Νίκος Μιχαλολιάκος: «Θεωρώ τον εαυτό μου μετά την χούντα-χουντικό»
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα. Τι δηλώνει για την χούντα και τους μετανάστες; Έχει γράψει ποιήματα για τον εωσφόρο; Ήταν δικό του το άρθρο- ύμνος στον Χίτλερ;
«Έξω όλοι οι λαθρομετανάστες. Να τοποθετηθούν για το σκοπό αυτό και νάρκες»
- Οι νάρκες είναι λύση για το μεταναστευτικό;
«Έξω όλοι οι λαθρομετανάστες. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους Ε.Ε. και ΟΗΕ. Αν ήμασταν κυβέρνηση, πρώτα θα κλείναμε τα σύνορα. Το λέμε από το 1995. Να τοποθετηθούν για το σκοπό αυτό και νάρκες. Θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Προτείνουμε, επιπλέον, να αναθερμανθεί ο θεσμός των εφέδρων.
«Απαραίτητο στοιχείο του έθνους είναι η ορθοδοξία»
- Έχετε γράψει ποιήματα για τον εωσφόρο;
«Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και πιστεύω ότι απαραίτητο στοιχείο του έθνους είναι η ορθοδοξία. Αλλά πρώτη φορά στην πολιτική ζωή της χώρας ρωτάνε πολιτικό για τα θρησκευτικά του πιστεύω. Τα ποιήματα τα έγραψα πριν από 31 χρόνια και είναι αρχαιολατρικά. Ο Κωστής Παλαμάς είχε γράψει: «Ο Μέγας Παν δεν πέθανε, όχι ο Παν δεν πεθαίνει». Τι σημαίνει αυτό; Ότι ήταν σατανιστής;»
«Θεωρώ τον εαυτό μου μετά την χούντα-χουντικό»
- Ποια ήταν η σχέση σας με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο;
«Με την προτροπή του Παπαδόπουλου έγινα αρχηγός της Νεολαίας ΕΠΕΝ. Τον είχα γνωρίσει το 1977 στη φυλακή, όταν είχα συλληφθεί για επεισόδια. Ημουν ενεργός εθνικιστής, υπέρ των αξιωματικών της 21ης Απριλίου, και θεωρώ παράνομη τη φυλάκισή τους. Θεωρώ τον εαυτό μου μετά χούντα -χουντικό. Ο κόσμος στη χούντα περνούσε καλύτερα. Στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τότε πλούτιζαν και μετά μπήκαν στα κόμματα αυτά. Γνωρίζω πολιτικούς της Ν.Δ. που πλησίαζαν την οικογένεια του Παπαδόπουλου στις προεκλογικές περιόδους και υπόσχονταν ότι θα πάρουν πρωτοβουλίες για την αποφυλάκισή του. Τον Παπαδόπουλο τον επισκεπτόμουν μέχρι το τέλος της ζωής του. Στην ΕΠΕΝ άντεξα μόνο έξι μήνες γιατί ήταν παλαιοκομματικό το κλίμα. Σπουδαίος στρατιώτης ήταν και ο Ντερτιλής, ο οποίος δεν σκότωσε στο Πολυτεχνείο και άδικα καταδικάστηκε. Του λένε να αποφυλακιστεί αλλά δεν θέλει.»
«Αν άρχιζαν τους δημοσιογράφους στις μπουνιές, τότε θα το καταδίκαζα»
- «Εγέρθητι». Τι έχετε να πείτε; Το υιοθετείτε;
«Να σηκωθώ; (γελάει). Δόθηκε μεγάλη διάσταση σε ένα ζήτημα που είναι αστείο. Οι δημοσιογράφοι δεν έφυγαν από την αίθουσα. Μας έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της δημοσιογράφου Νάντιας Αλεξίου, την οποία γνωρίζω προσωπικά. Το στέλεχος που το είπε δεν ήθελε να προσβάλει τους δημοσιογράφους. Απλά το «εγέρθητι» είναι το συνήθειό μας. Δεν σύραμε κανέναν έξω. Πάντως, δεν το υιοθετώ για τους δημοσιογράφους και δεν έδωσα εγώ τέτοια εντολή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «αδειάζω» τα στελέχη μου. Αν άρχιζαν τους δημοσιογράφους στις μπουνιές, τότε θα το καταδίκαζα.»
«Δεν είμαι κατίνα για να τα δημοσιοποιήσω»
- Έχετε γράψει εσείς το επίμαχο άρθρο του 1987 για τον Χίτλερ;
«Πρόκειται για ιδεολογικό, πολιτικό και ιστορικό κείμενο που έγραψα πριν από 25 χρόνια. Και έγκλημα να είχα κάνει, θα είχε παραγραφεί. Ναι, το έγραψα εγώ. Ο κ. Καρατζαφέρης μοιράζει χαρτιά εναντίον μου. Αυτός που είχε βουλευτή τον Πλεύρη, του κόμματος της 4ης Αυγούστου, που εκεί έμαθα να χαιρετώ έτσι όπως είπατε πριν. Έχω βιβλία με αφιερώσεις γνωστών πολιτικών που λένε στον «εκλεκτό Έλληνα πατριώτη» αναφερόμενοι σε μένα. Αλλά δεν είμαι κατίνα για να τα δημοσιοποιήσω. Τον Χίτλερ τον πολεμήσαμε γιατί μας επιτέθηκε. Και αυτά τα 67 χρόνια όμως που δεν υπήρχε Χίτλερ, δυστυχήσαμε. Ο Χίτλερ λατρεύτηκε από το γερμανικό λαό και η χώρα του γνώρισε σπουδαία οικονομική άνθηση.»
Πηγή: Τύπος της Κυριακής