Η νέα ζωή της μικρής Βαλεντίν που συγκλόνισε την Ελλάδα και τα λόγια προς τον πατέρα της
Το 7χρονο κορίτσι με τα εκφραστικά μάτια που συγκλόνισε τη χώρα μας γύρισε σελίδα.
Συγκλονίζουν τα λόγια της μικρής Βαλεντίν προς τον πατέρα της Αμπελκά: «Μπαμπά, σε αγαπώ πολύ, είμαι με τη μαμά μου, θέλω να έρθεις και εσύ, να σε δω και να σε αγκαλιάσω».
Είναι η 7χρονη από το Κονγκό, που έκανε όλη την Ελλάδα να αγωνιά με την υπόθεση της υποτιθέμενης εξαφάνισης της από το σπίτι της στο Παγκράτι. Ομως όπως αποδείχθηκε, εν γνώσει του πατέρα της η μικρή είχε ταξιδέψει στη Γαλλία για να συνεχίσει εκεί τη ζωή της μαζί με τη μητέρα της.
Η Βαλεντίν φιλοξενείται σήμερα με τη μητέρα της σε ίδρυμα της Εκκλησίας των Προτεσταντών στο Σεντ Ετιέν, μαζί με άλλες μητέρες και παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι και με τον πατέρα τους. Γράφτηκε σε σχολείο και παρακολουθούσε κανονικά τα μαθήματα, πριν φυσικά κλείσουν τα σχολεία στη Γαλλία λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σουρέλη της εφημερίδας Real.
Αυτό που της λείπει περισσότερο είναι η αγκαλιά του μπαμπά της και την αναζητά συνεχώς. «Πότε θα έρθεις», ρωτά καθημερινά η 7χρονη τον πατέρα της κοιτάζοντας τον με τα μεγάλα μαύρα, εκφραστικά μάτια της, μέσω βιντεοκλήσης στο κινητό τηλέφωνο. Εκείνος δεν έχει τι να της απαντήσει.
«Είμαι λυπημένος, έχω συνεχώς τρομερούς πόνους στο κεφάλι και στα μάτια. Η κόρη μου μού λέει συνεχώς ότι θέλει να με δει. Υποφέρω εξαιτίας της απουσίας της και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω. Είναι όλα όσα έχω στη ζωή μου. Θέλω να τη δω έστω για ακόμη μία φορά», δηλώνει στη RealNews ο Αμπελκά μέσω του συνηγόρου του, κ. Βασίλη Νουλέζα.
Οι περιοριστικοί όροι
Ο Αμπελκά βρίσκεται σε ιδιαιτέρως κακή ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας της αντικειμενικής αδυναμίας του να συναντήσει την 7χρονη κόρη του, που ζει από τις 23 Δεκεμβρίου 2019 με τη βιολογική μητέρα της στην πόλη Σεντ Ετιέν.
Ο πατέρας κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία, για παράνομη έξοδο από τη χώρα ατόμου χωρίς τα νόμιμα έγγραφα. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι φυγάδευσε ^την κόρη του με τη βοήθεια ομοεθνούς γυναίκας που έφτασε στην Αθήνα για τον λόγο αυτό από τη Νορβηγία. Η γυναίκα συνόδευσε τη Βαλεντίν με το διαβατήριο της συνομήλικης κόρης της στο αερο-δρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μαζί ταξίδεψαν στη Γαλλία.
Ο 12ος ανακριτής Πρωτοδικών Αθηνών επέβαλε στον Αμπελκά, μετά την απολογία του, τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ακόμη, όμως, και αν δεν υπήρχε το περιοριστικό μέτρο του ανακριτή, ο Αμπελκά πολύ δύσκολα θα έφτανε στη Γαλλία, εξαιτίας άλλων περιορισμών και συγκεκριμένα εκείνων στις αεροπορικές πτήσεις που έχουν επιβάλει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η οικονομική αδυναμία του Αμπελκά να πραγματοποιήσει το ταξίδι, καθώς είναι άνεργος και δεν έχει εισόδημα. Από την άλλη, ούτε η μικρή Βαλεντίν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς δεν διαθέτει διαβατήριο. Η κατάσταση αυτή έχει κάνει τον Αμπελκά να νιώθει εγκλωβισμένος και η μόνη του παρηγοριά είναι το ότι μπορεί να επικοινωνήσει και να δει την κόρη του με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και εφαρμογών τεχνολογίας.
Τι δηλώνει ο δικηγόρος
Την πρόθεση του να ζητήσει την άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου α πότη χώρα για τον πελάτη του αποκαλύπτει μιλώντας στην «Κ» ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Β. Νουλέζας. Η αίτηση θα κατατεθεί φυσικά όταν αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού και λειτουργήσουν και πάλι τα δικαστήρια.
«Σήμερα η χώρα μας, ο πλανήτης ολόκληρος, πλήττεται από μια παγκόσμια επιδημία, από τον φονικό κορωνοϊό που επικίνδυνα εξαπλώνεται παρά τη λήψη αυστηρών μέτρων γενικευμένης απαγόρευσης και κοινωνικής απομόνωσης. Με σημαντικές ανθρώπινες απώλειες. Μια πρωτοφανής ατελείωτη τραγωδία για την ανθρωπότητα. Μόλις αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός, εξαλειφθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και εξελιχθούν για όλους μας καλύτερα τα πράγματα, θα καταθέσω ως πληρεξούσιος δικηγόρος του στον κύριο ανακριτή αίτηση άρσης του περιοριστικού μέτρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τώρα πειθαρχούμε και εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα για την υγεία μας. Εύχομαι το δίκαιο αίτημα του να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα κατανόηση και ευαισθησία από τη Δικαιοσύνη», δηλώνει ο κ. Β. Νουλέζας.