Λύσαμε όλα τα προβλήματα, αυτό μας είχε μείνει . Η νομοθεσία για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Society

Λύσαμε όλα τα προβλήματα, αυτό μας είχε μείνει . Η νομοθεσία για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Σε μια χώρα που καταρρέει, σε ένα κράτος που διαλύεται μέρα με τη μέρα και περισσότερο, που χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη ξενιτευτεί και που χιλιάδες άλλοι το σκέφτονται σοβαρά, η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για το αν θα προχωρήσει τη νομοθεσία  για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Να είχαμε να λέμε δηλαδή γιατί και για τα ετερόφυλα ζευγάρια που υπάρχει η νομοθεσία εδώ και χρόνια η διαδικασία κινείται πιο αργά και από χελώνα. Σωστός λαβύρινθος χωρίς άκρη στις περισσότερες περιπτώσεις και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος –για να κερδίσουν καμιά ψήφο προφανώς από τους politically correct, τώρα που έχει έρθει η κατρακύλα- να νομοθετήσουν και αυτό.
Το ανακοίνωσε ο ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι «στο πλαίσιο αναθεώρησης του οικογενειακού δικαίου, η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα εξετάσει και το ζήτημα της παιδοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια».
Και πρόσθεσε: «Το υπουργείο έχει τη δική του θέση στο θέμα αυτό, αλλά δεν θέλει να προκαταλάβει την επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση, στα ζητήματα υιοθεσίας θα γίνουν οπωσδήποτε νομοθετικές αλλαγές και παρεμβάσεις, αφού το ισχύον σύστημα είναι ακραία προβληματικό και ταλαιπωρεί πολλά ζευγάρια».
Πάλι καλά που παραδέχτηκε τουλάχιστον το δεύτερο. Όταν στερούνται στο σύνολο των πολιτών βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα. Για να μην επεκταθούμε σε όλα αυτά που δεν τηρούνται στην χώρα μας θα παραθέσουμε μόνο αυτά του άρθρου 21 του Συντάγματος:
Άρθρο 21
1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.
4. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
5. Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.
6. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
7. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.
Εσείς πιστεύετε ότι καλύπτονται; Εμείς όχι

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved