η Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μάιερς, η πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη, καθώς μπήκε και επίσημα στο κλαμπ των εκλεκτών, η περιουσία των οποίων ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια.

Εγγονή τού ιδρυτή της L’Oreal, Εζέν Σουλέρ, και κληρονόμος της γαλλικής αυτοκρατορίας στον χώρο της ομορφιάς, η 71χρονη έγραψε Ιστορία όταν, όπως έγραψε το «Forbes», το κλαμπ των 100 δισ., το οποίο αποτελείται από την αφρόκρεμα των πλουσίων και κυριαρχείται παραδοσιακά από άνδρες, την καλωσόρισε πριν από λίγο καιρό ως την πρώτη γυναίκα μέλος.

Πρόκειται για ένα επίτευγμα που όχι μόνο εδραιώνει τη θέση της Μπετανκούρ-Μάιερς ως της πλουσιότερης γυναίκας στον κόσμο, αλλά σηματοδοτεί παράλληλα μια σημαντική αλλαγή στη δυναμική του φύλου των εξαιρετικά πλούσιων. Η Γαλλίδα κληρονόμος, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας από το 1997. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της συνδέεται με σχεδόν το 35% των μετοχών της L’Oreal, ένα ποσοστό που έχει από κοινού με τον σύζυγό της και τους δύο γιους της. Η Μπετανκούρ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου το 2018, μετά τον θάνατο της μητέρας της, Αιλιάν Μπετανκούρ, το 2017, ωστόσο, παρά τον τεράστιο πλούτο της, διατηρεί χαμηλό προφίλ και έχει επιλέξει έναν πιο μοναχικό τρόπο ζωής, πραγματοποιώντας ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις.

Υπενθυμίζεται πως το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων, που κάποτε θεωρούνταν απρόσιτο, ξεπέρασε για πρώτη φορά ο Μπιλ Γκέιτς το 1999, για να δει την καθαρή του περιουσία να πέφτει κατακόρυφα λίγο αργότερα.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved