Γουρουνάκι γάλακτος made in Spain
Με παίρνει τηλέφωνο φίλος που διάβασε μερικά από τα δημοσιευμένα κείμενα και μου λέει κάτσε να σου πω ένα μυστικό, από την Ισπανία. Του λέω να μου τα πει όλα γιατί τον εμπιστεύομαι και μου το σκάσε το μυστικό.
Ο Κώστας Καραμανλής και το επιτελείο της ελληνικής αποστολής στη Μαδρίτη, μετά το παραλήρημα Θαπατέρο, είπαν να κάνουν βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, λίγο πριν την επιστροφή στην Ελλάδα. Κυριακή βράδυ μου λέει έτρωγα στο Sobrino, ένα από τα πλέον γνωστά εστιατόρια που λειτουργεί από το 1725, εκεί που το ’65 δούλεψε λάντζα και ο ζωγράφος Γκόγια. Κάθεται μου λέει δίπλα ένας καλοστημένος κύριος και όλοι τον κοιτάζουν. Γύρισα και είδα τον πρόξενο μας κ. Γαβριηλίδη, να περιποιείται τους κυρίους Καραμανλή, Αντώναρο και Αδριανό στο διπλανό τραπέζι. Γουρουνάκι γάλακτος και παέλια φάγανε, μου είπε το φιλαράκι και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω. Πόσο μάλλον όταν διάβασα συνάδελφο την επόμενη μέρα να περιγράφει τη βόλτα του πρωθυπουργού στο κέντρο της πόλης αμέσως μετά το δείπνο και να σχολιάζει σχετικά «είναι βαρύ το γουρουνάκι, θέλει περπάτημα». Θέλει και σόδα αλλά τι να λέμε τώρα. Περιμένετε και θα μάθω τι έφαγε και στην Ιταλία, να δούμε τι θα γίνει, γιατί βλέπω τον διαιτολόγο του κ. Καραμανλή να καταπίνει υπογλώσσια.