Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αττική - Εκκενώθηκε η Πεντέλη - Αλλάζουν συνεχώς οι άνεμοι
Society

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αττική - Εκκενώθηκε η Πεντέλη - Αλλάζουν συνεχώς οι άνεμοι

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στη βορειοανατολική Αττική.

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Αττική, με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας να δίνουν ολονύχτια σκληρή μάχημε τις φλόγες.

Η πυρκαγιά όμως πάρα τις προσπάθειες εξελίχθηκε με ταχύτητα και κινήθηκε γρήγορα προς την Πεντέλη και εξαπλώθηκε στο Πεντελικό όρος.

Για τον λόγο αυτό στις 5:10 το πρωί στάλθηκε μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων από Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια.

Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα.

Λίγο πριν τις 6 ενημερώθηκαν επίσης οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας να είναι σε ετοιμότητα.

Παράλληλα εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414 καθώς και τα μοναστήρια του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη και της Πεντέλης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μεγάλη αύξηση της έντασης των ανέμων μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, με ταχύτητες μέχρι και τα 80 χιλιόμετρα.

Οι πυροσβεστικες δυνάμεις αυτή την ώρα επικεντρώνονται στην Ανατολή πάνω από τη Νέα Μάκρη, οπου ο δυνατός άνεμος με ισχυρές ριπές αλλάζει συνεχώς την κατεύθυνση του μετώπου της πυρκαγιάς και όπου αλλού βγαίνουν αναζωπυρώσεις από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην Αττική.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved